Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Malo miesta na rootovskom disku "forever full"  (Přečteno 1350 krát)

niXon

• Návštěvník
Malo miesta na rootovskom disku "forever full"
« kdy: 26 Července 2007, 18:55:03 »
Pouzivam Ubuntu 7.04 a mam takyto problem. Jeden den som si normalne nieco programoval na PC, a zrazu pozriem na volne miesto v rootovskom adresari "/", Krusader hlasil 0B. Zdalo sa mi to divne, pozrel som gnome-system-monitor, ten hlasil to iste. Uz sa mi to nepacilo. Tak som si povedal ze idem nieco zmazat. Zmazal som asi 50MB, ale stale oba SW hlasily volne 0B. Tak som si povedal ze mozno pomoze reset. A to bola moja chyba. Po resete sa mi spustila prihlasovacia obrazovka, ale po zadani mena a hesla vypisalo nieco taketo: "GDM Vas nemoze prihlasit, pretoze nieje mozne pristupovat k suboru s overenim, pretoze je malo miesta na disku alebo nieje mozne otvorit home adresar pre zapis". Tak ideme na to. Z druheho PC som sa prihlasil pomocou SSH (aspon ze to funguje) a cele /home/nixon som pomocou chmod a chown dal na spravnu mieru. Dufal som ze to uz pojde, ale nic. Tak som zo zufalosti chcel preinstalovat GDM. apt-get remove gdm... a potom som si uvedomil.... apt-get install gdm uz nefungovalo, pretoze "E: Unable to write mmap - msync (28 No space left on device)".

Prosim co mam robit? Neviem co sposobuje to, ze mam stale plny HDD. Ako sa to da zistit?

EDIT: zda sa ze zaplnovanie prestalo, mam priblizne 300mb volne na disku (tak ukazuje MC, ked som dal informacie o disku) ale stale mam problem s prihlasenim do GDM... ktore vsetky subory pouziva (resp. edituje) gdm pri prihlaseni ?

EDIT: vyriesene, prestalo to... po nahliadnuti do firewallu som pochopil, v chain INPUT aj OUTPUT som mal LOG packet, a ked som pri prenose na sieti sledoval volne miesto na HDD tak som to pochopil...

Dakujem.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 26 Července 2007, 19:00:42 »
Zkuste zjistit, který soubor/adresář je tak velký.
Nabootujte do recovery mode a dejte "apt-get clean".

niXon

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Července 2007, 19:05:36 »
je nejaky program cez konzolu, ktory mi zisti aj velkost vnutra adresarov ? aby som vedel cca kde mam hladat, lebo mam pomerne vela subadresarov... nieco ako krusader, ze oznacim ktory chcem zistit a on rata alebo nejaky prikaz na to

apt-get clean som skusal, pomohlo mi to v tom, ze som stihol nahodit gdm, ale prihlasit sa stale nejde

dakujem

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.