Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu je fakt pro lidi  (Přečteno 4550 krát)

Kingskid

• Host
Ubuntu je fakt pro lidi
« kdy: 28 Dubna 2006, 20:42:55 »
Rád bych předložil důkaz, že Ubuntu je skutečně pro lidi.
Nedávno mi odešly XPéčka a manželka mě tajně podezřívá, že jsem to udělal schválně, abych jí vnutil ten protivný Linux. Čili už několik dní jedem čistě na Ubuntu.
Děti se dnes chtěli koukat na medvídka Pú a protože nainstaloavné přehrávače si s DVD filmem na HD neporadily, tak si sama bez konzultace a manuálu nainstalovala Ogle!!! Znala jen moje přihlašovací heslo.
Jestli tohle není důkaz, tak už nevím :-)

Kingskid

• Host
Ubuntu je fakt pro lidi
« Odpověď #1 kdy: 10 Června 2006, 10:57:07 »
To jsem nečekal, že vzbudím takové nadšení :-D

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Ubuntu je fakt pro lidi
« Odpověď #2 kdy: 10 Června 2006, 12:47:27 »
Citace: Kingskid
No nekteri z nas manzelky jeste nemaji, takze tomu nerozumi. :)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Jenda

• Stálý člen
  • **
    • http://launchpad.net/people/jenda
Ubuntu je fakt pro lidi
« Odpověď #3 kdy: 11 Června 2006, 15:17:28 »
Teda fakt... vůbec jsem to nepochopil.
Ale je jasné, že Ubuntu rozhodně není snad v ničem o nic složitější než Wokna, jen jsou na ně lidé zvyklí. A proto si musíme dát záleže, aby nová generace vyrůstala v rozmanitém prostředí :)
Navštivte nás na IRC: #ubuntu-cz @ irc.freenode.net
K mání trika a samolepky Ubuntu - případní zájemci nechť se mi ozvou.

Juraj

• Stálý člen
  • **
Ubuntu je fakt pro lidi
« Odpověď #4 kdy: 11 Června 2006, 15:39:06 »
!!! Znala jen moje přihlašovací heslo.
Tak toto by som neriskoval :D

reaper

• Aktivní člen
  • *
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
Ubuntu je fakt pro lidi
« Odpověď #5 kdy: 11 Června 2006, 22:24:59 »
Citace: Jenda
Teda fakt... vůbec jsem to nepochopil.
to si na tom hodne spatne ;-)

Kingskid: tak to obdivuju ;-) plno lidi co znam neumi ani s widlema a hledat si nejaky navod ci tak na to jak instalovat nejaky program uz vubec ne :-)
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

Ondřej Surý

• Host
Ubuntu je fakt pro lidi
« Odpověď #6 kdy: 12 Června 2006, 09:06:10 »
Myslíte důkaz místo slibů? :-)

Krtko

• Stálý člen
  • **
Ubuntu je fakt pro lidi
« Odpověď #7 kdy: 12 Června 2006, 12:29:48 »
no ja to viem posudit iba z pohladu ludi, ktorym som instaloval linux. hlavny problem bol v tom, ze ked chceli prehrat nejaky film alebo dvd tak automaticky hladali WMP, PoweDVD,...; a to sa tykalo aj ineho sw. takze ten problem so sw v linuxe je podla mna hlavne v tej degeneracii win userov, ktory tam chcu mat vsetko s rovnakym nazvom a niektory aj ikonkami a nie su schopny ani sa spytat googla.

ps.: ti co by chceli namietat specifickym sw, tak tymto som myslel hlavne domacich uzivatelov

Xfiler

• Návštěvník
Ubuntu je fakt pro lidi
« Odpověď #8 kdy: 12 Června 2006, 18:44:37 »
Citace: krtko
no ja to viem posudit iba z pohladu ludi, ktorym som instaloval linux. hlavny problem bol v tom, ze ked chceli prehrat nejaky film alebo dvd tak automaticky hladali WMP, PoweDVD,...; a to sa tykalo aj ineho sw. takze ten problem so sw v linuxe je podla mna hlavne v tej degeneracii win userov, ktory tam chcu mat vsetko s rovnakym nazvom a niektory aj ikonkami a nie su schopny ani sa spytat googla.

ps.: ti co by chceli namietat specifickym sw, tak tymto som myslel hlavne domacich uzivatelov
tak presne toto je jeden z halvnich problemu proc linux zatim nema sanci, lidi se neradi ucej neco novyho

