Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Emulace Windows?  (Přečteno 9246 krát)

boon

• Aktivní člen
  • *
Emulace Windows?
« kdy: 23 Srpna 2007, 10:44:30 »
Dobré ráno přeji, dámy a pánové. Chtěl bych provozovat na Linuxu 3D aplikaci (3D Studio Max), která zde nejde (Bledner ani nezmiňujte, na to slovo jsem alergický). Dozvěděl jsem se o programu, který emuluje winy v okně. Jaký to má výkon? Kdo s tím má nějaké zkušenosti? Šel by tam program, který potřebuje co nejvíce z mého výkonu?
Ubuntu 7.10 GG  user, little Windows user (in shame)
C2Q 6600 (2,4 Ghz), 4Gb ram, Radeon HD3870 512mb

Pavel Půlpán

Emulace Windows?
« Odpověď #1 kdy: 23 Srpna 2007, 10:46:29 »
Emulace samotne aplikace... WineHQ (www.winehq.org)
Emulace systemu Windows... VirtualBox (www.virtualbox.org) a jine.

Vykon aplikaci spustenych pres Wine neumim posoudit, emulace Windows virtualizaci je podstatne nizsi nez nativni Widle. :)

Dancer

• Aktivní člen
  • *
  • .
Emulace Windows?
« Odpověď #2 kdy: 23 Srpna 2007, 14:09:30 »
Neřekl bych, že VirtualBox je emulace Windows... ;)

Virtual box pouze vytvoří virtuální prostředí, které se chová jako počítač bez systému, do kterého je možno nainstalovat třeba ony zmiňované Windows.
Dobrý článek třeba zde: http://www.linuxos.sk/clanok/262/index.html
これはなんですか。 Ubuntu です。

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Emulace Windows?
« Odpověď #3 kdy: 23 Srpna 2007, 14:12:35 »
wiki.ubuntu.cz/Wine
wiki.ubuntu.cz/VirtualBox

Pavel Půlpán

Emulace Windows?
« Odpověď #4 kdy: 23 Srpna 2007, 14:52:37 »
Citace: Dancer
Neřekl bych, že VirtualBox je emulace Windows... ;)

Virtual box pouze vytvoří virtuální prostředí, které se chová jako počítač bez systému, do kterého je možno nainstalovat třeba ony zmiňované Windows.
Dobrý článek třeba zde: http://www.linuxos.sk/clanok/262/index.html
Dyz ono to je hrozne podobny... :D I sama Wikipedia uvadi ze emulace je virtualizaci na urovni operacniho systemu. ;)

Navic proc zatezovat mysl lidem, kteri to chteji pouze pouzivat, ne o tom delat prednasky. :)

Napisu emulace Wine, virtualizace VirtualBox... co z toho dotycny usoudi? :)

boon

• Aktivní člen
  • *
Emulace Windows?
« Odpověď #5 kdy: 23 Srpna 2007, 15:53:09 »
Takhle, já vím, přes jaké programy to emulovat. Spíš jsem chtěl vědět, jestli je výhodnější dualboot, nebo ta virtualizace (wine znám, ale 3D Studio Max tam prostě nejede :-) )

Pavel Půlpán

Emulace Windows?
« Odpověď #6 kdy: 23 Srpna 2007, 15:59:15 »
Ja sem 3DMax ve VirtualBoxu+WindowsXP nezkousel... takze nevim jak s vykonem. Nicmene pokud budete chtit z Windows vyzdimat vic stavy, chce to dualboot. :)

boon

• Aktivní člen
  • *
Emulace Windows?
« Odpověď #7 kdy: 23 Srpna 2007, 16:07:47 »
Citace: diwoczaak
Ja sem 3DMax ve VirtualBoxu+WindowsXP nezkousel... takze nevim jak s vykonem. Nicmene pokud budete chtit z Windows vyzdimat vic stavy, chce to dualboot. :)
no mě je jasné, že tam výkon nebude přesně takový, jako v čistých Xp, ale jde mi o to, že přepínat se na hodinu do Winu se mi nechce. Samozřejmě, pokud by se v tom VBčku nedalo pracovat a i jednoduché věci by se tam dělaly hodně dlouho, pak bych zvolil dualboot, ale pokud by to bylo únosné, pak bych do toho šel... Právě proto se ptám, mno... Jestli s tím má někdo zkušenosti, pokud pracuje s VBčkem + XP, jak je to rychlé, jestli to má nějaké omezení (nemyslím v rychlosti, ale jestli třeba nejde zmáčknout to, nebo nastavit tamto...) atp. Jinak je samozřejmě jasné, že čistá XP dosáhnou většího výkonu, když je nic neemuluje, ale jsou opravdu jen nainstalované na disku :-).

Pavel Půlpán

Emulace Windows?
« Odpověď #8 kdy: 23 Srpna 2007, 16:09:50 »
Asi takhle... nebylo by spatne to vyzkouset virtualizovat a popsat zkusenosti. Ja ve VirtualBoxu pouzival Wirdouz jenom kuli Officum do skoly (zasr*** profesorka informatiky nema rada opensource).

