Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přemístění disku s 6.10 na jiný hardware - jak rozchodit systém?  (Přečteno 1940 krát)

Paia

• Návštěvník
Ahojte všichni,
2 hodiny jsem se snažil tady hledat rady na téma v Předmětu no a nenašel jsem nic. Stalo se mi, že komp s U 6.10 prostě odešel do věčných lovišť. Byl to nějaký AcerPower s Celeronem900 a čipsetem SIS630 (integr. grafika). Jelikož systém chodil dobře, přemístil jsem disk do jiného kompu, Duron700 na desce s VIA čipsetem a kartou nVidia Riva TNT2 v AGP portu.

Při prvním zapnutí systém nic, tak podle návodů (jsem win guru, ale linux lama) na wiki jsem nejprve překonfiguroval X. Pak jsem v cmd nainstaloval ovladače nvidie, a stejně to nechodí, hlásí:
"api mismatch: the nvidia kernel modula has the version 1.0.-7184, but this X module has the version 1.0.9631" a že to mám uvést do stejné verze. No a babo raď jak...

Existuje pro tyto případy nějaký nástroj, kterým bych po přepojení disku na jinou desku provedl detekci nového HW a nainstaloval patřičné ovladače?

V cmd naštěstí internet funguje, takže textové instalace jdou provádět.

Snad se tu přes víkend nějaká odpověď najde, abych v pondělí mohl pokračovat (je to komp v práci).

Paia

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
Přemístění disku s 6.10 na jiný hardware - jak rozchodit systém?
« Odpověď #1 kdy: 13 Července 2007, 17:07:24 »
Skús zatiaľ dočasne použit v xorg.conf ako driver "vesa" alebo "nv" a potom cez nejaký nástroj odinštalovať kompetne nvidia kernel.
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Paia

• Návštěvník
Přemístění disku s 6.10 na jiný hardware - jak rozchodit systém?
« Odpověď #2 kdy: 16 Července 2007, 13:27:33 »
Díky, dobrý tip, s "vesa" mi to naběhlo do X a mohl jsem tak zapnout alternativní nvidia ovladače. Ale pokazilo se tím rekonfigure něco na klávesnici, nepíšou některý kklávesy, malý E J N (se Shift to píše) a něco z horní řady ěščř... má jiný znaky, nečeský.
Když se mrknu na ovládací panel klávesnice, tak:
Chyba při aktivaci nastavení XKB
Může vzniknout za různých okolností
- chyba v knihovně libxklavier
- chyba v X serveru (nástroje xbcomp, xmodmap)
- X server s nekompatibilní implementací libxkbfile

Pomocí synapticu jsem zmiňované soubory přeinstaloval, no nepomohlo to.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.