Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zvuk Win. Media Playeru vs. multimediální programy v Ubuntu  (Přečteno 1710 krát)

jobr

• Návštěvník
Zvuk Win. Media Playeru vs. multimediální programy v Ubuntu
« kdy: 25 Července 2007, 19:00:59 »
Zajímala by mě vaše zkušenost - mám WXP + Ubuntu FF, když porovnám přehrávání hudby Win. Media Playerem se zapnutými basy a prostorovým efektem, nedosahuje tomu žádný přehrávač v Ubuntu ani po prsa. a to jak kvalitou zvuku, tak hlasitostí. Snad nejblíže jsem se dostal s XMMS, ale ani tam po zapnutí a dlouhém ladění intenzity efektů pluginů to není zdaleka ono, nemluvě o plochém zvuku Rhytmboxu. Nevím, jestli je to můj subjektivní pocit, nebo má někdo podobné zkušenosti. Máte případně nějaké tipy na dosažení kvalitnějšího zvuku v nějakém linuxím přehrávači.
Díky za názory a případné rady.

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #1 kdy: 25 Července 2007, 20:37:46 »
Změnou přehrávače si moc nepomůžeš, musíš změnit zvukový engine, protože jinak zvuk přehráváš stále tím samým. V případě Ubuntu tedy zkus zaměnit implicitní Gstreamer za Xine, v případě Kubuntu naopak. Vlastní audiosystém z přehrávačů má Mplayer a VLC. Více se dozvíš třeba na wiki

Jony

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 25 Července 2007, 23:18:42 »
2nikola ... možná bude problém ještě hlouběji...

Co máš za zvukovou kartu? Jaký zvukový formát(y) máš konkrétně na mysli? Co používáš na přehrávání (ALSA, OSS, ESD)?

jobr

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 18 Srpna 2007, 11:44:49 »
No, myslím, že zvukovka je integrovaná Intel (nějak to ze Správce zařízení neumím poznat, jedná se o notebook Toshiba G 30).
Konkrétně se jedná o přehrávání jakéhokoliv zvuku (mp3, ogg, wma...). Není to zas tak tragické, ale zřetelně horší než ve Windows. Teď se mi to alespoň v XMMS podařilo nastavováním o něco vylepšit, ale není to ono. Zkusím ještě jiné přehrávače.
Jinak  k přehrávání používám ALSA.

Quimby

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 18 Srpna 2007, 12:01:43 »
jobr: Jak jiz bylo receno, zkus zmenit GStreamer za Xine nebo naopak. Je to jednoduche, staci to naklikat v synaptic. Zmena prehravace moc nepomuze.

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #5 kdy: 18 Srpna 2007, 14:07:09 »
Já bych od toho integrovaného ořezávátka obecně nečekal zázraky, ale tipnul bych si spíše na méně kvalitní ovladač v ALSA než ten pro Windows. Bohužel kvalita zvukových ovladačů pro Linux není nic moc, ale najdou se i výjimky, třeba moje stará dobrá SB Live5.1! hraje parádně, to se s těmi domrvenými drivery od Creative pod Windows nedá vůbec srovnat.
Kubuntu forever :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.