Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: thunar - segmentation fault  (Přečteno 1426 krát)

Rawen

• Aktivní člen
  • *
thunar - segmentation fault
« kdy: 10 Srpna 2007, 19:12:03 »
Po instalaci XFCE 4.4.1 (předtím jsem měl nainstalovaný XFCE 4.4.0, mám XUBUNTU 7.04) mi nejde jedna věcička v Thunaru - pokud vyvolám kontextové menu na jakémkoliv souboru a vyberu položku "Otevřít v jiné aplikaci" tak se objeví příslušné okno a předtím než se stačí vypsat položky v listboxu se celý Thunar složí se slovy:

(thunar:7475): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_new_from_file: assertion `filename != NULL' failed

(thunar:7475): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_ref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed
Segmentation fault (core dumped)

Zkusil jsem Thunar nahradit (apt-get install --reinstall) verzí, která je v distribučním kanále, problém však přetrvává. Má někdo podobné neblahé zkušenosti?
Linux je pro borce, který se dokáží sami rozhodovat!

duSoo

• Aktivní člen
  • *
    • /home/duSoo
« Odpověď #1 kdy: 11 Srpna 2007, 12:44:32 »
pred reinstallom by som odporucal vymazat vsetky config subory tykajuce sa thunaru... to by mohlo pomoct :)
"When the world is mine, your death shall be quick and painless" - Stewie Griffin
http://gamers.kubuntu.sk

Rawen

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 11 Srpna 2007, 13:46:39 »
Citace: duSoo
pred reinstallom by som odporucal vymazat vsetky config subory tykajuce sa thunaru... to by mohlo pomoct :)
bohužel se děje stále to samé - vypozoroval jsem ale že někdy se dialogové okno otevře a je možné ručně vepsat příkaz pro požadovanou aplikaci a potvrdit --- jen se nesmí hýbat se sliderem od listboxu s vypsanými navrhovanými aplikacemi - pak se to zhroutí, mimochodem písmo v listboxu je velmi divné, jakoby nevyhlazené...

duSoo

• Aktivní člen
  • *
    • /home/duSoo
« Odpověď #3 kdy: 11 Srpna 2007, 14:36:34 »
mozno to je bug v xfce, ak to v starerj verzii fungovalo... zatial by bol najlepsim riesenim downgrade xfce
"When the world is mine, your death shall be quick and painless" - Stewie Griffin
http://gamers.kubuntu.sk

Rawen

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 12 Srpna 2007, 21:33:38 »
Citace: duSoo
mozno to je bug v xfce, ak to v starerj verzii fungovalo... zatial by bol najlepsim riesenim downgrade xfce
takže vyřešeno --- pro všechny co mají podobný problém - stáhněte si na thunar.xfce.org Thunar-bundle-installer a nainstalujte si jej, dejte si pozor kam jej instalujete (jestli do /usr, nebo /usr/local) - po instalaci zkuste raději oba spouštěče --- ten právě nainstalovaný by už neměl dělat problémy - jen je divné že v dialogovém okně "otevřít v jiné aplikaci" jsou podivně rozostřené (jakoby nevyhlazené) fonty, ale to už není takový problém...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.