Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zobrazení síly signálu  (Přečteno 2724 krát)

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
Zobrazení síly signálu
« kdy: 18 Července 2007, 08:28:41 »
Ahoj, sem celkem daleko od APčka a potřebuju občas správně natočit notebook do optimální pozice kdy mám největší signál. Neznáte někdo nějakej program nebo aplet který mě bude sílu signálu ukazovat?

Mam nainstalovaný nějaký Aplet NetworkManager 0.6.4, ale připadná mi divnej ...  
Vypisuje sílu signálu jen při nějakém speciálním modu, ale já mam jenom jeden zdroj ke kterému se připojiji a při mém nastavení údaje o signálu nezobrazuje a pořád to přepínat... to není dobré... Kdyby tam bylo tlačíto ukázat okolní sítě s podrobnýma údajema, myslím, že ten aplet by byl mnohem více použitelnější..

Czario

• Stálý člen
  • **
Zobrazení síly signálu
« Odpověď #1 kdy: 18 Července 2007, 08:31:00 »
Ještě od toho NetworkManager sem podle obrázků čekal, že bude ukazovat info o aktuálním připojení a prt... je tam jenom odkaz ruční nastavení a na druhym myšítku povolot síť a to je vše... info o spojení je vybledlé (ale to asi souvisí jen s ethernetem)

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
Zobrazení síly signálu
« Odpověď #2 kdy: 18 Července 2007, 09:17:09 »
No ve widlích byl vynikající program Network stumbler. Možná by se dal rozjet pod wine.
Náhrada pro linux je asi AP radar.
Jinak normálně můžeš používat příkaz: iwconfig
http://linux.about.com/od/commands/l/blcmdl8_iwconfi.htm
Tam můžeš nastavovat i sílu signálu atd...

Pro seznam wifi sítí a jejich síly použij příkaz iwlist
http://linux.about.com/library/cmd/blcmdl8_iwlist.htm
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

Czario

• Stálý člen
  • **
Zobrazení síly signálu
« Odpověď #3 kdy: 18 Července 2007, 11:00:38 »
super dík.

gargy2002

• Host
Zobrazení síly signálu
« Odpověď #4 kdy: 19 Července 2007, 02:27:55 »
Citace: Czario
Ahoj, sem celkem daleko od APčka a potřebuju občas správně natočit notebook do optimální pozice kdy mám největší signál. Neznáte někdo nějakej program nebo aplet který mě bude sílu signálu ukazovat?

Mam nainstalovaný nějaký Aplet NetworkManager 0.6.4, ale připadná mi divnej ...  
Vypisuje sílu signálu jen při nějakém speciálním modu, ale já mam jenom jeden zdroj ke kterému se připojiji a při mém nastavení údaje o signálu nezobrazuje a pořád to přepínat... to není dobré... Kdyby tam bylo tlačíto ukázat okolní sítě s podrobnýma údajema, myslím, že ten aplet by byl mnohem více použitelnější..
Pro pripojeni pouzivam default networking v ubuntu a mam v system tray vedle hodin ikonu pripojeni, kde si muzu nastavit co chci, eth0(lan) a eth1(mam ted wifi). Pravym tlacitkem klik, vybrat properties a hned jsou videt 2 zalozky, general, kde je sila signalu(okolo 95% a mam to pres celej barak), activity, send/receive packets a connection, tam se da vybrat karta. Druha zalozka je support, kde je device a protokol. Da se i konfigurovat, takze nemusim lozit do system/administration/network....

Czario

• Stálý člen
  • **
Zobrazení síly signálu
« Odpověď #5 kdy: 19 Července 2007, 08:10:40 »
gargy2002: mnojo, to je lepší :-)  mě utoho druhého upoutal obrázek s výběrem AP a zobrazovanýma signálama, ale nefunguje to tak jak to na první pohled vypadá.. :-/
už se nedivim, proč ten Aplet NetworkManager není v základu, ještě není úplně dodělanej...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.