Ahoj, jsem úplný začátečník, vlastním notebook asus a6rp, pročetl jsem si všelijaké články a debaty a rozhodnul se dát si na druhou část disku ubnutu(disk rozdělený na c: a d: poměr 50/50). Stáhnul jsem iso, zkontroloval jestli je v pořádku, vypálil ho jako obraz na cd, dal do mechaniky a restartnul pc. Po nabootování jsem chtěl zkontrolovat cd, nešlo(nejprve se objevil dialog s kontrolou a pak černá obrazovka a nic se nedělo), nicméně jsem si řekl tento krok přeskočím a půjdu rovnou k instalaci, ale dělo se úplně to samé jako při kontrole(po chvíli černá obrazovka a nic). Chtěl jsem problém řešit bez dotazu a pátral po řešení, zkoušel jsem několikrát znovu stáhnout celé ubnutu znovu a znovu kontrola a pálení a pořád nic. Zkoušel jsem i zapnout instalaci přes záchraný grafický systém a nic, poté i přes F6 a dopsat single a nic, pak i přes ctr+alt+f1 bez výsledku mi nenajel ani příkazový řádek.....Velice bych linux chtěl zkusit, ale nejde mi to. Mockrát děkuji za rady.(ještě bych rád dodal, že nejsem v práci s pc nějaký začátečník....)