Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nastavení cs 1.6  (Přečteno 2815 krát)

o5

• Host
nastavení cs 1.6
« kdy: 10 Srpna 2007, 20:28:38 »
rozjel jsem csko pres wine..funguje skvěle, tedy do doby než jsem zkoušel (nebyl bych to já, kdybych všechno nezkusil) v nastaveni (option->video --nebo tak nejak, proste kde nastavujete rozliseni tak vedle) si změnit z open gl na další možnost (kterou jsem tedy na widlich neviděl a vůbec jsem o ní neslyšel )..no a teďka, když spustím cs tak vidím jen část okna, nedostanu se na tu část, kde je menu a následně i nastaveni grafiky..

takže bych potřeboval přepnout zpět :) . Usuzuji, že to nebude v nějakém souboru, kterej najdu ve složce valve, protože jsem je zkoušel přepsat všechno původními soubory (ve valve) a je to stále nastavené na ten "divný" režim...

možné řešení:
1) najít soubor (např. někde drive_c/windows apod. nevím co přesně obsahuje emulár..pokud i registry (kam je wine schovává?) tak možná by tam mohl být nějaký klíč (je možné že kecám) a v něm tu přepsat
2) zadat do konsole v csku nějaký příkaz, který by změnil na open gl.

dík

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
nastavení cs 1.6
« Odpověď #1 kdy: 10 Srpna 2007, 20:54:21 »
Citace: o5
1) najít soubor (např. někde drive_c/windows apod. nevím co přesně obsahuje emulár..pokud i registry (kam je wine schovává?) tak možná by tam mohl být nějaký klíč (je možné že kecám) a v něm tu přepsat
Soubory aplikací nainstalovaných přes wine se nacházejí v /home/user/.wine/drive_c a dále to záleží na dané aplikaci (ve většině případů Program Files) - jinak vše je stejné jako ve Windows, takže jestli CSko má ve Windows nějaký konfigurák (o čemž silně pochybuji), tak bude i tady jinak nic jiného

Citace: o5
2) zadat do konsole v csku nějaký příkaz, který by změnil na open gl.

dík
To asi nejde.

Musíte si uvědomit, že wine jen programu pro Windows "nakecá", že prostředí, kde je je Windows, jinak vůbec nic nemění, takže vše je jako ve Windows, žádné "linuxové věci" k programu nepřidává....

o5

• Host
nastavení cs 1.6
« Odpověď #2 kdy: 10 Srpna 2007, 20:54:27 »
vyřešeno: našel jsem si parametr "-gl" který jsem přidal do příkazu ve spuštěči a funguje.

kdyby to někdo potřeboval, tak takhle vypadá příkaz do spuštěče:
Kód: [Vybrat]
wine "/home//.wine/drive_c/Program Files/Valve/hl.exe" -game cstrike -gl

o5

• Host
nastavení cs 1.6
« Odpověď #3 kdy: 10 Srpna 2007, 21:00:08 »
Citace: vojtech.t
Soubory aplikací nainstalovaných přes wine se nacházejí v /home/user/.wine/drive_c a dále to záleží na dané aplikaci (ve většině případů Program Files) - jinak vše je stejné jako ve Windows, takže jestli CSko má ve Windows nějaký konfigurák (o čemž silně pochybuji), tak bude i tady jinak nic jiného
To jsem věděl, šlo mi jen o to, jestli se nějak emulují i registry..
Citace: vojtech.t
Musíte si uvědomit, že wine jen programu pro Windows "nakecá", že prostředí, kde je je Windows, jinak vůbec nic nemění, takže vše je jako ve Windows, žádné "linuxové věci" k programu nepřidává....
jj stručně řečeno...musím si najít, nějaký bližší informace co se vlastně všechno emuluje...co vím tak to jsou hlavně určitý knihovny..

ale díky za snahu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.