Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s připojením CDMA modemu AnyDATA E100H -návody nefunkční  (Přečteno 6095 krát)

xspy

• Návštěvník
PC Athlon XP 2800+ , 2GB ram ,XP + UBUNTU 7.04 ...a CDMA modem E100H :( .

Vytvořil jsem konfiguraci dle tohoto návodu : http://wiki.ubuntu.cz/CDMA#head-691ebb3f2859ae943a345cc662a8bc485443977d

Pro konfiguraci jsem použil SUDO GEDIT a soubory jsem ukládal přímo z něj  , bez koncovky pokud v návodu nebylo uvedeno jinak

....

V adresáři /etc/ppp/ soubor chap-secrets

# Secrets for authentication using CHAP
# client    server    secret            IP addresses
"601xxxxxx@etcz" * "moje heslo"

V adresáři /etc/ppp/ soubor cdma.chat

'' ''
'' 'ATZ'
'OK' 'ATI'
'OK' 'ATDT#777'
'CONNECT' 'ATO'

V adresáři /etc/ppp/peers/ soubor cdma

/dev/ttyUSB0
921600
noipdefault
defaultroute
ipcp-accept-local
lcp-echo-interval 60
lcp-echo-failure 5
usepeerdns
nopcomp
noauth
noaccomp
nodetach
user "601xxxxxx@etcz"
connect "/usr/sbin/chat -s -S -V -t 5 -f /etc/ppp/cdma.chat"

Ovšem po připojení se mi zobrazí :

viktor@unx320:~$ modprobe usbserial vendor=0x16d5 product=0x6501
viktor@unx320:~$ pon cdma

Failed
Connect script failed
Chyba scriptu

OK , kde , proč jak ???
V device manageru byl modem rozpoznán - Anydata CDMA products (Device VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller ;Bus type: USB Interface

; device type - serial  )

Zkusil jsem nastavit i připojení pomocí správa/network  z grafického rozhraní  , modem connections  ale  nevím co mám vybrat v

modem setings -  dev /modem či některý z  dev /ttyS0 - S3  (proč tam není viděd dev /ttyUSB0 ?)??? - Může to vůbec takto fungovat

?
Na zprovoznění připojení k Internetu závisí existence UBUNTU na mém PC , nebot' bez připojení je celá instalace k ničemu (

nestáhnu balíčky , nebudu používat to co použít chci  a  budu prostě OFFLINE což  dnes už prostě nejde ....)
Linux je jako puzzle . Zajímavá skládačka , ale skládačky nejsou pro každého .....

olbrait

• Stálý člen
  • **
  • Registered User #452059
Problém s připojením CDMA modemu AnyDATA E100H -návody nefunkční
« Odpověď #1 kdy: 01 Srpna 2007, 22:49:26 »
tá stránka z wiki vraví kde akorát doplntě vaše číslo za "601******" a vaše heslo za "mojeheslo".. Ak si do tých súborov vložil presne to, čo si vložil aj sem, tak chybu by som hladal najskôr tam
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 01 Srpna 2007, 23:54:06 »
Nekoukal jsem na výše uvedený návod,nicméně již rok jedu úspěšně na CDMA GeTran modemu. V tomto týdnu, jsem v rámci testování nových služeb měl tu čest vyzkoušet vámi uvedený modem.Jediný rozdíl byl ten, že GeTran modem vytvořil zařízení /dev/ttyACM0, kdežto AnyData vytvořil cosi /dev/USB0 ... tuším nebo něco podobného. Pak stačilo v klikacím menu u mě v Kubuntu nastavit připojení KPPP na tento modem a telefon #777 a uživatelské jméno a heslo dle poskytovatele, patrně 60XXYZXYZ@etcz a XYXYXYXY a šlapalo vše jak mělo. Otázka 2min.
Aj dont spíík ííngliš :)

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #3 kdy: 02 Srpna 2007, 07:33:07 »
Navod funguje bezchybne, jedu na nem doma...

Jeste bych doporucil si dat do sezeni novou polozku a nazvat ji treba net a zapis do ni prikaz "pon cdma" a net se spousti hnedka po startu systemu...
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

xspy

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 02 Srpna 2007, 11:53:27 »
:/ V Ubuntu se snažím vytvořit  PPP spojení pomocí připojení k síti ale když si mám vybrat zařízení , tak dev/USB0 mi systém nenabídne  , aby to  nebylo jako ve windows - emulace některého ze sériových portů .
Tuším že bych mohl být jen krůček od zprovoznění ,. ale v linuxu jsem lama a netuším kde hledat jaký konfigurák :( ... (PPP/sessions ? , podívat se na to kde se mi vyskytuje dev/modem a pokusit se vytvořit něco podobného ?  .....)   ty soubory jsem kopíroval přímo ze systému , to co jsem vytvořil jsem zkopíroval do prvého příspěvku . Heslo a jméno je samosebou dobře , jen přemýšlím proč to připojení přes terminál vypisuje chybu scriptu :/
Linux je jako puzzle . Zajímavá skládačka , ale skládačky nejsou pro každého .....

