Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Xubuntu se nevypne  (Přečteno 1822 krát)

luisah

• Závislák
Xubuntu se nevypne
« kdy: 05 Srpna 2007, 13:55:23 »
Dobrý den, nainstaloval jsem si na jeden starý počítač Xubuntu 7.04, problém je v tom že při vypnutí počítače se vypne HDD, ale na monitoru zůstane logo Xubuntu a zdroj v počítači běží dál, musím na tvrdo vypnout. Díval jsem se na foru, našel jsem tři odkazy na toto téma, mluvilo zde však především o grafikách ati a verzích 6.10 ubuntu.

Při vypinání jsem si napsal chybovou hlášku:
/etc/rc2.d/S20 powernowd: 156: cannost create /sys/devices/system/cpu/cpu0//cpufreq/scaling_goverhor: Directory neneexist

Nevíte někdo co tato hláška znamená a jak tedy vyřešit vypínání Xubuntu, abych např. nezkoušel nějaké nesmysli s ati.

Dan

• Aktivní člen
  • *
Xubuntu se nevypne
« Odpověď #1 kdy: 06 Srpna 2007, 10:44:49 »
Ta hláška s tím nemá co dělat. Pouze zlobí podpora power managementu - pokud se při načítání systému vypisuje (hned na začátku) hláška o tom, že podpora ACPI se vypíná kvůli zastaralému datu BIOSu, mělo by stačit doplnit do /boot/grub/menu.lst parametr jádra ACPI=FORCE. Pokud to nepomůže, doporučuji někde koupit za tisícovku novější mašinku.

luisah

• Závislák
Xubuntu se nevypne
« Odpověď #2 kdy: 06 Srpna 2007, 13:07:10 »
Díky Sedeki1 zkustím ten munu.lst doplnit, s tím že se při startu vypisuje nějaká hláška s ACPI - to je naprostá pravda, zkoušel jsem i v Biosu ACPI deaktivovat, alespoň myslím že to bylo vypnutí ACPI, pak se hláška nějak změnila, ale přesně už nevím jak. Ale i přesto se to nevipíná, ale zkusím to s tím menu.lst. Ale myslím že by to mohlo jít, je to pentium 3 - to zas tak starej krumplík přeci není.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.