Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak na USB reproduktory?  (Přečteno 12787 krát)

MyOwnClone

• Návštěvník
Jak na USB reproduktory?
« kdy: 23 Srpna 2007, 11:55:58 »
Dobry den,
k pocitaci mam propojene USB reproduktory, pri spousteni systemu zapraskaji (takze napajeni do nich jde), ale pri pokusu o prehrani jakehokoliv zvuku se nic neozve. Ve windows funguji. Pouzivame Xubuntu 7.04, zvukovka je integrovana na desce (a funguje), problem je pouze s reproduktory. Vite nekdo co s tim?

gargy2002

• Host
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #1 kdy: 24 Srpna 2007, 01:47:57 »
Citace: MyOwnClone
Dobry den,
k pocitaci mam propojene USB reproduktory, pri spousteni systemu zapraskaji (takze napajeni do nich jde), ale pri pokusu o prehrani jakehokoliv zvuku se nic neozve. Ve windows funguji. Pouzivame Xubuntu 7.04, zvukovka je integrovana na desce (a funguje), problem je pouze s reproduktory. Vite nekdo co s tim?
Pouzivam 2 stereo reproduktory pripevnene na screenu laptopu a funguji bez problemu. Co se mrknout do mixeru a postelovat hlasitost??? Jak funguji ve widlich, tak by mely i v ubuntu. Dejte si shortcut zvuku do system tray a pak muzete z menu praveho tlacitka konfigurovat zvukovku jak je potreba. Pokud ani to nepomuze, videl bych to v problemu s mixerem...

člověk

• Aktivní člen
  • *
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #2 kdy: 24 Srpna 2007, 18:05:39 »
Díky za odpověď, ale jestli myslíte nastavení mixéru, tak tam mi nic štelovat nejde. Mám xubuntu teprve chvíli a nejsem tak zdatný abych přesně věděl jak si mám dát shortcut...
 Nešlo by to nějak upřesnit?

miki47

• Návštěvník
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #3 kdy: 24 Srpna 2007, 19:31:09 »
USB reproduktory jsou většinou v systému jako další zvuková karta. Je potřeba nastavit aby byla používána jako výchozí:
Systém --> Volby --> Zvuk
Na karě Zařízení změnit zařízení

Jednou jsem to někomu nastavoval ale už si to moc nepamatuju tak doufám že to pomůže :)

člověk

• Aktivní člen
  • *
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #4 kdy: 24 Srpna 2007, 21:20:14 »
V "systému" mám Add/Remove..., Adept Manager, datum a čas, jazyková podpora, konsole, network, process manager, Restricted Drivers manager, sdíllené sožky, služby,  správce aktualizací, synaptic- Gui pro APT manažer installačních ballíčků, uživatelé a skupiny, zdroje softwaru.
Nevím jestli jsem dobře hledal, ale "zařízení" jsem nenašel.
Mám možnost neomezeného volání na pevnou a eurotel  - jestli by to pomohlo...

reaper

• Aktivní člen
  • *
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #5 kdy: 24 Srpna 2007, 21:23:18 »
vy mate Kubuntu? :-) nebo to v Xubuntu je Adept? :)
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

člověk

• Aktivní člen
  • *
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #6 kdy: 24 Srpna 2007, 23:52:47 »
Podařilo se mi docílit toho, že když na reprákách mačkám + / - tak jezdec hlasitosti jezdí nahoru/dolu  a na ikoně hlasitost přibývají/ubývají % (0 - 100%)
Zvuk z USB repro ani ťuk! Přitom ze zvukovky (jack) zvuk jde a u windows jede vše jak má.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #7 kdy: 25 Srpna 2007, 01:46:47 »
Zkuste najít něco, jako bylo to velké ovládání zvuku ve Windows...
spousta zvukových hejblátek s popiskama :)

Tam se musí dát někde nastavit defaultní output
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

člověk

• Aktivní člen
  • *
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #8 kdy: 25 Srpna 2007, 08:45:57 »
Snažím se, nevím zda tu něco takového bude, ale nevzdávám to.

reaper

• Aktivní člen
  • *
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #9 kdy: 25 Srpna 2007, 11:00:54 »
neni tu nekdo s Xubuntu kdo by mu rekl kde presne je tam nastaveni zvuku popr. hw? :-) [krome te ikonky dole kterou tam asi nema.. :-)]
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

člověk

• Aktivní člen
  • *
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #10 kdy: 25 Srpna 2007, 12:13:49 »
Ikonu "hlasitost 83%" tam mám. Nevím jestli jsem našel to pravé, ale hejbla označené Master, Master mono, Headphone, 3D control - center, 3D control - Depth, PCM, atd...
reagují na výstup jack i zvukově, ale z USB repro ani tón ať hejbu s číkolkiv.

