Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: error 21 pri startu  (Přečteno 1942 krát)

koracell

• Návštěvník
error 21 pri startu
« kdy: 21 Srpna 2007, 18:49:34 »
Prave sem nainstaloval ubuntu-7.04-alternate-i386 ale pri startu pouze vypise error 21 a nic vic... Nemuze mi nekdo poradit co s tim?

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
error 21 pri startu
« Odpověď #1 kdy: 21 Srpna 2007, 19:13:30 »
Jistě může. Je ale asi potřeba to popsat důkladněji. Opravdu nic víc nevypíše? Co vlastně znamená při startu?

1) Naběhne Grub (menu s výběrem operačního systému)?
2) Načte se jádro?
3) Vypíše jádro něco po svém startu?
4) Zobrazí se bootovací obrazovka se zrzavou čárou? Atd.

Zkus dále pozorovat věci jako: doba od zapnutí k zatuhnutí, provoz disku, odezva na klávesy (včetně vypínacího butónu) apod.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
error 21 pri startu
« Odpověď #2 kdy: 21 Srpna 2007, 19:58:10 »
Máte dva disky, že?
Pokud to píše "Error 21 No such partition", zkuste tohle:
Stačí, když budete po zapnutí PC stále mačkat klávesu Escape. Ukáže se vám menu grubu, kde najedete pomocí tlačítek nahoru a dolů na něco jako "Ubuntu, kernel 2.6.20-15-generic". Poté stiskněte klávesu "E", ukáže se vám další menu. Najedete opět pomocí kláves nahoru a dolu na řádek, kde bude napsané něco jako "root (hd1,5)", měl by být první. Opět stisknete "E" a upravíte například na "root (hd0,5)". Pokud tam byla původně 0, změňte to na 1. Poté stiskněte Enter a nakonec klávesu "B". Mělo by Vám naběhnout Ubuntu.
Poté ale bude třeba znovu nainstalovat Grub nebo upravit soubor /boot/grub/menu.lst...

Píšu to z hlavy, tak mě prosím nekamenujte, když budou ty klávesy špatně :) Hned jak to dopíšu, půjdu to odzkoušet ;) \\EDIT: Už jsem to odzkoušel a mírně poupravil, mělo by to fungovat ;)

koracell

• Návštěvník
error 21 pri startu
« Odpověď #3 kdy: 21 Srpna 2007, 20:13:33 »
kdyz uz ma nabehnout system vypise to pouze:

Grub loading stage 1.5.
Grub loading, please wait
error 21

Disk mam jen jeden, pokud po zapnuti mackam esc vypise to stejnou chybu...

koracell

• Návštěvník
error 21 pri startu
« Odpověď #4 kdy: 23 Srpna 2007, 07:49:47 »
Stále se mi to nepodarilo nijak vyresit, vite tedy nekdo cim by to mohlo byt?

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
error 21 pri startu
« Odpověď #5 kdy: 23 Srpna 2007, 10:06:17 »
OK. Návod [[Obnova_boot_manažeru_Grub_po_reinstalaci_Windows]] by měl dát řešení - nejdříve doporučuji zkusit "Druhý postup pro Ubuntu Desktop CD". Myslím, že jsem takto už párkrát postupoval. Je k tomu potřeba pár minut, bootovací CD a informace, na který oddíl ten systém byl původně instalován.

Pro další postup potřebujem vědět, které kroky jsi zkusil a které ne a s jakým výsledkem... Určitě to musí jít a až na to přijdem, tak nám to bude připadat dost jednoduché...
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.