Jistě mnozí z Vás četli reakci Petra Tomeše na jeho vyloučení z fóra ubuntu.cz. Nerad bych tu rozpoutal diskuzi o tom, jestli je to správně, či ne. Jako člen lokalizačního týmu, který byl v poslední době spíše neaktivní, bych rád poprosil všechny, kteří si stěžovali nebo stěžují na špatný stav lokalizace Ubuntu do češtiny, aby oznámili chyby, o kterých je jim známo. Lokalizátoři jsou také jenom lidé a mohli mnohé věci přehlédnout, navíc nám situaci ztěžuje nástroj Rosetta, který často "zapomíná" přehrát staré překlady z upstreamu novými.
Pokud tedy o nějaké chybě víte, nestyďte se,
oznamte ji! Pomůžete tím sobě i nám. Jenom bych poprosil, vyhněte se oznámením stylu "Ubuntu má neschopné překladatele" a raději poukažte na konkrétní aplikace, které se Vám nezdají správně přeloženy.
Jak jsem již zmínil na onom blogu, každý, kdo objeví nějakou chybu v překladu Ubuntu, má u mne lízátko, a kdo se odváží a nabídne svou pomoc při opravování, má u mne Kofolu :-)
Pokud se Vám nechce přihlašovat do Launchpadu, abyste mohli oznámit chybu, dejte nám o té chybě vědět tady v komentářích, i tak to bude velice užitečné! Děkuji každému, kdo obětuje několik minut svého času a pomůže!