člověk

• Aktivní člen
  • *
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #11 kdy: 26 Srpna 2007, 10:38:48 »
Otevřu-li "zvuk" v zařízení mám napsáno "default", přehodím to na #1: C-Media USB Audio (což si myslím že by tam mělo být), ale po restartu je tam zase default. Nevíte někdo zda se mýlím a pokud ne, tak jak to udělat aby to tam zůstalo?

gargy2002

• Host
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #12 kdy: 26 Srpna 2007, 14:47:15 »
Citace: člověk
Otevřu-li "zvuk" v zařízení mám napsáno "default", přehodím to na #1: C-Media USB Audio (což si myslím že by tam mělo být), ale po restartu je tam zase default. Nevíte někdo zda se mýlím a pokud ne, tak jak to udělat aby to tam zůstalo?
V polozce zvuk v nastaveni by melo byt jako zarizeni(device) tvuj mixer(alsa, nebo oss), ja tam nikde zadne usb reprobedny nemam nastavene. Ty by se mely zapinat automaticky po zastrceni jacku do audiovystupu, aspon mi to tak fungovalo na 2 laptopech predtim, protoze ty same bednicky pouzivam stale. Mozna by to chtelo deaktivovat PC Speaker v mixeru, zkusil bych vsechno. Osobne si myslim, ze systemu je jedno, jake reprobedny pouzivas a kde, ale musi hlavne byt dobre zavedeny driver a funkcni mixer, protoze i s tim byvaji problemy. Potom by ty zapojene bedny mely fungovat, jestlize jsou dobre zapojene kabely a ve windows fungujou...:)

člověk

• Aktivní člen
  • *
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #13 kdy: 27 Srpna 2007, 13:31:05 »
Dík, vyzkouším a ozvu se  č.

člověk

• Aktivní člen
  • *
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #14 kdy: 27 Srpna 2007, 15:18:26 »
Chtěl bych upřesnit situaci.
 Vlastním reproduktory KINYO (digital sound) které mají jediný přívodní kabel který končí konektorem USB. Z USB si berou napájení i zdroj signálu pro audio, tedy jack konektor nevlastní. Když používám windows tak po zastrčení USB začnou okamžitě hrát, akorát mě to informuje, že byl nalezen nový hartver. Můžu na nich tlačítky zeslabovat, zesilovat a mute. Při připojení na xubuntu v nich pouze lupne a hotovo. Mohu akorát tlačítky pohybovat jezdcem hlasitosti potenciometru na obrazovce, ale to je vše.
Otevřu-li tabulku zvuk, v natavení mixéru, tak mám možnost v zařízení to nastavit na "default" nebo "#0: SIS SI 7018" nebo "#1: MPU-401 UART" nebo"#2: C-MEDIA USB Audio". Dále v xfce4-mixér v zařízení mám tu samou možnost nastavení. ale dále je tam možnost zvolit ovládací prvek a možnost to pustit v terminálu.
Kliknutím na ikonu "hlasitost" se mi otevře nastavení hlasitosti (hejblata).
Omlouvám se, ale zatím přesně nevím jak bych deaktivoval PC v mixéru.

člověk

• Aktivní člen
  • *
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #15 kdy: 28 Srpna 2007, 10:36:31 »
Navíc jsem právě zjistil že nelze nic ukládat na disketu.
Při kliknutí na disketovou jednotku v systému souborů se ukáže tabulka "Nelze připojit svazek,  mount: /dev/fd0 není platným blokovým zařízením"

