Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problém s asociací "Otevřít s"  (Přečteno 1380 krát)

jk.man

• Návštěvník
problém s asociací "Otevřít s"
« kdy: 18 Července 2007, 10:48:32 »
Mám ubuntu 6.10 a mám problém se spouštěním exe souborů přes wine. Nejdříve mi to fungovalo, ale pak jsem nainstaloval i dosbox a už to nefunguje jak má. Jde o tohle: když pouštím wine přes příkazový řádek (wine jmenos.exe), tak mi to funguje normálně. Dokonce když dám pravé myšidlo>otevřít jinou aplikací> wine, tak to taky funguje. Ale já chci aby se mi aplikace pustila přes wine jen poklepaním levým tlačítkem myši. Teď mi to vždycky vyhodí hlášku :
Citace
Nemohu otevřít Tomahawk.exe
Název souboru "Tomahawk.exe" naznačuje, že tento soubor má typ "Spustitelný soubor". Obsah souboru ukazuje, že soubor má typ "Spustitelný soubor pro DOS/Windows". Tento soubor, pokud jej otevřete, může představovat bezpečnostní riziko pro váš systém.

Neotevírejte tento soubor, pokud jste jej nevytvořili sami ani jste jej nepřijali z důvěryhodného zdroje. Chcete-li soubor otevřít, přejmenujte jej, aby používal správnou příponu pro "Spustitelný soubor pro DOS/Windows", a pak jej normálně otevřete. Nebo můžete pomocí menu Otevřít s zvolit pro daný soubor konkrétní aplikaci.

Zkoušel jsem to nastavit i přes pravé m.>vlastnosti>otevřít s, ale pořád nic.
Nevíte, čím to může být. Případně do kterého souboru se ukládá nastavení asociací?
« Poslední změna: 10 Dubna 2008, 15:26:38 od Anna Taliánová »
Ubuntu 6.10, Intel Pentium IV 2.8 GHz, 512 MiB ram, 40 GB HDD, 2048 kb/s net

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
problém s asociací- "otevřít s"
« Odpověď #1 kdy: 18 Července 2007, 12:57:37 »
Citace: jk.man
Zkoušel jsem to nastavit i přes pravé m.>vlastnosti>otevřít s, ale pořád nic.
A když v otevřít s vyberete Wine, tak se stane co? Případně by tam měla být i možnost zadat vlastní příkaz pro otevírání a tam byste napsal prostě wine.

jk.man

• Návštěvník
problém s asociací- "otevřít s"
« Odpověď #2 kdy: 18 Července 2007, 14:32:56 »
Ano, když dám otevřít s do vlastní příkaz napíšu wine, tak se mi to spustí. To je ale příliš zdlouhavé. Já chci aby se mi program pustil přes wine hned po poklikání myší.
Ubuntu 6.10, Intel Pentium IV 2.8 GHz, 512 MiB ram, 40 GB HDD, 2048 kb/s net

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.