Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Miranda - nejde skompilovať  (Přečteno 4416 krát)

PELKO

• Aktivní člen
  • *
Miranda - nejde skompilovať
« kdy: 10 Července 2007, 15:35:04 »
Už dosť dlho sa pokúšam skompilovať mirandu podla tohto návodu, no však bezvýsledne...

http://www.vain.czweb.org/miranda-v-linuxu.php

Všetky potrebné balíčky mám nainštalované (aspon dúfam) ale stále mi to na konci kompilovania hodí chybu s gcc...
Preto prosím dakoho, či by mi polopate vysvetlil ako nato, alebo ešte lepšie by bolo, ak by to niekto skompiloval, a to niekde uploadol a hodil to sem :) síce neviem či by to potom fungovalo :)

Díky

fritzek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 10 Července 2007, 15:55:45 »
No mozna sem zkus aspon pastnout tu chybu.
P4 2.94GHz / 1024MB RAM / NVidia 6600 256MB / 80GB Seagate / DVB MSI Megasky / Leadtek Winfast 2000 / LENNY
NB Centrino Duo / 1024MB RAM / Intel 945GM / Intel wifi 3945ABG / Intel ethernet 100 VE

PELKO

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 10 Července 2007, 17:44:03 »
Po dlhšom kompilovaní to skončí s chybou:

Kód: [Vybrat]
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:162: error: invalid conversion from ‘void (*)(HWND__*, UINT, UINT, DWORD)’ to ‘void (*)(HWND__*, UINT, UINT_PTR, DWORD)’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:162: error:   initializing argument 3 of ‘void SetChatTimer(UINT_PTR&, UINT, void (*)(HWND__*, UINT, UINT_PTR, DWORD))’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:170: error: invalid conversion from ‘void (*)(HWND__*, UINT, UINT, DWORD)’ to ‘void (*)(HWND__*, UINT, UINT_PTR, DWORD)’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:170: error:   initializing argument 3 of ‘void SetChatTimer(UINT_PTR&, UINT, void (*)(HWND__*, UINT, UINT_PTR, DWORD))’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:172: error: invalid conversion from ‘void (*)(HWND__*, UINT, UINT, DWORD)’ to ‘void (*)(HWND__*, UINT, UINT_PTR, DWORD)’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:172: error:   initializing argument 3 of ‘void SetChatTimer(UINT_PTR&, UINT, void (*)(HWND__*, UINT, UINT_PTR, DWORD))’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp: In function ‘void OnlineNotifTimerProc(HWND__*, UINT, UINT, DWORD)’:
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:256: error: invalid conversion from ‘void (*)(HWND__*, UINT, UINT, DWORD)’ to ‘void (*)(HWND__*, UINT, UINT_PTR, DWORD)’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:256: error:   initializing argument 3 of ‘void SetChatTimer(UINT_PTR&, UINT, void (*)(HWND__*, UINT, UINT_PTR, DWORD))’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:288: error: invalid conversion from ‘void (*)(HWND__*, UINT, UINT, DWORD)’ to ‘void (*)(HWND__*, UINT, UINT_PTR, DWORD)’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:288: error:   initializing argument 3 of ‘void SetChatTimer(UINT_PTR&, UINT, void (*)(HWND__*, UINT, UINT_PTR, DWORD))’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:290: error: invalid conversion from ‘void (*)(HWND__*, UINT, UINT, DWORD)’ to ‘void (*)(HWND__*, UINT, UINT_PTR, DWORD)’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:290: error:   initializing argument 3 of ‘void SetChatTimer(UINT_PTR&, UINT, void (*)(HWND__*, UINT, UINT_PTR, DWORD))’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp: In member function ‘bool CMyMonitor::OnIrc_LISTSTART(const irc::CIrcMessage*)’:
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:1876: error: invalid conversion from ‘BOOL (*)(HWND__*, UINT, WPARAM, LPARAM)’ to ‘INT_PTR (*)(HWND__*, UINT, WPARAM, LPARAM)’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:1876: error:   initializing argument 4 of ‘HWND__* CreateDialogParamA(HINSTANCE__*, const CHAR*, HWND__*, INT_PTR (*)(HWND__*, UINT, WPARAM, LPARAM), LPARAM)’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp: In member function ‘bool CMyMonitor::OnIrc_WHOIS_NAME(const irc::CIrcMessage*)’:
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:2040: error: invalid conversion from ‘BOOL (*)(HWND__*, UINT, WPARAM, LPARAM)’ to ‘INT_PTR (*)(HWND__*, UINT, WPARAM, LPARAM)’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:2040: error:   initializing argument 4 of ‘HWND__* CreateDialogParamA(HINSTANCE__*, const CHAR*, HWND__*, INT_PTR (*)(HWND__*, UINT, WPARAM, LPARAM), LPARAM)’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp: In member function ‘bool CMyMonitor::OnIrc_NICK_ERR(const irc::CIrcMessage*)’:
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:2232: error: invalid conversion from ‘BOOL (*)(HWND__*, UINT, WPARAM, LPARAM)’ to ‘INT_PTR (*)(HWND__*, UINT, WPARAM, LPARAM)’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:2232: error:   initializing argument 4 of ‘HWND__* CreateDialogParamA(HINSTANCE__*, const CHAR*, HWND__*, INT_PTR (*)(HWND__*, UINT, WPARAM, LPARAM), LPARAM)’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp: In function ‘bool DoOnConnect(const irc::CIrcMessage*)’:
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:2950: error: invalid conversion from ‘void (*)(HWND__*, UINT, UINT, DWORD)’ to ‘void (*)(HWND__*, UINT, UINT_PTR, DWORD)’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:2950: error:   initializing argument 3 of ‘void SetChatTimer(UINT_PTR&, UINT, void (*)(HWND__*, UINT, UINT_PTR, DWORD))’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:2952: error: invalid conversion from ‘void (*)(HWND__*, UINT, UINT, DWORD)’ to ‘void (*)(HWND__*, UINT, UINT_PTR, DWORD)’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:2952: error:   initializing argument 3 of ‘void SetChatTimer(UINT_PTR&, UINT, void (*)(HWND__*, UINT, UINT_PTR, DWORD))’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:2954: error: invalid conversion from ‘void (*)(HWND__*, UINT, UINT, DWORD)’ to ‘void (*)(HWND__*, UINT, UINT_PTR, DWORD)’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:2954: error:   initializing argument 3 of ‘void SetChatTimer(UINT_PTR&, UINT, void (*)(HWND__*, UINT, UINT_PTR, DWORD))’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:2957: error: invalid conversion from ‘void (*)(HWND__*, UINT, UINT, DWORD)’ to ‘void (*)(HWND__*, UINT, UINT_PTR, DWORD)’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:2957: error:   initializing argument 3 of ‘void SetChatTimer(UINT_PTR&, UINT, void (*)(HWND__*, UINT, UINT_PTR, DWORD))’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:2959: error: invalid conversion from ‘void (*)(HWND__*, UINT, UINT, DWORD)’ to ‘void (*)(HWND__*, UINT, UINT_PTR, DWORD)’
protocols/IRC/commandmonitor.cpp:2959: error:   initializing argument 3 of ‘void SetChatTimer(UINT_PTR&, UINT, void (*)(HWND__*, UINT, UINT_PTR, DWORD))’
winegcc: g++ failed.
make: *** [protocols/IRC/commandmonitor.o] Chyba 2
pelko@ubuntu:~/Desktop/miranda$
Prosím dakoho, aby pomohol, alebo poslal už skompilovanú mirandu.... díky moc

