Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s aktualizáciou  (Přečteno 1490 krát)

gogo21

• Aktivní člen
  • *
Problém s aktualizáciou
« kdy: 08 Července 2007, 21:29:32 »
Rozdelil som disk 9,1GB na dve približne rovnaké časti a  malú časť SWAP. Do jednej z dvoch častí som nainsťaloval XP a na druhú časť UBUNTU 7.04. Disk som delil pomocou Geparted a voľbu spustenia XP alebo UBUNTU vykonávam cez GRUB. Všetko mi išlo v pohode, až do tej doby, kým sa mi neobjavili aktualizácie, ktoré som si chcel stiahnuť. Pri sťahovaní sa mi objavilo že nastala chyba a vypísalo:    E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.

E: _cache->open() failed, please report. Keď som napísal do terminálu: dpkg --configure -a, vypísalo mi  dpkg: požadovaná operácia vyžaduje superužívateľské privilégiá. Neviem čo som urobil zle a ako sa z toho dostať.

Guest

• Host
Problém s aktualizáciou
« Odpověď #1 kdy: 08 Července 2007, 21:43:24 »
Nejhezčí vlastnost Linuxu, dle mého názoru, je, že celou dobu říká, co máte udělat, ale jen ho čék nechápe. Takže ano, spusttě ten příkaz co vám napsat (napsal vám ho proto, že mu instalace balíků zhavarovala (z neznámého důvodu nebo vám jej možná i zvládl vypsat) a tenhle příka to tzv. narovná). A poté vám napsal, že daná operace vyžaduje su. práva. No tak mu je dejte: "sudo dpkg --configure -a" a je to. Dokončí se operace co začal (při té havárii). Poté spusttě znova aktualizaci již v Synapticu či jiném grafickém správci balíčku.

Guest

• Host
Problém s aktualizáciou
« Odpověď #2 kdy: 08 Července 2007, 21:45:28 »
Jinak, jelikož jste evidentně v Linuxu začátečník. Nemusíte se bát, není to častý jev, ale stane se to (mě se to stalo dvakrát, jednou jsem si to ale způsobil sám násilným přerušením aktualizace). Takže se nebojte, ono vás to vždycky navede.

gogo21

• Aktivní člen
  • *
Problém s aktualizáciou
« Odpověď #3 kdy: 08 Července 2007, 22:58:01 »
Ďakujem za radu už mi to stiahlo.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.