Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Firefox nestahuje  (Přečteno 5774 krát)

tomesm

• Návštěvník
Firefox nestahuje
« kdy: 21 Srpna 2007, 19:13:21 »
Nevím jak už se to stalo, ale nejde mi z Mozilly Firefoxe 2.0.0.6 nic stáhnout. Prostě chci něco uložit třeba
obrázek nebo chci něco stáhnout... normálně vyskočí okno, kam to chci stáhnout, ale když dám Uložit, tak se
okno zavře ale nic se neuloží a neběží informace o průběhu stahování.

kdyz chci stahnout obrazek z mailu, tak se obevi okno (napriklad) ,,otevrit obrazek.jpg" ,,zvolili jste otvirat ..." kdyz kliknu na volbu ,,ulozit" tak se to zas zavre a nic to nedela. kdyz dam na ,,otevrit" tak se obrazek otevre v GIMPU ale je ulezeny v /tmp/ a ne v adresari ktery mam nastaveny ve firefoxu na ukladani stahnutych veci

jediny mozny zpisob jak stahovat je na plochu pocitace, coz je defaultni nastaveni firefoxu... ale ja na plochu stahovat nechci a kdyz zmenim cilovy adresar pro stahovani tak to proste nestahuje.

Muze nekdo poradit prosim?
ASUS K50, ubuntu KARMIC

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Firefox nestahuje
« Odpověď #1 kdy: 21 Srpna 2007, 19:46:28 »
Nemáte náhodou nastavené ukládání do nějaké složky?
do adresního řádku zadejte: about:config
hledejte parametry:
Kód: [Vybrat]
browser.download.dir
browser.download.dowloadDir
Nevím jaký je mezi nimi rozdíl, mám je shodně
browser.download.lastDirSem se ukládá, stahujete-li webovou stránku pomocí ctrl+s, tak kam naposled
browser.download.manager.useWindowMá-li se objevovat okna download Manageru (Správce stahování), pak je tam hodnota True
browser.download.useDownloadDirMá se vše stahovat do DownloadDir nebo se ptát?
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

tomesm

• Návštěvník
Firefox nestahuje
« Odpověď #2 kdy: 22 Srpna 2007, 17:27:21 »
Mam

browser.download.dir    
browser.download.downloadDir
browser.download.lastDir

vsechno nastavene na ukladani do slozky /home/Downloads/

ale tam se mi to neuklada. Kdyz to zmeni na ukladani do slozky /Desktop/ tak se mi to v pohode stahne na plochu, ale ja nechci aby se mi to tam stahovalo...

vazne nevim co s tim
ASUS K50, ubuntu KARMIC

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Firefox nestahuje
« Odpověď #3 kdy: 22 Srpna 2007, 23:19:30 »
dejte sem výpis příkazu:
ls -la ~ | grep Downvysvětlení: projde to celý váš domovský adresář (nikoliv rekurzivně) a vypíše to detailní informace a ovšem co má v názvu "Down"
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

tomesm

• Návštěvník
Firefox nestahuje
« Odpověď #4 kdy: 23 Srpna 2007, 13:10:21 »
tak neudelalo to vubec nic... zkopiroval jsem prikaz do terminalu a nic se nestalo... ani se sudo...
ASUS K50, ubuntu KARMIC

reaper

• Aktivní člen
  • *
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
Firefox nestahuje
« Odpověď #5 kdy: 23 Srpna 2007, 13:16:55 »
@jakub.lucky: adresar pokud neexistuje.. tak si ho snad vytvori ne? :-))

@tomesm: zkus ten adresar vytvorit :) tj. vytvor adresa Downloads v home a potom znova naved Firefox do tohoto adresare a zkus to..
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

tomesm

• Návštěvník
Firefox nestahuje
« Odpověď #6 kdy: 23 Srpna 2007, 13:54:08 »
reaper: ten adresar mam davno vytvoreny, prece nebudu nastavovat firefox, aby ukladal do neexistujiciho adresare...  jsem sice linuxovy zacatecnik, ale nejsu blbej

tak se to zacina trosku komplikovat, protoze nemuzu ulozit NIC nikam jinam nez na plochu, nebo do slozky /home/uzivatel/   chtel jsem poridit screen nastaveni ulozeni firefoxu, ale nikam se neulozil... kdyz jsem ve FF nastavil ukladani na Plochu, tak se i screen v pohode ulozil na plochu...

