Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: xubuntu a openoffice  (Přečteno 2915 krát)

HonzaD

• Stálý člen
  • **
    • VoIP a internetová komunikace
xubuntu a openoffice
« kdy: 01 Srpna 2007, 04:08:29 »
Dibrý den, chci se zeptat proč je v nabidce appliction napsano Open office texotvy procesor, kdyz se zapne pouze samotny openoffice bez žádného typu souboru (není jasný jeslto bude textový či jiný..)
Dále mám tento problém (omlouvám se případným modemistům za velikost)

Je to způsobeno virtualizačním programem virutalbox? nebo to vypadá stejně i jinde ?
- Chtěl sem právě vtom virtualboxu vědět co to umí a jak to vypadá než to dám do praxe..
Dá se toho nějak zbavit ? vypadá to hrozně :)

Dále mi dělal problém xine, při zapnutí zvuku v ogg vorbis se mi sekl na spousteci obrazovce, pomohl az windowsacky zpusob (reinstal) pote sem nejdrive zapl xine rucne a zda se ze se zapl vpořádku (tudíš je asi jen problémn pokud se aplikacenezapne ručně a otevře se vní některý soubor ze souborového správce) - stejne asi budu pouzivat VLC protoze sem na nej zvykli z windows..

No a to sem to moc nepouzival to byla jen kratka zkusenost .)
- jo pro informaci byla to cista instalace bez uprav a balicku, hned po instalaci (s cestinou) to vypadalo tak jak sem dal obr..

Jo a jeste dotaz navrch, jak zmenim xfce/gnome za fluxbox, (fluxbutu ma spatnou cestinu a celkove vypada nedodelany..)

jo a poslendi vec.. kdyz sem instalovla z alternateCD xubuntu a mel sme predtim jeden oddil s NTFS a winXP tak po instalaci a naslednem zpusteni windows n ame vyskocil fdisk a kontroloval tusim integritu, pote se system restartoval, cim to ?
Nemuze se stat ze pri instalaci xubuntu a zmensovani NTFS oddilu pridu o data? je nejak osetreno to abych si pri nastavneni velikosti neodpravil data ve winu ?

To je zatim snad vsehcno, na nekolikahodinovou zkousku (vetsina casu instalace) toho neni malo :) ale jinak se mi ubuntu libi (ubuntu vypada lip nez xubuntu, ale ani jedno neni pekne jako KDE, ale ja potrebuju neco na NTB se 128RAM)
mimochodem, bezel mi tam slax s KDE z CD bez swapu, ale nebylo to moc rychli a neumelo to zapis na NTFS..

-omlouvam se za gramaticke chyby - je moc hodin a i normalne pisu jak prase :P

luisah

• Závislák
xubuntu a openoffice
« Odpověď #1 kdy: 01 Srpna 2007, 20:43:44 »
S těma škaredejma pruhama v OO, to asi nijak nevyřešíš, virtualboxem to nebude, jelikož mám na jednom starým počítači také 128Ram a Xubuntu, také jsem zkusil naistalovat OO a bylo to to samé, vyzkoušej Abiword a Gnumeric, ty mě běží bezproblémů a rychle.

S tím přehozením xfce/gnome za fluxbox, to se mrkni po foru, už jsem to několikrát tady viděl.

Při změně oddílu NTFS, můžeš přijít o data, vždy to nabízí možnost formátovat X neformátovat, v tomto případě, ale myslím že bude formátování nucené, nebudeš moci si vybrat neformátovat.

HonzaD

• Stálý člen
  • **
xubuntu a openoffice
« Odpověď #2 kdy: 02 Srpna 2007, 18:28:38 »
Opravdu se nedá těch barevných rozmazanců u oken zbavit???
Neuměl by to někdo ? :))

Asi mi nezbude než ten abiword..

thiemel

• Návštěvník
    • http://www.wifizabreh.net
xubuntu a openoffice
« Odpověď #3 kdy: 04 Srpna 2007, 13:19:49 »
Citace: HonzaD

Dělá to jen openoffice, nebo i jiné programy? Teoreticky může být problém v nastavení typu grafické karty/ovladačích od grafiky. Mě se občas podobně nestandartně choval binární ovladač (přímo od výrobce) pro ATI grafiku (X200, která má "nestandartní přístup ke své RAM paměti).
Pomohlo mi až přechod na linácký "radeon" driver.

Prostě to vypadá na problém spojení s pamětí grafiky = špatná činnost grafických ovladačů.
sorry, není čas sledovat toto fórum :-(
Gentoo : desktop 64bit : AMD X2 6400 + x1200
Ubuntu 7.10 : desktop 64bit : ( MSI-S270@Turion MT32 + x200m # Dell Optiplex 745@Core2Duo + x1300 ) Debian 4.0 : server 64bit : AMD X2 3800 Ubuntu 6.10 : server 32bit : Via Nehemiah PD1000

HonzaD

• Stálý člen
  • **
xubuntu a openoffice
« Odpověď #4 kdy: 05 Srpna 2007, 02:40:49 »
Citace: thiemel
Citace: HonzaD

Dělá to jen openoffice, nebo i jiné programy? Teoreticky může být problém v nastavení typu grafické karty/ovladačích od grafiky. Mě se občas podobně nestandartně choval binární ovladač (přímo od výrobce) pro ATI grafiku (X200, která má "nestandartní přístup ke své RAM paměti).
Pomohlo mi až přechod na linácký "radeon" driver.

Prostě to vypadá na problém spojení s pamětí grafiky = špatná činnost grafických ovladačů.
Zjistil sem to pouze u openoffice a poustim to ve virtualboxu, netusim jaky tam je virtual driver :)

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
xubuntu a openoffice
« Odpověď #5 kdy: 05 Srpna 2007, 12:02:28 »
Tvoj driver:
Kód: [Vybrat]
cat /etc/X11/xorg.conf | grep DriverTen posledny by mal byt od VGA. Je to na 90% problém iba Virtualboxu. A Virtualbox by mal mat vlastné drivery (existuje niečo ako CD_tools).
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

luisah

• Závislák
xubuntu a openoffice
« Odpověď #6 kdy: 05 Srpna 2007, 13:37:12 »
Mě to dělá v xubuntu ještě u programu krteček pouštěný přes wine.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.