Zdravím
má otázka zní zcela jasně, dá se někde u nás (do Německa cestovat jen kvůli koupi mobilu zatím nehodlám) pořídit mobil, který má nainstalován Linux a nebo tu ta možnost je? Pochybuji, že např. český T-Mobile takový (high end) telefon nabízí (přemýšlel jsem, jestli by to nezvládl T-Mobile MDA) - zanedlouho mi totiž vyprší smlouva a koukám po mobilech (fakt už bych chtěl něco funkčního, kde by mi běhal mplayer a spol

). A nevíte někdo náhodou, pro které mobily (či podobná zařízení) bude nové Ubuntu Mobile (tedy jestli si nepletu název) určeno? Rád bych totiž sehnal mobil, na který půjde tento "nový" OS nainstalovat. O Nokii radši ani neuvažuji (nemám jí v lásce, holt Siemensmaniak), ale kdyby byl model od SE, Motoroly či dalších zajímavých výrobců, byl bych rád... A jak je to s tím intelem? Teda, já jsem tak nedočkavej až to bolí...
Jistě mou situaci pochopíte, když nastíním, že mám Benq-Siemens S88, který je s daným fw použitelnej tak z poloviny, co by normálně zvládal s dobře naprogramovaným fw. Předpokládám, že do něj byl Ubuntu asi nenarval

(a nebo jo

? )...
Kde jsou ty časy, co se testoval Linux na Siemensu SX1... Škoda Siemense...