Když už se bavíme o těch prostředích, tak taky přidám svoje názory na prostředí, která jsem používal (používám)
KDE a Gnome - pro mě příliš velká a těžkopádná prostředí - pokud mi grafické prostředí bez spuštěných programů zabere přes 100MB RAM, tak je to pro mne moc... Pokud bych měl volit z těchto dvou, tak bližší je mi Gnome, ale je to dáno tím, že jsem ho používal jako první prostředí a nejčastěji.
XFCE - docela se mi znelíbilo svojí koncepcí - pomalu se z něj stává další Gnome/KDE...
E17 - velmi mne nadchlo svou koncepcí - pěkné grafické efekty, bez potřeby 3d akcelerace a malý nárok na RAMku; bohužel poslední dobou mi vadilo mnoho chyb (ano je to beta verze, ale občas mne to štvalo dost...), ale třeba se ještě vrátím až bude nějaká stabilnější verze, protože se mi vážně moc líbí...
Peckwm, Icewm... - trochu jsem si s těmito jednoduchými window makery hrál na svém starém pc (233MHz, 40MB RAM), ale je to docela náročné na konfigurace i práci, ale zábava s nimi je

Fluxbox - zkoušel jsem několikrát, ale nějak mne moc neoslovil... ale je to velmi dobré prostředí, plně konfigurovatelné...
UDE - zkoušel jsem, docela šok a hrůza, ale zajímavé

Fvwm-crystal - tak na tomhle jsem zakotvil nyní - pěkné prostředí i pro oko, konfigurovatelnost dvojí - pomocí gui základní a přes konfiguráky (druhá možnost spíše pro masochisty), zajímavé grafické efekty, základ cca. 60-70MB RAM... uvidíme, jak dlouho mi vydrží