Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunční video po instalaci berylu  (Přečteno 1295 krát)

Pantáta

• Návštěvník
Nefunční video po instalaci berylu
« kdy: 31 Července 2007, 13:22:57 »
Dobrý den,

nějakou dobu jsem se snažil rozchodit beryl, což se mi nakonec podařilo, ale musel jsem odinstalovat uzavřené ovladače od Ati a nainstalovat open source ovladače. 3D akcelerace a beryl fungují naprosto bez problémů, ale nedaří se mi přehrát žádný videosoubor. Používám přehrávač Totem a vždy se přehrává jen zvuk a obraz ne (černo). Zkusil jsem nainstalovat i Mplayer (i když mi tento program absolutně nevyhovuje a do budoucna bych raději používal Totem) a tam se hned po otevření souboru objevila hláška o špatném video výstupu. Vyzkoušel jsem v nastavení video out v mplayeru postupně všechny možnosti, ale vždy se buď video nezobrazí vůbec, nebo je natolik "kostičkované", že se na něj nedá dívat.

Ubuntu mám asi 14 dnů, tak prosím omluvte mé základní neznalosti tohoto systému.

Budu vděčný za každou radu, která by pomohla tento problém vyřešit. Děkuji.

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 31 Července 2007, 16:53:00 »
bohužiaľ nemám beryl, ale problém s čiernou obrazovkou pri jeho zapnutí som tu niekde na fóre videl mnohokrát. skúste prejsť fórum. ak nájdem nejaký link, dám ho sem.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

Pantáta

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 31 Července 2007, 17:09:19 »
Bohužel jsem tu na fóru tento problém nenašel, zkusím ještě pohledat, ale abychom si rozumněli, nemám problém s černou obrazovkou po zapnutí berylu, vše co se týká desktopu je naprosto funkční, jediný problém je přehrávání videa, kdy jde pouze zvuk (černé okno přehrávače) nebo je obraz tzv. rozsypaný a nedá se na něj dívat. Problém se objevil po instalaci berylu, respektive po odinstalování fglrx ovladačů a nainstalování open source ovladačů (ovladač ati). 3d akcelerace ale funguje (plynule běhají 3d hry a funguje beryl). Používám beryl a aiglx.

Konfigurace počítače je Intel P4 2,8GHz, 1GB DDR ram, 120GB HDD, ATI RADEON X800Pro 256MB. Ubuntu 7.04.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.