Krtko

• Stálý člen
  • **
Ubuntu je fakt pro lidi
« Odpověď #9 kdy: 12 Června 2006, 21:39:43 »
Citace: Xfiler
tak presne toto je jeden z halvnich problemu proc linux zatim nema sanci, lidi se neradi ucej neco novyho
na ale to je iba obycajna lenivost ktora postihuje hlavne ludi co su za to este aj plateni; ci uz je to statna sprava alebo skolstvo. ako moze deti ucit informatiku ucitelka ktorej ked presunu ikonku wordu tak je z toho velky pruser ze niekto zmazal cely office. a to je len jeden priklad s ktorym som sa stretol osobne. ludia co dostavaju maily zo slovenskej infovek konferencie by tiez vedeli o tom rozpravat.

ps.: tymto som nechcel urazit ziadneho uradnika ani ucitela, ale bohuzial je medzi vami vela takychto ludi.

satanatas

• Návštěvník
Ubuntu je fakt pro lidi
« Odpověď #10 kdy: 03 Července 2006, 12:08:54 »
milhouse: no já teda manželku mám a ta byla počítači nezasažená dokud si nevzala mě(docela ji lituju,protože u toho komplu kolikrát sedím až do noci a nic se mnou nehne:-) ),pak sem ji na chvili ukazal windowsi, a hned potom debian. ted sem nainstalil kubuntu a mužu říct, že nemá vůbec s ničím problém, i když teda nedělá složitější věci jako instalaci softu, od toho sem ja,ale kdyby to potřebovala,tak bych ji to ukazal a určitě by s tim problem neměla

Zdeněk Procházka

• Návštěvník
Ubuntu je fakt pro lidi
« Odpověď #11 kdy: 25 Září 2006, 14:43:53 »
Nedávno mi odešly XPéčka a manželka mě tajně podezřívá, že jsem to udělal schválně, abych jí vnutil ten protivný Linux. Čili už několik dní jedem čistě na Ubuntu...
No já jsem na tom skoro stejně, jako Vaše drahá polovička...doufám :rolleyes:
Již pár dní mám konkrétně Ubutntu nainstalováno a už jsem si taky pár návodů našel. A musím říct, že mě to prozatím i dost baví! Tak doufám, že mě to nepřejde.
Ale abych se držel tématu:Za pár dní chystám reinstalaci přítelkynýho NB. A vypadá to, že jsem jí přemluvil taktéž zkusit Linux.
Tak uvidím, za jak dlouho jí to pustí (nebo mne). A jestli nakonec nebude pokročilejší uživatel/správce Linuxu než já, s pár dny náskoku....Ale už teď je jisté, že co se týká designu, bude na tom vždy lépe :)
...předem se Všem omlouvám za pravopisné chyby...

CyberDeath

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu je fakt pro lidi
« Odpověď #12 kdy: 25 Září 2006, 16:11:21 »
tyto popisovane problemy s nastavenim,instalaci atp ze je v linuxu slozitejsi neni pravda znam mnoho uzivatelu kteri se hlasi za windows oborniky ale jakmle jim neco ve win zkolabuje tak sou v haji (nekteri nedokazou ani najit poadovany sbor na disku i kdyz jim clovek presne popise cestu kde ma byt).
Podleme slozitost jednoho nebo druheho systemu je zalozena na uhlu pohledu (nekomu se zda slozite to jinemu ono) kdybyste od zacatku jeli na linuxu a nekdo vam poprve pred oci hodil windows tak byste s too byli asi taky dost vyjeveni a horko tezko byste hldali neco jako Synaptic nebo apt-get v prikazovem radku.
Ono vyjde nastejno jestli je clovek odbornik jen v linuxu nebo jen ve windousu sounatom ohledne znalosti temer stejne.Dulezita je znalost vice systemu aby byl clovek schopen liboolne prechazet mezi sytemy a platformami.Takovy clovek se muze teprve prohlasovat za odbonika az ho nezastavi zadny pechod a je schopen pracovat na cemkoli.
ManjaroBox best linux distribution
Sorry last good ubuntu was 6.06

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
Ubuntu je fakt pro lidi
« Odpověď #13 kdy: 25 Září 2006, 20:28:08 »
Citace: zdexid
Nedávno mi odešly XPéčka a manželka mě tajně podezřívá, že jsem to udělal schválně, abych jí vnutil ten protivný Linux. Čili už několik dní jedem čistě na Ubuntu...
No já jsem na tom skoro stejně, jako Vaše drahá polovička...doufám :rolleyes:
Již pár dní mám konkrétně Ubutntu nainstalováno a už jsem si taky pár návodů našel. A musím říct, že mě to prozatím i dost baví! Tak doufám, že mě to nepřejde.
Ale abych se držel tématu:Za pár dní chystám reinstalaci přítelkynýho NB. A vypadá to, že jsem jí přemluvil taktéž zkusit Linux.
Tak uvidím, za jak dlouho jí to pustí (nebo mne). A jestli nakonec nebude pokročilejší uživatel/správce Linuxu než já, s pár dny náskoku....Ale už teď je jisté, že co se týká designu, bude na tom vždy lépe :)
Zdravím Sokolováka! :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.