Volis

• Stálý člen
  • **
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #5 kdy: 02 Srpna 2007, 11:59:14 »
Tedka te nechapu..

Jestli mysliz ze ti to ukaze pripojeni v tom nanazeru jak mas klasicky eth0 atd tak to neukaze nikdy...

Internet spust normalne tak ze zmacknes alt+f2 a vpis "pon cdma"

POkud jsem te nepochopil tak napis co vlastne ti nejde?

xspy

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 03 Srpna 2007, 04:45:35 »
Ne , ne ... Tím přihlášením myslím že se snažím připojit i pomocí síťvého manageru , co již v ubuntu/gnome je . Je tam jak připojení k LAN tak pripojení MODEMEM   . Pokud kliknu na vlastnosti Modemu mohu nastavit dev /modem či některý z  dev /ttyS0 - S3  , pak rychlost a to je tak vše .
Pokud modem vidím v device manageru , měl by o něm vědět i systém .
.  Konfigurační soubory jsem kontroloval snad pětkrát ( i s mezerami) ale pomocí  "pon cdma" či "modprobe usbserial vendor=0x16d5 product=0x6501"  , se mi vrátí jen hlášení o chybě scriptu ....

(musím si povolit roota už z toho neustálého sudo a tytyty  kvetu :( )

xspy

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 03 Srpna 2007, 04:48:15 »
Na stránkách (Jakub Trávník's resources ) jsem našel zajímavou informaci :

Update 2006-03-16: Pozor! Eurotel mění "neco" ve svých ustřednách pro CDMA - namísto autentifikace CHAP ustředna žádá PAP (Což je škoda, ono je to méně bezpečné, protože se heslo posílá v přímém tvaru). Ale hlavně Linuxový PPP démon pro PAP používá jiný konfigurační soubor. Pro zprovoznění by mělo stačit skopírovat /etc/ppp/chap-secrets do /etc/ppp/pap-secrets

Volis

• Stálý člen
  • **
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #8 kdy: 06 Srpna 2007, 13:04:59 »
"modprobe usbserial vendor=0x16d5 product=0x6501" jsem nepouzil pro prihlaseni pouzivam jen "pon cdma" a modem v tom sitovem manageru take nevidim ale funguje to bez toho. vubec se netrap pouzivat tento network manager ja ho nepouzivam vubec a jsem spokojenej a net mi jede docela vpohode... Nesnaz se mi vsechno jak to bejvava ve woknech.. :-]

xspy

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 09 Září 2007, 01:20:52 »
* :) No je pravda že jsem si vytáhl ikonu Computer na Plochu a totéž chystám s Košem :D  .. prostě linux , ale obvládání skoro jako WIN  i přes Gnome  , Respektive  z každého to nejlepší :DDDD .
**********************************************************************************************************************************************************************
!!! Modem jsem již rozchodil  . Nakonec jsem se jal ručně upravovat  DEVICE (/dev/ttyUSB0)  v  souboru  ppp0  a k mému překvapení poté již všechno začalo fungovat k mé spokojenosti  i bez inicializace pomocí pon CDMA  ;) . !!!

/etc/network /interfaces  - musí obsahovat   " iface ppp0 inet ppp " a " provider ppp0"
a
/etc/ppp/peers/ppp0  musí obsahovat :

connect "/usr/sbin/chat -v -f /etc/chatscripts/ppp0"
defaultroute

/dev/ttyUSB0
115200
user "601xxxxxx@etcz"
usepeerdns

persist

Doufám že jsem to tu podchytil vše (v praxi šlo jen o konfiguraci PPP0 jež používá sítóvý manager  tvrdohlavě pouze pro připojení klasickým modemem )  jinak mám při dalším reinstalu opět problém :DDDD  
Díky všem za snahu , vyplatila se  .... ;)

Pavel Tihlařík

• Aktivní člen
  • *
Re: Problém s připojením CDMA modemu AnyDATA E100H -návody nefunkční
« Odpověď #10 kdy: 02 Listopadu 2007, 16:15:32 »
Pánové,
Já mám modem AnyDATA ADU-630WH, a problém. Nastavil jsem všechno podle návodů... třeba návodu na http://kozzi.php5.cz/ a při zadání příkazu pon cdma.... se nsetane vlastně nic. Zabliká mi CDMA kontrolka na modemu a to je všechno. Má někdo nápad?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.