fritzek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 10 Července 2007, 17:57:07 »
Moc nerozumim tomu winegcc
Edit: Aha. Nejak mi nedoslo, ze Miranda neni Linuxova:)
Co vypise tohle?
gcc --version
P4 2.94GHz / 1024MB RAM / NVidia 6600 256MB / 80GB Seagate / DVB MSI Megasky / Leadtek Winfast 2000 / LENNY
NB Centrino Duo / 1024MB RAM / Intel 945GM / Intel wifi 3945ABG / Intel ethernet 100 VE

PELKO

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 10 Července 2007, 18:02:22 »
pelko@ubuntu:~$ gcc --version
gcc (GCC) 4.1.2 (Ubuntu 4.1.2-0ubuntu4)
Copyright (C) 2006 Free Software Foundation, Inc.
This is free software; see the source for copying conditions.  There is NO
warranty; not even for MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 10 Července 2007, 18:05:45 »
První chyba je že nejde konvertovat UINT na UINT_PTR. Ale netuším jak to vyřešit...není to můj kod. Předpokládám, že už jsi něco kompiloval. Takže ./configure například proběhlo v pohodě?
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

PELKO

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 10 Července 2007, 18:12:09 »
./configure nebolo treba, pretože makefile už je predkompilovaný :)

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 10 Července 2007, 18:15:20 »
říkal bych sestavený.... no každopádně nevím proč to nejde...takhle do toho nevidím...a na ten návod jsem se nedostal (odkaz výše)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

PELKO

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 10 Července 2007, 18:28:05 »
Nedostal? odkaz funguje v pohode :)

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 10 Července 2007, 19:13:30 »
Našel jsem toto:

http://www.vain.czweb.org/jak-na-mirandu-v-linuxu.php

píše se tam že chybí WRC ale to se prej samo nainstaluje s wine.... a mně to přeložit stále nejde a píše to tu chybu co tobě :(

PELKO

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 10 Července 2007, 20:17:03 »
To wrc je s wine (wine resource compiler)
Ale doinštaluj si wine-dev :)
Mne to ajstak nejde... :(

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 10 Července 2007, 20:34:57 »
wine-dev samozřejmě mám ;)
podle mě to kompilujeme s novějším wine než pod jakým jeli tu mirandu....ted jsem si s tím hrál a dostal jsem se v kompilaci dál...ale je tam těch chyb docela dost takže to bude na dýl...

ta chyba co jsi tam ted ty.... nemůže převést datový typ UINT na UINT_PTR, když jsem si pohrál s funkcema a nadefinoval správně typy tak to jde ale říkám těch automatických konverzí tam bylo více a kompilátoru se to holt nelíbí no :(

PELKO

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 10 Července 2007, 21:52:33 »
A to som si myslel že mám nejaký blbý PC :)
Inak je to fakt zaujímavé, ako to mohli bezproblémov spojazdnit

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 10 Července 2007, 21:58:15 »
Protože jak píšu to bez tak jeli na WRC starší verze než máme my ted. A ta naše už neprovede automatický konverze a kompilátor to vyhodí jako chybu. (i když teda z hlavy nevím jak jsou definovaný UINT a UINT_PTR).

