Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak nežít jenom Linuxem?  (Přečteno 11521 krát)

dclxvi

• Návštěvník
  • skill: No, thank you
Re: Jak nežít jenom Linuxem?
« Odpověď #25 kdy: 28 Ledna 2008, 14:59:51 »
A jak žít a přitom zůstat v obraze? Na to je jednoduchá odpověď - VirtualBox

Welblaud

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #26 kdy: 28 Ledna 2008, 15:08:21 »
Už dvakrát mi s podmínkami Mrkvošrotu došla trpělivost - prvně když mi žádná normální instalace od kamarádů nebrala moje legální číslo, podruhé před pár dny, kdy mi moje legální instalace s legálním číslem nefuguje, neb jí nemám instalovánu na noťasu, se kterým byla dodána, ale ve VirtualBoxu, který v tu chvíli vlastně neodpovídá hardwaru onoho noťasu  ;D
Nu což, linux JE závislost, a ne že ne…

mAXxZ!

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #27 kdy: 28 Ledna 2008, 16:23:04 »
já třeba na MS Windows XP jsem prakticky pořád. O prázdninách to šlo a jel jsem pod tuxem. Ale teď využívám ve škole i doma soft, který pod linuxem neběhá. Nahodil jsem Firewall, antivir nemám, a běhám bez problémů. Jako GNU/linux beru v pohodě je to dobrý systém, ale holt se musí tlačit na výrobce SW. Inventor, Solid Edge používám denně a hraju CS a pod tuxíkem se strašlivými ovladači od ATI se nedá ani hrát to CS. Navíc mám notebook a ono nefungovat mi suspend a hibernace je pro mě dost zásadní. Ale nechávám Tuxíku do budoucna šanci je to good systém. ale myslím, že kdo pracuje pod SW, který pro Tux není je jen těžké migrovat úplně.
Acer Aspire 5101ANWLMi

ady709

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #28 kdy: 28 Ledna 2008, 17:37:22 »
Taky si myslím, že pokud člověk na windowsech vyrost, tak je to jako s plaváním nebo jízdou na kole, to taky nezapomenete. Jedině snad, že by člověk denně ručně předatlovával registry, tak to bych zapomněl raz dva, ale běžnou práci nééé, maximálně bude člověk naštvanej, že už bude zvyklej na inteligentnější systém.

Myro

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Bill
« Odpověď #29 kdy: 28 Ledna 2008, 17:46:04 »
Mňa už Win moc nebaví ale občas dokáže prekvapiť, naposledy som sa pokúšal vymazať jeden súbor z dokumentov a vždy keď som naň klikol spodol mi explorer.exe, bola to fakt sranda. Keď som sa dosť nasmial jednoducho som pustil ubuntu a subor šiel do preč... Aj keď je teraz pre mňa Ubuntu hlavný OS, je dobré občas sledovať aj konkurenciu pretože Win je teraz skoro všade.
CPU: Sempron 2800 1,612 Ghz @ 1,800 Ghz. HDD: Seagate 160 GB,Seagate 40 GB. RAM: 1512 MB. Grafika: Nvidia Geforce 6100 OS: Ubuntu HH 8.04.3 Windows XP CZ
Acer Extensa 5620 : Ubuntu HH 8.04.3 / OpenSuse 11 + KDE

Pavlinaxx

• Host
« Odpověď #30 kdy: 28 Ledna 2008, 17:53:55 »
Fňuk... z PC jsem Win dostala, ale nevím jak ho vykopat z founka :-) Mám tam WM5 a Myšosoft řádí děsivě i tam :-)

ady709

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #31 kdy: 28 Ledna 2008, 18:23:35 »
To TeaLover: Perfektně jsi to vystih, naprosto s tebou souhlasim. Ani nemam co dodat :)

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #32 kdy: 28 Ledna 2008, 21:15:08 »
maximálně bude člověk naštvanej, že už bude zvyklej na inteligentnější systém.

Jojo, to je moje trauma v práci (nový dell c2d s licencí na vistu a naintalovanými xp - správce naštěstí není až takový experimentátor) - pořád mačkám ctrl+alt+šipky a divím se, že plocha je pořád na místě :) o vyhledávání  nemluvě (defaultně prohledává jenom c:\, i když domovský adresář včetně plochy je na síti...), toho čokla (pro neznalé - vyhledávací "průvodce" ve windows) bych poslal do reklamy jistého internetového portálu... té co v ní figuroval japonský kuchař.. :)

Welblaud

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #33 kdy: 29 Ledna 2008, 08:33:33 »
Taky si myslím, že pokud člověk na windowsech vyrost, tak je to jako s plaváním nebo jízdou na kole, to taky nezapomenete. Jedině snad, že by člověk denně ručně předatlovával registry, tak to bych zapomněl raz dva, ale běžnou práci nééé, maximálně bude člověk naštvanej, že už bude zvyklej na inteligentnější systém.

