Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: trable s USB  (Přečteno 1558 krát)

Rawen

• Aktivní člen
  • *
trable s USB
« kdy: 10 Července 2007, 23:07:20 »
Už jsem to tu vzpomínal, nikdo mi neodpověděl, takže ještě jednou a trošku jinak:

Mám na kompu USB 2.0 i USB 1.1 sloty, používám Feisty Fawn. Download z flashdisku probíhá v pohodě, je rychlý jak má být, problém je se zápisem dat na flashdisk v USB dvojce. Zápis 700MB souboru trvá v synchronním módu 15 minut (tedy asi jen 750kb/s) a v asynchronním módu dokonce 33 minut(!!!!!!) - je to normální? Ve Windblowsech to trvá jen 5 minut! Mám se s tím prostě smířit nebo mám něco blbě nastavené? Podotýkám ještě že zápis na USB 1.1 v synchronním módu probíhá rychlostí cca 300kb/s - tedy v pořádku. Napište někdo prosím třeba jen to, jakou rychlostí to běží na Feisty vám. Díky!!!
Linux je pro borce, který se dokáží sami rozhodovat!

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
trable s USB
« Odpověď #1 kdy: 12 Července 2007, 20:13:04 »
Skús nabootovat s voľbou: irqpoll
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Rawen

• Aktivní člen
  • *
trable s USB
« Odpověď #2 kdy: 13 Července 2007, 20:25:56 »
Citace: vadimo
Skús nabootovat s voľbou: irqpoll
Ahoj, promiň v tomhle jsem ještě trošku lamka - jak se bootuje s volbou?

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
trable s USB
« Odpověď #3 kdy: 13 Července 2007, 21:53:36 »
a/ Ak chceš iba dočasne, tak keď sa spúšťa-bootuje systém, stlač pri odrátavaní ESC, naskočia ti bootovacie možnosti a pri tej prvej (pravdepodobne) stlač "e", dostaneš sa do editácie bootovacích parametrov a do riadka, ktorý začína slovom "kernel" a na koniec dopíš "irqpoll". Potom uz neviem ako sa to ukončuje (asi ENTER?), ale riaď sa inštrukciami, ktoré budú dole a nabootovanie uskotočníš asi "b".

b/ Editácia súboru: sudo gedit /boot/grub/menu.lst a aj tam najdeš tento riadok. Ale musíš nájsť ten správny, lebo je ich tam viac a to toľko, koľko je možností v bootovacom menu pri štarte.
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Rawen

• Aktivní člen
  • *
trable s USB
« Odpověď #4 kdy: 15 Července 2007, 15:13:17 »
Citace: vadimo
a/ Ak chceš iba dočasne, tak keď sa spúšťa-bootuje systém, stlač pri odrátavaní ESC, naskočia ti bootovacie možnosti a pri tej prvej (pravdepodobne) stlač "e", dostaneš sa do editácie bootovacích parametrov a do riadka, ktorý začína slovom "kernel" a na koniec dopíš "irqpoll". Potom uz neviem ako sa to ukončuje (asi ENTER?), ale riaď sa inštrukciami, ktoré budú dole a nabootovanie uskotočníš asi "b".

b/ Editácia súboru: sudo gedit /boot/grub/menu.lst a aj tam najdeš tento riadok. Ale musíš nájsť ten správny, lebo je ich tam viac a to toľko, koľko je možností v bootovacom menu pri štarte.
tak irqpoll synchronní zápis ještě několikanásobně zpomalil, tak nevím...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.