Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: kubuntu - instalovanie aplikacii  (Přečteno 1617 krát)

isaiah

• Návštěvník
kubuntu - instalovanie aplikacii
« kdy: 13 Srpna 2007, 23:24:51 »
Ahoj, mam kubuntu 7.04 a k tomu niekolko problemov, s ktorymi si neviem rady.
ked si kliknem na Add/Remove Programs, zadam heslo, tak mi nabehnu programy, avsak tie, ktore uz mam nainstalovane, s tymi mozem pracovat, ale nove, ktore by som si pripadne mohol nainstalovat, teda tie, ktore nemam, su zobrazene svetlo sivo a neda sa na nich kliknut ani zaskrtnut ani nic podobne.
takisto mi nechce zadat lokalizaciu, secko mam len v anglictine, a ine jazyky mi ani pridat nechce, resp. pri pokuse o nainstalovani new jazyka, mi zobrazi len anglictinu.
a amarok mi zamrzne vzdy, ked mu dam prehrat mp3, vypise mi, ze nemam plugin na prehravanie a v tom istom okienku, kde je moznost si ho nainstalovat, tak to sekne a end
P.S. som z linuxov tak trosku lama, takze ak sa nad tymto prispevkom usmejete, tak pardon :)

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #1 kdy: 14 Srpna 2007, 08:05:11 »
Smát se nebudeme, není proč. ;)
Používám Kubuntu, ale přiznám se, "Add/Remove Programs" nepoužívám. Teď jsem na něj koukal a chybí tam "zjistit nové balíky" nebo tak nějak.

Bohužel si trošku zahrajem s příkazovou řádkou.
Spusťte konsoli "Knabídka - systém - konsole" a vložtepříkaz:
Citace
sudo aptitude update && sudo aptitude dist-upgrade
Tím se stáhnou aktualizece a nainstalují.

Pak by měli jít vyřešit vaše problémy. Pokud bude trvat nadále, napište, pořešíme.

Proštudujte si věci v mé patičce, hlavně návody na wiki!

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Pavelp

• Host
« Odpověď #2 kdy: 14 Srpna 2007, 10:00:35 »
Nainstalujte si program Synaptic, ten se objevi v menu (mozna uz tam je) a v nem se tohle vsechno provadi, vcetne vyhledavani baliku podle oblasti funkci.

isaiah

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 14 Srpna 2007, 23:40:33 »
okey, dik, tie aktualizacie to vyriesili, mozem instalovat, pridavat programy.. aj jazyk je uz v poho. no nieco by som este mal
v Konquerore sa mi nedari msi nastavit kodovanie stranky, stale mi ukazuje za niektore pismena stvorceky.
A nejako pomaly mi nabehuju stranky. Viem, ze sa to tu riesilo cez Ivp6, alebo nieco take.. v tomto sa nevyznam a podla daneho navodu som to nevyriesil :(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.