Dancer

• Aktivní člen
  • *
  • .
Emulace Windows?
« Odpověď #9 kdy: 23 Srpna 2007, 16:42:06 »
Dyz ono to je hrozne podobny... :D I sama Wikipedia uvadi ze emulace je virtualizaci na urovni operacniho systemu. ;)

Navic proc zatezovat mysl lidem, kteri to chteji pouze pouzivat, ne o tom delat prednasky. :)

Napisu emulace Wine, virtualizace VirtualBox... co z toho dotycny usoudi? :)
No popravdě na mne zase formulace "Emulace systemu Windows" působí dojmem, že jde o něco, do čeho mohu instalovat aplikace, což VirtualBox není.  
Asi by bylo lépe napsat "virtuální PC pro instalaci OS... VirtualBox", protože se do něj dá skutečně nainstalovat hafo dalších os - třeba jiné distro Linuxu na vyzkoušení.

Ale nechme toho - řešení nastíněného problému tím neposuneme.
これはなんですか。 Ubuntu です。

Pavel Půlpán

Emulace Windows?
« Odpověď #10 kdy: 23 Srpna 2007, 16:52:53 »
Citace: Dancer
Ale nechme toho - řešení nastíněného problému tím neposuneme.
Rozumna to rec... ;)

boon

• Aktivní člen
  • *
Emulace Windows?
« Odpověď #11 kdy: 23 Srpna 2007, 17:39:43 »
ale jo, já si myslím, že je problém vyřešen. Jednoduše diwočák mi řekl, že výkonnost je menší, ale je třeba vyzkoušet, jestli je dostačující. Takže uvidím, jak velké to bude a podle toho to vyzkouším buď za chvíli, nebo 1. září

boon

• Aktivní člen
  • *
Emulace Windows?
« Odpověď #12 kdy: 23 Srpna 2007, 20:32:18 »
Tak jsem si nainstaloval VirtualBox, úspěšně jsem si tam kopl XP, ale nemohu tam nainstalovat ovladače (pro základní desku atp). Je problém u mě, nebo to prostě nejde?

boon

• Aktivní člen
  • *
Emulace Windows?
« Odpověď #13 kdy: 23 Srpna 2007, 22:03:16 »
btw píše mi to (např. u atiny) "ATIsetup.exe není platná aplikace typu win.32". To samé píše u základky a na winech jsem to instaloval přinejmenším milionkrát... Instaluji z CD dodavatele

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Emulace Windows?
« Odpověď #14 kdy: 23 Srpna 2007, 22:17:30 »
Citace: boon
Je problém u mě, nebo to prostě nejde?
Mám dojem, že to nejde... Ovladače by se instalovat neměli dát - virtuální počítač vyváří linux a ten Windows přiřadí hardware "už s ovladači", ale možná že se mýlím,je to jen můj názor...

boon

• Aktivní člen
  • *
Emulace Windows?
« Odpověď #15 kdy: 23 Srpna 2007, 22:32:40 »
Citace: vojtech.t
Citace: boon
Je problém u mě, nebo to prostě nejde?
Mám dojem, že to nejde... Ovladače by se instalovat neměli dát - virtuální počítač vyváří linux a ten Windows přiřadí hardware "už s ovladači", ale možná že se mýlím,je to jen můj názor...
Mno, v tom případě by to mělo být ok, jestli tam ty ovladače už jsou. Zkoušel jsem instalovat ještě z netu na základní desku (stažené) a nešlo. Zítra zkusím rovnou ten 3D Studio Max a poreferuji, jestli jede a jak jede :-)

Pavel Půlpán

Emulace Windows?
« Odpověď #16 kdy: 24 Srpna 2007, 11:44:11 »
VirtualPC nesimuluje puvodni pocitac (desku, zvukovku, grafiku, atp.), nybrz vlastni virtualni hardware. Ten je volen tak, aby se nemuseli ovladace instalovat ale byli jiz v zakladni instalaci Windows. Je dobre si ale doinstalovat Addons, je to nekde ahore v menu VirtualBoxu. ;)

boon

• Aktivní člen
  • *
Emulace Windows?
« Odpověď #17 kdy: 24 Srpna 2007, 12:04:27 »
VirtualPC nesimuluje puvodni pocitac (desku, zvukovku, grafiku, atp.), nybrz vlastni virtualni hardware. Ten je volen tak, aby se nemuseli ovladace instalovat ale byli jiz v zakladni instalaci Windows. Je dobre si ale doinstalovat Addons, je to nekde ahore v menu VirtualBoxu. ;)
Mno, což o to, pc šlo, nějaké maličké hříčky, jako bulánci atp. jsem tam rozjel, ale 3D aplikace byl opravdu bláhový krok. Když jsem se koukal do nastavení, měl jsem tam nastaveno pár mb k grafické kartě, 256 ram atp. Pokud bych to zvýšil na max. Linux by se mi notně zpomalil. Pokud to však nechám takhle, 3D aplikace mi akorát plivne na monitor :). Hold, co nadělám, mno

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.