Takže podrobněji :-) při běžném vypalování ISO image CD na CD-RW v GNOME Bakeru to hodilo tuto chybu:
cmd finished after 65.677s timeout 480s
cmd finished after 65.677s timeout 480s
Fixating time: 65.695s
wodim: Cannot fixate disk.
BURN-Free was never needed.Pomohlo tohle:
- do terminálu napsat:
ls -l /dev |grep cdrom
sudo gpasswd -a tvoje_jmeno cdromvýsledek v terminálu: Přidávám uživatele anicka do skupiny cdrom.
- a dále v terminálu dát:
newgrpProblém byl, že jsem nebyla ve skupině cdrom a můj cdrom je ve skupině cdrom - jak triviální! :-( ...
Výsledek v terminálu: anickat1: anicka@taliann-laptop:~$ newgrp
Heslo:
Lituji.
Heslo jsem zadala správně, a příkaz provedla pro jistotu ještě jednou, ale stejný výsledek. Takže restart notebooku.
Po restartu v GNOME Bakeru v pohodě smazáno CD-RW (vymazat CD) :-) ... i s hudbičkou 8-) ...
Důležitý rozdíl terminálového příkazu newgrp a příkazu groupadd je tento (sdělil Chocholoušek):
groupadd =
přidáš se do skupiny, ale nic víc, systém to neví! ALE
newgrp =
přidání se do skupiny právě ohlásí systému!! :-)
Vypalování v GNOME Bakeru CD-R(W) pořád nefunguje :'-( ...
Tomáš našel tento bug v Launchpadu: link je zde
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-source-2.6.20/+bug/109211Stručně pokus o řešení z diskuse k bugu je tento: "bug fixed in 2.6.20-16.28. Clearly, it is caused by libata. 2.6.20-16.29 reintroduced the bug." :-o
Kernel updated a upgraded prostřednictvím terminálu - díky!
Pomocí nastavení "GNOME Bakeru" zprovozněno smazávání CD-RW s obsahem :-) tedy to funguje OK :-) (v systému souborů zvoleno soubory Jolliet, zaškrtnuta ochrana proti podtečení zásobníku (Burn free), rychlost vypalování dle média CD, nebrat "on the fly" (vypalování za letu) a hlavně v Nastavení - na kartě "Advanced" nezaškrtávat "advanced cdrecord options"!!!)
Zatím však vypalování CD-RW s ISO obrazem disku pořád nefunguje :-( ... podařilo se jen jednou :-) ale pak při MD5 to v terminálu hodilo I/O Error (Input/Output Error). Díky všem, kteří se mi snaží s problémem pomoci. :-)