Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přechod z Ubuntu na Kubuntu... a zpět??? [vyřešeno]  (Přečteno 2409 krát)

Lukash

• Aktivní člen
  • *
Přechod z Ubuntu na Kubuntu... a zpět??? [vyřešeno]
« kdy: 16 Srpna 2007, 21:02:51 »
Ahoj, potřeboval bych prosím poradit. Včera jsem jen tak z nudy projížděl wiki a narazil jsem na tenhle článek: http://wiki.ubuntu.cz/Přechod_z_Ubuntu_na_Kubuntu%2C_Xubuntu . Píše se tam o tom, jak přejít z Ubuntu na Kubuntu. Tak jsem to opět z nudy zkusil, abych se podíval jak vypadá kubuntu a nainstaloval kubuntu-desktop dle návodu. Při instalaci jsem pak zvolil, že chci aby se používalo nastavení z gtk. Jenže mi to systém tak trochu rozhodilo, hlavně fonty např. u titulku filmů. Kubuntu už jsem viděl, teď bohužel netuším, jak se ho zbavit a používat dál jen Ubuntu. Zkusil jsem obrácený postup, tedy sudo apt-get remove kubuntu-desktop, ale to bohužel nefunguje.  Místo 490mb nainstalovaných se odinstalovalo asi jen 45,4kb. A nic se nezměnilo.
Ví někdo, co s tím? Díky za tipy, Lukash

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 16 Srpna 2007, 21:09:42 »
prý pomůže odinstalovat přes aptitude, odinstaluje to i závislosti... ale nevím, nezkoušel jsem, nepoužívám. Každopádně už se to tady na fóru řešilo ;)
Ještě nejsem tak starý abych si nechal vykat...

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Lukash

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 16 Srpna 2007, 21:37:30 »
Citace: milhouse
http://www.psychocats.net/ubuntu/puregnome
Díky moc milhousi, tohle pomohlo...
edit: vymazalo se toho teda vic, hlavne Ktorrent (pochopim), ale taky treba Xmoto nebo Opera. Ale jinak ok. Jeste jednou dik

Lukash

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 16 Srpna 2007, 22:07:16 »
Tak ještě jedna věc... stále jsou rozhozené fonty, třeba v xmotu je menu téměř nečitelné. Co s tím? Sry, že tak otravuju :(

Lukash

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 16 Srpna 2007, 23:45:23 »
Tak vyřešeno, po doinstalovani baliku ttf-xfree86-nonfree to vse funguje jak ma. Proc, to nevim. :)
Kazdopadne diky kazdymu, kdo se o muj problem zajimal.

Lukash

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 22 Srpna 2007, 00:46:03 »
Tak po zamrznutí steamu a následném tvrdém restartu pc jsou zase v háji fonty. Jsou prostě nečitelný, nevím co s tím. Pro ukázku přikládám screenshot z filmu.

Neví někdo co s tím? Tento problém zaznamenávám též třeba v xmotu. Jsem z toho už zoufalej.
P.S.: Vím, že je to už trochu offtopic, ale nechtěl jsem zakládat další thread

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.