Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: SCSI řadič v ISA slotu  (Přečteno 1696 krát)

Tomáš Kubíček

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.foto-reklama.cz
SCSI řadič v ISA slotu
« kdy: 13 Července 2007, 09:08:02 »
Potřebuji rozchodit SCSI scaner Epson GT7000 photo, měl by být snad i podporován...bohužel nikde ve správci zařízení není detekován SCSI řadič v ISA slotu, do kterého je připojen...vím, že je to obecný dotaz, na výrobce se mrknu, až rozdělám PC, ale lze obecně takovéto SCSI řadiče v ISA slotu v Ubuntu detekovat, případně prosím o radu jak...Díky
------------------------------------------------------------------------------------
Intel Mini Mac 1,83 Ghz, 2 GB RAM, MAC OSX 10.4.11, virtuálně XP přes Parallels Desktop; dual boot OpenSuse 11 Gnome a Win XP na AMD SEMPRON,  Ubuntu 8.04 na AMD k7
http://www.foto-reklama.cz

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
SCSI řadič v ISA slotu
« Odpověď #1 kdy: 13 Července 2007, 12:01:45 »
Neviem to presne ale ISA slot tusim nepodporuje plug&play a musi sa instalovat rucne. Co to mas za pc ze tam je este ISA.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Jony

• Stálý člen
  • **
SCSI řadič v ISA slotu
« Odpověď #2 kdy: 13 Července 2007, 18:02:37 »
Jen tak mimochodem ISA samozřejmě PnP PODPORUJE =)... pokud je na MB PnP BIOS. Otazka je, zda ten řadič?

Pokud je to nějaký Adaptec AHA 154x apod. , tak ty se jumper-ovaly manuálně (IRQ, DMA, I/O atd.)...
stačí nastavit (jumpery a v BIOSu udělat přidělování IRQ a DMA manuálně (ne auto) a ty nastavené (řadič) vyjmout pro ISA... pak by neměl být problém, že si na to IRQ/DMA "sedne" něco z PCI sběrnice =)

V Ubuntu jsem to s ISA SCSI nezkoušel (v XP již 154x nejsou podporovány)... mám otestovány Adaptec-y 2940xx, 894x a další PCI bez problémů, včetně RAID-ových COMPAQ 2HD...

Tuším ale problém neboť většinou se ke scanerům dávaly "jednoúčelové řadiče" a tam budeš informace hledat těžko.... nejlépa v bazaru koupit jiný PCI (např. Adaptec 2940, ohlídej si konektory a kabely - SCSI kabely a redukce jsou drahé)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.