Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde Správce aktualizací  (Přečteno 1574 krát)

jk.man

• Návštěvník
Nejde Správce aktualizací
« kdy: 18 Července 2007, 16:31:21 »
Mám další problém. Chtěl jsem přejít na Feisty Fawn, tak jsem dal Systém>Správa>Správce aktualizací, a nic se nestalo. Tak jsem zkusil přes terminal
Kód: [Vybrat]
update-managera vypsalo mi to
Kód: [Vybrat]
Introspect error: The name org.freedesktop.UpdateManager was not provided by any .service files
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/update-manager", line 90, in
    app = UpdateManager(data_dir)
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/UpdateManager/UpdateManager.py", line 304, in __init__
    self.setupDbus()
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/UpdateManager/UpdateManager.py", line 450, in setupDbus
    iface.bringToFront()
  File "/var/lib/python-support/python2.5/dbus/proxies.py", line 25, in __call__
    ret = self._proxy_method (*args, **keywords)
  File "/var/lib/python-support/python2.5/dbus/proxies.py", line 102, in __call__
    reply_message = self._connection.send_with_reply_and_block(message, timeout)
  File "dbus_bindings.pyx", line 455, in dbus_bindings.Connection.send_with_reply_and_block
TypeError: exceptions must be strings, classes, or instances, not type
Nevím jak to spravit. Zkoušel jsem i přeinstalovat python a update-manager a pořád nic. Nevíte, co s tím může být?
Ubuntu 6.10, Intel Pentium IV 2.8 GHz, 512 MiB ram, 40 GB HDD, 2048 kb/s net

Fred Rooks

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 19 Července 2007, 13:25:19 »
Není mi jasné, co přesně bylo provedeno. Toto?
Promise her anything, but give her GNU.

jk.man

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Července 2007, 22:46:17 »
Ano. Pokoušel jsem se přejít na verzi 7.04 podle návodu zde : http://www.ubuntu.cz/ziskejte/prechod a zjistil jsem, že mi nejde spustit správce aktualizací. Snažil jsem se ho i přeinstalovat, ale to nepomohlo. Proto vás prosím o radu: nevíte jak zfunkčnit správce aktualizací? Nebojak přejít na vyšší verzi ubuntu bez použití správce aktualizací? Předem díky
Ubuntu 6.10, Intel Pentium IV 2.8 GHz, 512 MiB ram, 40 GB HDD, 2048 kb/s net

Fred Rooks

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 23 Července 2007, 22:15:41 »
Nevím, co zkusit pustit `/usr/lib/python2.5/site-packages/DistUpgrade/apt-autoinst-fixup.py'? Skoro bych se přikláněl, udělat čistou instalaci nové verze.
Promise her anything, but give her GNU.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.