cili kdyz je ve FF nastaveni ukladani souboru do Desktopu, nebo do uzivatelskeho adresare, jde ukladat i srcreen obrazovky jen do desktopu nebo uzivatelskeho adresare.. ovsem nikam jinam! jakmile to ve FF zmenim na jiny adresar, nejde ulozit ani srcreen
ASUS K50, ubuntu KARMIC

reaper

• Aktivní člen
  • *
Firefox nestahuje
« Odpověď #7 kdy: 23 Srpna 2007, 14:02:11 »
@tomesm: kdyby existoval tak by ho ten prikaz co napsal jakub.lucky vypsal :)

jeste bych to videl na prava.. ale nevim :)
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

tomesm

• Návštěvník
Firefox nestahuje
« Odpověď #8 kdy: 23 Srpna 2007, 14:11:16 »
reaper: ten adresar mam davno vytvoreny, prece nebudu nastavovat firefox, aby ukladal do neexistujiciho adresare...  jsem sice linuxovy zacatecnik, ale nejsu blbej

tak je to jeste trochu jinak, FF nema na ukladani screenu zadny vliv, vyzkousel jsem vice programu a v ZADNE aplikaci nejde uklada NIKAM JINAM, nez na Plochu, nebo uzivatelskeho adresare... do jakekoliv jine lsozky, kterou vytvorim, nic neulozim.

vsiml jsem si, ze at uz FF, nebo ukladac screenu, nebo ukladac GIMPu, nebo AbiWord maji stejne rozhrani co se tyce ukladani. cili kdyz chc neco ulozit nekam, vzdy se mi obevi stejne ukladaci rozhrani, ktere jsem nafotil zde:

http://img300.imageshack.us/my.php?image=screenshot1iq9.jpg

Na obrazku je videt rozhrani pro ukladani, velmi podobne se zobrazi i kdyz chci ulozit obrazek z GIMPu atd...

vsiml jsem si, ze vsude je zalozka ,,Places" v ni tri adresare: martin(uzivatel), Desktop a File system.. do techto tri JDE UKLADAT (at uz ve FF, nebo v GIMPu) pak je tenka cara, pod ni slozka Downloads (nebo jine slozky ktere vytvorim) kterou tam pridam tlacitkem ,,add"

jenze kdyz nastavim ukladani do jakehokoliv adresare pod tou carou v ,,places" tak se mi to tam proste neulozi.

mylsim ze problem bude v nastaveni ukladani obecne, v linuxu, ne ve firefoxu...  proste nic nejde ukladat nez do predvolenych slozek v ,,places"

raper: ne adresar Downloads opravdu existuje jak muzes videt na obrazku.. a vzdy existoval, prece si to nebudu vymyslet.. a prava.. psal jsem ze jsem to zkousel se sudo a nic
ASUS K50, ubuntu KARMIC

reaper

• Aktivní člen
  • *
Firefox nestahuje
« Odpověď #9 kdy: 23 Srpna 2007, 15:51:32 »
hod sem vypis tohoto prikazu
ls -la ~

Martin-22

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.jmnet.cz/
Firefox nestahuje
« Odpověď #10 kdy: 23 Srpna 2007, 15:55:15 »
A kde ty slozky vytvarite ?

Jako uzivatel muzete zapisovat jen do adresare /home/uzivatel, do adresaru v / muze zapisovat pouze root. Z toho plyne, ze tu slozku Download musite vytvorit v adresari /home/uzivatel ;)

Martin-22

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.jmnet.cz/
Firefox nestahuje
« Odpověď #11 kdy: 23 Srpna 2007, 16:08:43 »
Jeste me napadlo, ze mozna mate tu slozku vytvorenou v /home/uzivatel, ale vytvoril jste ji jako root, v tom pripade do ni ma pravo zapisovat take jen root.

Zmente opravneni te slozky v konzili takhle:
sudo chown uzivatel:uzivatel Download
a pak
chmod 777 Download
samozrejmne napiste celou cestu k te slozce, to znamena, kdyz bude v /home/uzivatel/Download tak napisete
sudo chown uzivatel:uzivatel /home/uzivatel/Download

Jeste abych nezapomnel uzivatel zamente za nazev uctu pod kterym se prihlasujete, ve Vasem pripade podle screenu je to martin ;)

tomesm

• Návštěvník
Firefox nestahuje
« Odpověď #12 kdy: 23 Srpna 2007, 16:25:57 »
Martin-22: dekuju mnohokrat! bylo to opravdu v tech pravech. Tu slozku downloads jsem predtim vytvoril jako superuzivael v Krusaderu. smazal jsem ji a vytvoril znovu v domovskem adresari jako normalni user a vse stahuje jak ma. zajimave ze je to vzdycky uplne jednoducha vec kdyz se vyskytne nejaka chybka :)

VYRESENO
ASUS K50, ubuntu KARMIC

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.