Mám upravenej IRC protokol. Další chyby stejnýho rázu to hází s Jabberem. Jinač jsem tu mirrandu měl už spuštěnou. Ale nefungovala protože ji tam chyběj moduly. Snad to někdy opravím ;)

PELKO

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 10 Července 2007, 23:56:14 »
Takže, keby zoženiem staršiu verziu wine, tak by to mohlo íst? :)
Ak to spojazdníš, mysli nanás :)

Guest

• Host
« Odpověď #15 kdy: 11 Července 2007, 07:26:11 »
A já bych se být váma na to vy.... Miranda je windowsí software a ještě je napsán v nějakém divném C (kámoš se o tom v hospodě jednou zmínil. MFC? Tak nějak to bylo).

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #16 kdy: 11 Července 2007, 09:25:01 »
Až budu mít čas a sprovozním to tak to někam nahraju ;)
Podle mě když se to skompiluje je to jakej koliv jinej program využívající nějaké knihovny pro jádro linuxu. Ale asi bych se taky klonil k nějakým nativním programům ;)
MFC = to je jen speciální knihovna pro windows něco jako QT třeba ;)

Guest

• Host
« Odpověď #17 kdy: 11 Července 2007, 09:35:10 »
Viper: Aha, děkuji (vysvětlení MFC)

Parovka

• Návštěvník
« Odpověď #18 kdy: 28 Července 2007, 22:34:21 »
Našel sem tohle , bohužel nvm co s tim
http://forums.miranda-im.org/showthread.php?t=4624
zkoušel to někdo??

jiri-j

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Lama
« Odpověď #19 kdy: 28 Července 2007, 22:40:40 »
No v podstatě je to ono, o čem se tu bavíme
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

Miko10

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #20 kdy: 28 Července 2007, 23:19:06 »
Vykaslite sa na to!
Mne sa ju uz davnejsie podarilo skompilovat, ale popravde za dva dni letela z kompu. Vobec to nie je ako na win :( Vyzera hrozne, funguje hrozne, proste otras.
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

jiri-j

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #21 kdy: 28 Července 2007, 23:40:30 »
Teď jsem právě mirandu zkompiloval, musel jsem odinstalovat wine a wine-dev, poté jsem si stáhl deb balíčky wine-0.9.35 a  wine-dev-0.9.35 pro feistyho a nainstaloval, poté jsem mirandu zkompiloval a nainstaloval. Funguje.
Akorát nevíte jak tam dostanu zvuky? Děkuji
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

Parovka

• Návštěvník
« Odpověď #22 kdy: 29 Července 2007, 14:04:24 »
Nemoh by si ji nekam hodit?? jak to nabízel ViPEr*CZ*

jiri-j

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #23 kdy: 29 Července 2007, 16:10:44 »

Dandys

• Návštěvník
« Odpověď #24 kdy: 29 Září 2007, 13:23:41 »
Našel jsem novější verzi Mirandy-IM pro linux ve verzi 0.7.0.36:
http://www.miranda-fr.net/tioduke/miranda-cvs.tar.gz

Vain o ní píše zde:
http://vain.cz/2007/08/

Podle návodu zde:
http://vain.cz/clanky/miranda-v-linuxu/

jsem doinstaloval wine-dev a změnil INSTALLDIR v Makefile.
Kompilace však skončila následující chybou (poslední řádky výpisu konzole):
...
src/modules/visibility/visibility.c:287: warning: assignment from incompatible pointer type
wrc -I. -I./include src/resource.rc -o src/resource.res
src/resource.rc:30:17: Error: syntax error
make: *** [src/resource.res] Error 1
Hledal jsem jaká chyba v syntxi tedy může být a našel jsem toto:
http://www.winehq.org/site/docs/winelib-guide/wrc
Jenže v tom nejsem zběhlý, takže tomu moc nerozumím. Hlavně nevím jaký adresář wine vlastně má, protože předpokládám, že v řádku WRC=$(WINE_DIR)/tools/wrc/wrc musím za WINE_DIR dosadit konkrétní cestu. Vím, že se tu probíralo, že to možná bude aktuální verzí wine, se kterou si to nerozumí, ale to se jednalo o starší verzi Mirandy, tak jsem si říkal, že s touto novější to již pojede, ale bohužel ...

Verze wine-0.9.46

Díky za každou radu.
Kubuntu 10.04 Lucid Lynx - NVIDIA GeFORCE 6800, Athlon XP 2200+, chipset nForce2
Kubuntu 10.04 Lucid Lynx - NVIDIA GeFORCE FX5600, Celeron 900MHz, chipset i815

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.