To je právě to - bejvávalo, Vista nabírá naprosto jiný směr - a to jsem viděl snad jenom promo spoty. Pro mojí práci je zásadně důležitý Word, a jak to tak vypadá, ještě léta budu muset z různých důvodů používat verzi 2003. Verze 2007 totiž původní a tradiční práci ve Wordu připomíná jen velmi vzdáleně (o tom, že nepodporuje moc předchozí verze nemluvě). Opět - více skrytých mechanismů, méně a méně nastavování, zato haldy předpřipravených amerických stylů (aby mohla tvořit každá pipka a měla pocit, že to „dělá profesionálně“...)  :) (aneb podkuřovat, podkuřovat, podkuřovat, i Vy!!!, slečno sekretářko, můžete zvládnout za jedno odpoledne profesionální typografii!! - tedy s námi samozřejmě)  ;D
Nu což, linux JE závislost, a ne že ne…

menganito

• Závislák
« Odpověď #34 kdy: 29 Ledna 2008, 09:59:33 »
Na win som ešte stále pomerne zdatný, xP a 2000 zvládam v pohode, ale napr. Vistu som v živote neskúšal, videl som ju raz v Datarte na nejakom NTB (zamrznutú) takže v nej neviem nič, a obávam sa že stratím kontakt aj s xP a 2k (v letnom semestri nemám informatiku :( ) takže jednoznačne sa moje cesty s MicroSoftom rozchádzajú...

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #35 kdy: 29 Ledna 2008, 11:11:19 »
Win98 už si nepamatuju, Win 2000 - to bylo moje - v tom jsem pořád jako ryba ve vodě, WinXP už jsem moc nepoužíval, ale je to hodně podobné. S Win Vista mám problémy, nikdy jsem to nepoužíval, setkávám se s tím pouze u uživatelů, protože dělám správce sítě na koleji. Abych pravdu řekl, už se v tom docela ztrácím. Windows nemám vůbec nikde, uživatelsky ho ale budu zvládat asi pořád, administrátorsky už člověk začíná ztrácet kontakt.

anicka

• Host
« Odpověď #36 kdy: 29 Ledna 2008, 11:43:44 »
Fňuk... z PC jsem Win dostala, ale nevím jak ho vykopat z founka :-) Mám tam WM5 a Myšosoft řádí děsivě i tam :-)

Možná se i tohle pomalu změní :-) podívej se na tuhle zprávu na webu root.cz Nokia má moc ovlivnit linuxový svět.

menganito

• Závislák
« Odpověď #37 kdy: 29 Ledna 2008, 12:39:07 »
Možná se i tohle pomalu změní :-) podívej se na tuhle zprávu na webu root.cz Nokia má moc ovlivnit linuxový svět.

Ako som si to prečítal skôr to vo mne vyvoláva obavy: Nokia by sotva investovala (hoci pomerne malú čiastku) do niečoho z čoho nebude mať priamy zisk: jediné čo môžu očakávať je nárast počtu užívateľov, takže podľa mňa Qt skomerčnia a budú predávať tretím stranám...
« Poslední změna: 31 Ledna 2008, 09:49:49 od Anna Taliánová »

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #38 kdy: 29 Ledna 2008, 12:44:51 »
Ako som si to prečítal skôr to vo mne vyvoláva obavy: Nokia by sotva investovala (hoci pomerne malú čiastku) do niečoho z čoho nebude mať priamy zisk: jediné čo môžu očakávať je nárast počtu užívateľov, takže podľa mňa Qt skomerčnia a budú predávať tretím stranám...

Toho bych se až tak nebál. Jistě budou chtít vydělat, ale třeba Red Hat nebo Sun vydělávají také a přitom produkují svobodný software, který může používat každý.

A on nárůst počtu uživatelů je u OS (nebo jeho důležité součásti, kterou Qt je) víc než důležitý - co ve skutečnosti dělá Windows úspěšnými? To, že je má opravdu každý.
« Poslední změna: 31 Ledna 2008, 09:50:51 od Anna Taliánová »

menganito

• Závislák
« Odpověď #39 kdy: 29 Ledna 2008, 12:54:33 »
Povedal by som, že tento prípad je trochu iný ako Red Hat al. Sun: Nokia nemá produkciu SW ako hlavnú výrobnú činnosť, Qt jej bude slúžiť iba ako grafické prostredie/framework pre ich hlavné produkty: HW. V podstate si dokupujú iba "príslušenstvo" k svojim výrobkom...

edit:
Anna Taliánová založila osobitný thread o Nokii a Qt tu.
« Poslední změna: 31 Ledna 2008, 09:51:33 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.