Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: opera a "nahodne" otvirani stranek [VYŘEŠENO]  (Přečteno 2781 krát)

antton

• Návštěvník
opera a "nahodne" otvirani stranek [VYŘEŠENO]
« kdy: 22 Srpna 2007, 20:20:15 »
Zdravim,
dlouho se mi v opere nahodne otviraly stranky. Ted sem na to prisel cim to je, ale nemuzu prijit na to jak to vypnout. Proste kdyz si nekde v opere oznacim nejaky text a stisknu obe tlacitka mysi najednou, tak se mi ten text prenese do adresy a otevre. Vite jak to vypnout?
thx

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 22 Srpna 2007, 20:26:31 »
Pokud vůbec nepoužíváte gesta myší, tak si je vypněte v nastavení úplně, případně zrušte jen toto gesto.
Btw. je to v nápovědě opery...

antton

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Srpna 2007, 20:31:58 »
gesto to neni, zkousel sem vypnout vsechny a restartovat operu a dela to porad....

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #3 kdy: 22 Srpna 2007, 20:32:56 »
Tenhle problém neznám, taky přenášení textu kliknutím oběma tlačítky naráz. Vyzkoušel jsem a ono to fungovalo. V Ununtu je nastaveno lepší a rychlejší přenášení označeného textu.
Označit text, který chcete přenést → a pak klepnout na prostřední kolečko tam, kde chcete mít text a text je přenesen.

PS: Prosím připište, co způsobilo náhodné spouštění stránek a jak jste to vyřešil. Možná má nebo bude mít někdo podobný problém a řešení tady nalezne.
Děkuji

antton

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 22 Srpna 2007, 20:38:30 »
zapomnel sem dodat, ze mam notebook a touchpad a kdyz stisknu obe tlacitka tak to je jakoby kolecko

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 22 Srpna 2007, 21:22:33 »
Oh, to jsem nemohl tušit. Sorry, ale nepomohu i když taky používám Operu. Zkopíroval jsem návod z Opery, snad pomůže. Já jsem se v tom chvíli vrtal, ale na podobný problém jsem nenarazil

Myš a klávesnice

Jakmile se při práci s Operou naučíte používat klávesové zkratky a pohybové příkazy myší, zjistíte, že mohou podstatně urychlit Vaši práci.

Tato stránka by Vám měla pomoci přizpůsobit nastavení klávesnice a myši Vašim potřebám.
Změna nastavení

Chcete-li změnit výchozí nastavení klávesnice a myši:
Vyberte nastavení (z menu Nástroje > Nastavení... karta Pokročilé volby kategorie Myš a klávesnice), které chcete změnit a klepněte na tlačítko "Editovat...".
Najděte operaci, kterou chcete změnit, a to buď klepnutím na položku seznamu nebo s použitím vyhledávacího pole v levé horní části dialogu.
Po klepnutí na tlačítko "Editovat..." zadejte kombinaci kláves nebo pohybů myší, které chcete asociovat s vybranou operací.

Výběr nastavení klávesnice "Opera Standard for UNIX" Vám zpřístupní běžně používané unixové klávesové zkratky, například použitím Ctrl+A přejdete na začátek řádku (namísto provedení volby "Vybrat vše" pokud byste použili nastavení "Opera Standard").
Nastavení myši

Nechcete-li používat pohybové příkazy, můžete je zcela zakázat, čímž předejdete případné nesprávné interpretaci spontánního pohybu myší Operou jako příkazu. Jste-li levák, můžete u pohybových příkazů zvolit záměnu příkazů Vpřed a Zpět, aby ovládání Opery pohybovými příkazy bylo přirozenější.

Dialog "Nastavení prostředního tlačítka myši" Vám dává možnost vybrat, jak se Opera má zachovat při použití prostředního či rolovacího tlačítka (pokud jím Vaše myš disponuje). Jako výchozí akce je nastaveno otevření odkazu v novém listu na pozadí.
Více informací
Používání myši
Stažení souborů s nastavením myši
Používání klávesnice
Stažení souborů s nastavením klávesnice

antton

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 23 Srpna 2007, 12:53:20 »
Kód: [Vybrat]
Dialog "Nastavení prostředního tlačítka myši" Vám dává možnost vybrat, jak se Opera má zachovat při použití prostředního či rolovacího tlačítka (pokud jím Vaše myš disponuje). Jako výchozí akce je nastaveno otevření odkazu v novém listu na pozadí.tohle bylo ono, diky moc

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 23 Srpna 2007, 20:19:16 »
Takže vyřešeno a děkujeme za oznámení čím to bylo, pomůže to ostatním.

nodrive

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 24 Srpna 2007, 10:20:34 »
Děkuji za téma, objevil jsem novou skvělou funkci. :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.