Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problém s bootováním - can't access tty, (initramfs)  (Přečteno 2360 krát)

DeBon

• Návštěvník
problém s bootováním - can't access tty, (initramfs)
« kdy: 31 Července 2007, 14:28:23 »
Dobrý den..
Na jednom počítači mi nejde při instalaci nabootovat. CD je v pořádku (s tim jsem to nainstaloval už na 2 počítačích a na jiných počítačích pořád bootuje..) a mechanika je taky v pořádku... S tim jsem skončil :)

CD samo o sobě nabootuje na obrazovku, kde se vybírá spustit Ubuntu, spustit Ubuntu v záchranném grafickém režimu, test paměti atd.. když dám spustit Ubuntu (nebo spustit v záchranném graf. režimu to je jedno..) tak se mi objeví logo Ubuntu jak pod nim běhá lišta sem a tam.. Takhle mi to chvilku běhá a potom to spadne a napíše to na černou obrazovku bílejma písmenkama:

BusyBox v1.1.3  (Debian 1:1.1.3-3ubuntu3) Build-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of build-in commands.

/bin/sh: can't access tty: job control turned off
(initramfs)

Dokázali byste už z tohohle někdo říci co je špatně a jak to mám napravit aby to fungovalo? (nebo k tomu je nutný poslat i ten sloh kterej se objeví po zadání příkazu help?)

Každopádně díky moc za každou radu..
« Poslední změna: 11 Ledna 2008, 13:23:32 od Anna Taliánová »
Time you enjoy wasting wasn't wasted

V-Tec

• Host
problém s bootováním
« Odpověď #1 kdy: 06 Srpna 2007, 14:24:10 »
..tak jsem teď narazil na naprosto stejný problém :(
..nemůžu nabootovat Ubuntu 7.04 x86 na novém notebooku - píše to přesně stejnou hlášku ve stejnou chvíli jako ve vašem případě. A to už jsem zkoušel vypálit nový obraz na nové CD a nastala stejná chyba.

btw: Nerozchodí se ani detekce chyb na CD.. po chvíli fungování process baru se objeví stejný shell s hláškou o tty..

Vyřešil jste někdo tento problém? Nebo dokázal by někdo poradit?

..jen doufám, že se nejedná o hardware-ovou nekompatibilitu - to bych si asi musel pockat az do rijna na novou verzi Ubuntu :-/

Díky, V-Tec
« Poslední změna: 11 Ledna 2008, 13:24:09 od Anna Taliánová »

gorel

• Návštěvník
problém s bootováním
« Odpověď #2 kdy: 08 Srpna 2007, 08:56:20 »
Najviac ma zarazilo, ze mi to normalne islo a zrazu proste nejde. A pritom som nic nemenil ani nerobil. A podla tej hlasky mi proste ta chyba pripada ako keby to bol problem s userom a prihlasenim lenze tym, ze to len bootujem z live CD tak mi to nedava zmysel.

Dufam, ze na to niekto pride v com je hacik.
« Poslední změna: 11 Ledna 2008, 13:24:50 od Anna Taliánová »

srubik

• Návštěvník
problém s bootováním
« Odpověď #3 kdy: 12 Srpna 2007, 00:31:41 »
mel jsem stejny problem. hlaska zmizela a system nabehl, pokud jsem dal do disketove mechaniky (jakoukoliv) disketu

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
problém s bootováním
« Odpověď #4 kdy: 12 Srpna 2007, 09:58:44 »
Nemůže to být problém že jste přidali nějakej disk navíc? Třeba SATA disk kde je primární NTFS s WinXP? Tady dole je to napsáno: http://www.linuxquestions.org/questions/showthread.php?t=474493
Pokud jste přidali nějakej disk, zkuste to odpojit.
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.