Dobry den,
Blizi sa zaciatok skolskeho roka (u mna konkretne nastup na vysoku skolu - elektrotechnicka fakulta) a planujem si kupit nejaky lacnejsi laptop, ale mal by som zopar poziadaviek:
- kompatibilny s linuxom (pravdepodobne Xubuntu 7.04)
- 2-jadrovy procesor (staci core duo, alebo turion X2, pretoze core 2 duo su vacsinou velmi drahe a nepotrebujem nejaky super vykon)
- 1GB pamat
- 15.4'' displej
- nie Acer, tej znacke vobec nedoverujem
Pravdepodobne budem laptop pouzivat na vyvoj softveru (programovanie v C++, php...), internet, nejake pozeranie filmov (v dvd kvalite) a starsie hry (to znamena tak 3-4 roky dozadu, na nove hry si nepotrpim), takze bude stacit integrovana intel grafika. Mam vyhliadnutych zopar modelov, ale neviem, ako je to s kompatibilitou s ubuntu, takze by som potreboval poradit.
Zvazoval som laptop od vbi (vbi.cz, vbi.sk), ale neviem, ako to je s kvalitou, tak asi radsej nejaka kvalitna znacka.
Su notebooky Toshiba dostatocne kvalitne (aby sa mi laptop nerozpadol po 2 mesiacoch)? Konkretne uvazujem nad tymto modelom:
http://www.qcomp.sk/shopping/product_details.php?idp=bg78682Vopred vdaka za rady...