Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Plugin pidgin-libnotify-0.13 pro Pidgin na Feisty 64bit  (Přečteno 2223 krát)

Nicky726

• Návštěvník
Plugin pidgin-libnotify-0.13 pro Pidgin na Feisty 64bit
« kdy: 15 Srpna 2007, 04:55:35 »
Snažím se nainstalovat plugin pidgin-libnotify kompilací ze zdrojáků. Pidgin mám nainstalovaný v /usr (instalován z .deb) a tento plugin bych potřeboval istalovat taktéž do /usr default se snaží instalovat do /usr/local což vede k tomu, že nevidí potřebné závisloti. Použil jsem příkaz "./configure --prefix=/usr" a přesto se mi to nainstalovat do /usr nedaří. Jak přiměju ten skrypt, aby to nainstaloval do /usr ?

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 15 Srpna 2007, 08:39:51 »
Je potřeba mít instalovánnu podporu pidgina pro development. Něco jako pidgin-dev nebo podobně. Tam jsou informace kde a co má pidgin instalováno a podle toho ten kompilační script libnotify pracuje. Jinak to nepůjde.
Anebo si Pidgina debianizovat sám a za ním hned libnotify, vše do stejného --prefix. protože pokud se provede debianizace (- pouze kompilace s vytvořením balíčků) na lokále pak to vytvoří balíček kde je vše (pokud jeden nenastaví jinak).
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Nicky726

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Srpna 2007, 13:09:28 »
ok... ještě jedna otázka, jak pak odinstaluju plugin překládaný ze zdrojáku?

jinak pidgin-dev pomohl, díky za to

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 15 Srpna 2007, 17:43:37 »
No pokud to bude instalováno z balíčků, které byly vytvořeny debianizací, tak standartně jako jakýkoli jiný balíček.
Osobně velmi důrazně doporučuji každému kdo chce pracovat se zdrojáky, aby se naučil vytvářet balíčky. Protože jedině tento způsob pomůže správcům svých počítadel udržet přehled o obsahu systému a jednotlivých instalací.
No pokud jde o odinstalování softwaru kompilovaného klasicky, tedy na konci "make install" tak lze použít "make uninstall", ale pozor pouze pokud toto pravidlo je zapsáno v makefile souboru zdrojáku. A to bývá občas problém.
Právě balíčkování toto riziko vylučuje.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Nicky726

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 15 Srpna 2007, 20:32:53 »
díky, balíčkování jsem nastudoval a z pidgin-libnotify si udělal .deb balíček

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.