Je vidět, že všichni, kteří mi radí nečtou průběh celého dotazu, takže ještě jednou to shrnu:
1) nejsem počítačem, kde mám UBUNTU připojen na internet
2) ve verzi UBUNTU 6.06 mě stačilo překopírovat instalační soubory do adresáře /usr/lib/mc a spusti příkazy ze zmíněného adresáře (jako su)
a) ./configure
b) make
c) make install
a instalace proběhla.
3) stejný postup jsem chtěl zopakovat pro 7.04, ale po zadání příkazu ./configure mě to hodí hlášku "checking for C compiler default output file name...configure: error: C compiler cannot create executables
Přestože LINUX neznám, tak dvakrát na soubory klikat umím, pomocí synapantic PM to nejde, protože to tam není, allpackages mají MC v seznamu, ale de facto stahují to co mám staženo. Konec konců mě nezajímá ani odpověď administrátora, když mě popisuje, že verze 7.04 je vyšší a lepší verze než 6.06 - to je fakt odpověď. Radši, kdyby napsal, kde je konkrétní rozdíl mezi 6.06 a 7.04, že se systém při stejném postupu instalace v 7.04 chová jinak. TO JE TO, CO MĚ FAKT ZAJÍMÁ
Matlám se LINUXEM s přestávkama cca 5 dní, ale musím říct, že dosažitelnost skutečných odpovědí na problém je minimální. Když jsem naposledy řešil problém s rozlišovačkou při přepojování 2 výrobních typů monitorů (oba ji měli stejnou, ale na každém běžela po přepojení jiná), tak se ukázalo, že nejlepší je UBUNTU přeinstalovat, než čekat na skutečnou odpověď, jak nastavit správnou rozzlišovačku. UPOZORŇUJU, že problém nebyl v nastavení souboru xorg.conf
Jsem zvědavej, jestli skutečně zná někdo odpověď
Děkuju