Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Wanted: Dobrovolníci pro wiki l10n.cz + PHP kodéři  (Přečteno 3623 krát)

Kingskid

• Host
Wanted: Dobrovolníci pro wiki l10n.cz + PHP kodéři
« kdy: 28 Července 2007, 16:04:06 »
V překladatelském týmu jsme před nějakou dobou debatovali o tom, že by nebylo špatné, kdyby se nějakým způsobem podařilo začít sjednocovat překlady prostředí a aplikací, tj. aby Gnome, KDE a další prostředí plus všechny aplikace mluvily pokud možno stejným jazykem. Pro uživatele by to byl jednoznačný přínos, protože by jejich komunikace s různými aplikacemi byla mnohem jednodušší.
Výsledkem této debaty je vznik projektu l10n.cz (www.l10n.cz), který by rád tomuto cíli napomohl.
Chtěl bych touto cestou požádat ochotné duše, které mají pár minut volného času, zda by nepomohly s tvorbou srovnávacího slovníku (http://l10n.cz/SrovnavaciSlovnik). Základ je tam již udělaný, takže pokud zvládáte editaci wiki, můžete navázat na to, co je již hotové. Momentálně se doplňuje překladatelský slovník Ubuntu, ale pokud překládáte i pro KDE nebo Gnome, můžete doplňovat výrazy z těchto prostředí do patřičného sloupce - pouze však výrazy, které jsou v daném prostředí standardní.
V případě nejasností mě kontaktujte na jabber/email: vaclav.cermak (zavináč) gmail (tečka) com.
Samozřejmě jsou vítány také návody pro překladatele, odkazy na slovníky a další pomůcky.
Děkuji všem, kteří přispějí!

MiBo

• Stálý člen
  • **
  • hello world
« Odpověď #1 kdy: 28 Července 2007, 21:52:58 »
moc v tomhle nejedu, ale nestalo by za to vecti to jako databazy a ne jako wiki stranku, vyhody databaze jsou zrejme a napsat k tomu nejaky frontend

Kingskid

• Host
« Odpověď #2 kdy: 28 Července 2007, 22:00:14 »
Když to někdo napíše, já to bohužel neumím. Wiki může být prvním krokem.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 28 Července 2007, 23:01:35 »
Koukal jsem na tu wiki, ale pro editování je ta syntaxe šílená. Hned jsem od editace upustil a radši se věnoval jiným věcem. :/

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #4 kdy: 29 Července 2007, 09:05:24 »
Rad bych pomohl ale bouhuzel jak jsem na to koukal bych nejspise zatim moc platnej nebyl, mozna se jak to pujde zkusim odhodlat a znove se neco nauciti a pak pomoci ovsem opravdu se obavam ze tedka je to nerealne.. :-(
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

Kingskid

• Host
« Odpověď #5 kdy: 29 Července 2007, 14:01:53 »
Martin Böhm se ujal vytvoření databáze, takže od editace wiki na l10n.cz se upouští (co se týká slovníku). Nicméně výzva ohledně návodů a odkazů, atd. stále platí :)

Martin Böhm

• Návštěvník
    • osobni stranky
« Odpověď #6 kdy: 29 Července 2007, 16:12:06 »
Nově také hledáme kohokoli ochotného a znalého PHP&MySQL, kdo by nám pomohl se stavbou malého PHP rozhraní pro překladatelský slovník na l10n.cz. Děkuji!

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
    • http://www.spolnet.cz
« Odpověď #7 kdy: 29 Července 2007, 20:20:48 »
Budu mít za týden dovolenou, můžu pomoci.
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

smejky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 30 Července 2007, 22:06:08 »
Mám volno, s radostí pomůžu.
Ubuntu 8.04 Hardy Heron
AMD Athlon 64 3200+, 1024MB DDR2, nVidia GeForce 8600GS 256MB

Kingskid

• Host
« Odpověď #9 kdy: 30 Července 2007, 22:35:56 »
smejky: S čím konkrétně bys mohl pomoci? Pokud je to web, ozvi se prosím Martinovi Böhmovi. Díky!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.