if [cmp $a $b]thenecho "$ep is corect"elseecho "$ep is NOT corect"fidone
diff soubor1 soubor2
Mam takovej problem potreboval bych porovnat dva textove soubory, a dal nejakou odezvu jestli jsou schodne nebo ne. Jedna se o textove soubory.Zkusil jsem:Citaceif [cmp $a $b]thenecho "$ep is corect"elseecho "$ep is NOT corect"fidonesouborum je prirazena promena a potom je porovnavam, ep je jsmeno serveru z ktereho taham jeden ze souboru.. zkousel jsem ve stejne syntaxi i diff a take nejak nefunguje je tu nekdo kdo by vedel jak to spachat???Diky
if cmp -s $a $b; then echo "soubory se shoduji"; else echo "soubory se neshoduji"; fi;
Mel byste to mit taktoKód: [Vybrat]if cmp -s $a $b; then echo "soubory se shoduji"; else echo "soubory se neshoduji"; fi;
Podarilo se mi to vyresit jak pomoci cmp tak i pomoci diff oboje funguje byl tu spise problem s pristupy do soubory na vdalenych serverech, vsee jiz jsem vyresil a dekuji za pomoc..
Citace: VolisPodarilo se mi to vyresit jak pomoci cmp tak i pomoci diff oboje funguje byl tu spise problem s pristupy do soubory na vdalenych serverech, vsee jiz jsem vyresil a dekuji za pomoc..Jen bych jeste poznamenal, ze pomoci "cmp" to bude nesrovnatelne rychlejsi, nez pomoci "diff".