Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Obnova zálohy Mozilla Thunderbird  (Přečteno 6096 krát)

Matěj "wizaard" Gottwald

• Návštěvník
    • Blog
Obnova zálohy Mozilla Thunderbird
« kdy: 13 Července 2007, 11:09:37 »
Dobrý den, znovu (jako obvykle) prosím o pomoc!

Vzhledem k tomu, že měla 64 bitová verze Kubuntu velmi malou podporu u aplikací (co si budeme povídat, většina DEB instalátorů je pro i386, což je pro mě jako začátečníka neřešitelný problém), rozhodl jsem se přeinstalovat systém 32 bitovou verzí Kubuntu. Vše se povedlo, samozřejmě, ale z nějakého důvodu se mi nedaří obnovit zálohu nastavení Thunderbirda - zazálohoval jsem si adresář home/matej, ale při nahrání zálohované složky home/matej/.mozilla-thunderbird se mi po spuštění aplikace načtou nastavení mailových účtů, filtry, pravidla, oznamování, veškerá nastavení programu, profily, dokonce i e-maily ve složce "Odeslané", ale inbox se mi nenačte... Nevím ale absolutně proč... Otázkou však je, zda na to nemá vliv fakt, že jsem zálohu provedl na NTFS oddíl...

Pokud by byl někdo schopen poradit, budu jenom rád. Pomalu se začínám smiřovat s tím, že jsem o e-maily přišel, ale nechce se mi... :) Na druhou stranu např. Kopete si nastavení převzal naprosto správně...
"For cryin' out loud!" - Plk./Gen. Jack O'Neill ;)
PC: AMD Athlon64 3000+, 1GB RAM, GeForce 6600
NTB: HP Pavilion dv6655ec: AMD Turion64 X2, 2GB RAM, GeForce 8400M GS Windows Vista (NTB) + Ubuntu Hardy Heron 8.04 (PC, NTB VirtualBox)

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #1 kdy: 13 Července 2007, 11:14:23 »
Kód: [Vybrat]
sudo chown wizaard -R .mozilla-thunderbird
sudo chgrp wizaard -R .mozilla-thunderbird
sudo chmod 0700 -R .mozilla-thunderbird
pravdepodobne se tam dopatlaly prava a majitel
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Matěj "wizaard" Gottwald

• Návštěvník
    • Blog
« Odpověď #2 kdy: 13 Července 2007, 11:33:44 »
Citace: merlin
Kód: [Vybrat]
sudo chown wizaard -R .mozilla-thunderbird
sudo chgrp wizaard -R .mozilla-thunderbird
sudo chmod 0700 -R .mozilla-thunderbird
pravdepodobne se tam dopatlaly prava a majitel
Díky za radu, ale na tohle jsem už taky myslel (s právy a vlastníky mám jisté zkušenosti a návyky ze spravování FTP webů) a všem souborům jsem nastavil vlastníka "matej" a skupinu "matej" (což je dle nastavení Kubuntu), ale stále stejný problém... je pravda, že chmod 0700 jsem nedělal, ještě to zkusím a dám vědět.

EDIT: Tak opravdu, i po nastavení chmod 0700 stále stejný problém (dle očekávání). Každopádně nevím, jakou to má souvislost, ale ve složce doručené jsem měl další složky dle názvů účtů a nastavený filtr, aby se mi tam maily automaticky házely (př. pokud je příjemce "@tiscali.cz", přesune se do složky "TISCALI"), ale ty složky nejsou vidět! Pokud se ale pokusím složku se jménem "TISCALI" vytvořit, napíše mi, že už existuje...
NTB: HP Pavilion dv6655ec: AMD Turion64 X2, 2GB RAM, GeForce 8400M GS Windows Vista (NTB) + Ubuntu Hardy Heron 8.04 (PC, NTB VirtualBox)

Matěj "wizaard" Gottwald

• Návštěvník
    • Blog
« Odpověď #3 kdy: 14 Července 2007, 11:47:37 »
Abych můj problém definitivně uzavřel - merlin radil samozřejmě správně a já jsem taky dělal vše správně, zakopaný pes byl jinde - ještě jsem si nestihl zvyknout na styl kopírování souborů v Linuxu - nezobrazuje se správně stav kopírování, proto se data uloží nejdřív jen jako "hlavičky" a pak se skopírují, což mělo za následek fakt, že některé důležité soubory s poštou se nevytvořily, takže e-maily fyzicky neexistovaly. Bohužel... moje chyba :(. Příště musím dát na rady bratra a vytvářet archívy.

Díky za rady, nejhorší je blbost a neznalost, se kterou se v Linuxu často potýkám :).

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #4 kdy: 14 Července 2007, 14:33:33 »
:) Takze jsem spravne pochopil, ze postu mate vsechnu? :)
Stiskni CTRL + W ...

Matěj "wizaard" Gottwald

• Návštěvník
    • Blog
« Odpověď #5 kdy: 14 Července 2007, 14:35:00 »
:) Takze jsem spravne pochopil, ze postu mate vsechnu? :)
No, ono se to nestalo pri obnove, ale pri zaloze :), takze postu nemam :).

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #6 kdy: 14 Července 2007, 15:21:38 »
Ajajaj ... tak to je mi lito. Ja jsem svou blbosti prisel taky o postu za poslednich 6 let, ale to jen tim, ze jsem si ji proste obycejne smazal :( Bohuzel bez naroku na obnovu :(
Stiskni CTRL + W ...

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #7 kdy: 15 Července 2007, 18:41:04 »
Bez zálohování by lidi ani neměli pracovat s počítačem. Chybami se ale člověk (snad) učí..

Pokud jde o poštu, doporučuju používat Gmail, pak tyto problémy vůbec nebudete mít jako já v posledních 3 letech...

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #8 kdy: 15 Července 2007, 20:43:36 »
Petre, posta se blbe zalohuje, kdyz ma vic jak 4GB (to se pak uz nevleze na DVD) - samosebou jsem ji mel nastesti jeste v praci (rozsypavam si to na vice uctu), ale uz ne tak pekne srovnanou :(
Stiskni CTRL + W ...

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #9 kdy: 16 Července 2007, 09:19:38 »
Petre, posta se blbe zalohuje, kdyz ma vic jak 4GB (to se pak uz nevleze na DVD) - samosebou jsem ji mel nastesti jeste v praci (rozsypavam si to na vice uctu), ale uz ne tak pekne srovnanou :(
Promiň, to už chápu. Nicméně archivaí třeba do ZIPu by se to asi jistě na to DVD vlezlo... Na druhou stranu jem nepředpokládal tolik dat, nechápu, co s tím děláte :) Fakt doporučuji na každou schránku používat Gmail, vždyť můžete psát podsvou doménou, tak o co jde... Nikde žádnej problém a dostanete se k poště kdykoliv, odkudkoliv a netrápíte se se zálohou... Kdykoliv se dá stáhnout znovu do klienta.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.