gargy2002

• Host
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #16 kdy: 28 Srpna 2007, 10:43:55 »
Chtěl bych upřesnit situaci.
 Vlastním reproduktory KINYO (digital sound) které mají jediný přívodní kabel který končí konektorem USB. Z USB si berou napájení i zdroj signálu pro audio, tedy jack konektor nevlastní. Když používám windows tak po zastrčení USB začnou okamžitě hrát, akorát mě to informuje, že byl nalezen nový hartver. Můžu na nich tlačítky zeslabovat, zesilovat a mute. Při připojení na xubuntu v nich pouze lupne a hotovo. Mohu akorát tlačítky pohybovat jezdcem hlasitosti potenciometru na obrazovce, ale to je vše.
Otevřu-li tabulku zvuk, v natavení mixéru, tak mám možnost v zařízení to nastavit na "default" nebo "#0: SIS SI 7018" nebo "#1: MPU-401 UART" nebo"#2: C-MEDIA USB Audio". Dále v xfce4-mixér v zařízení mám tu samou možnost nastavení. ale dále je tam možnost zvolit ovládací prvek a možnost to pustit v terminálu.
Kliknutím na ikonu "hlasitost" se mi otevře nastavení hlasitosti (hejblata).
Omlouvám se, ale zatím přesně nevím jak bych deaktivoval PC v mixéru.
Jo tak tohle uz je slozitejsi. Pres USB valit jak zdroj, tak zvuk jsem jeste nevidel, teda jsem se s tim nesetkal. Windows je na to stavenej, ale linux pravdepodobne ne, kdyz to nejede. Predpokladam, ze SIS je asi zvukovka na chipsetu, MPU nevim a to treti vypada jako ty bedny. Jedna se asi o desktop, takze vypinani pc speakeru vynechame, zadne tam totiz asi nejsou.:) Ja nemuzu slouzit, ale pokud by pres usb sel pouze zdroj a zvuk pres audiovystup, bylo by urcite vse OK. Pres usb to bude muset resit driver a ten je asi defaultni v systemu. Zkuste mrknout na eng forum, treba ma nekdo podobny problem....

gargy2002

• Host
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #17 kdy: 28 Srpna 2007, 10:49:40 »
Zkuste to vyzkouset s live CD, vcetne reprobeden. Uz jsem tady videl, ze nekomu neco v live CD fungovalo a v samotnem systemu ne, takze pouze preinstaloval system a uz to jelo v pohode...:)

člověk

• Aktivní člen
  • *
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #18 kdy: 29 Srpna 2007, 07:44:04 »
Jestli to třetí nebude USB myš.
Rád bych to vyzkoušel, ale když kliknu na cdrom, nebo na disketovou jednotku, tak se mi objeví cedulky jako: "nemohu připojit svazek, neplatná volba při pokusu o připojení svazku"  takže přehrát něco z CD, nebo použít disketu mohu pouze ve Windows.
Doufám, že jsem vaši radu pochopil správně.

gargy2002

• Host
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #19 kdy: 29 Srpna 2007, 12:12:33 »
Jestli to třetí nebude USB myš.
Rád bych to vyzkoušel, ale když kliknu na cdrom, nebo na disketovou jednotku, tak se mi objeví cedulky jako: "nemohu připojit svazek, neplatná volba při pokusu o připojení svazku"  takže přehrát něco z CD, nebo použít disketu mohu pouze ve Windows.
Doufám, že jsem vaši radu pochopil správně.
Nene, nerozumime si. Live CD je instalacni CD UBUNTU. Dejte ho do mechaniky a restartujte. Pak nechejte nabootovat cd, mela by se objevit obrazovka jako v systemu, ale budou tam 2 polozky, install a examples. To je vpodstate funkcni system ktery nepotrebuje instalovat a tam muzete vyzkouset zda funguji reprobedny atd. Neklikejte na install ani a na examples a normalne zkuste pustit neco z harddisku, zda to hraje. Taky muzete zjistit, jestli vam funguje disketova mechanika. Pokud ano, tak mate v aktualnim instalovanem systemu problem s pravama(asi). Ja mel zase problem namountovat USBHDD, ale uz jsem to vyresil...

člověk

• Aktivní člen
  • *
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #20 kdy: 29 Srpna 2007, 15:09:32 »
Tak jsem to vyzkoušel a nezpozoroval jsem žádné změny. Vše fungovalo (nefungovalo) jako předtím. Pouze cdrom jsem nevyzkoušel zda dokáže přehrát CDaudio.
Přesto díky za snahu o pomoc.

gargy2002

• Host
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #21 kdy: 30 Srpna 2007, 12:17:36 »
Hmm, tak to uz je nad moje moznosti. Pokud nejde zapisovat na floppku, tak je problem s pravama, nebo tak neco(Zarizeni jako cdrom, floppy disk by mely byt funkcni hned po instalaci bez problemu). Co se tyce tech reprobeden, moje rada, prodat a koupit nove. Normalne, zdroj pres USB(nebo klasicke do elektriky) se snurou do audiovystupu, kam se pripojuji i bezne reprobedny. Bohuzel ta kompatibilita je dost dulezita pro bezproblemovy chod systemu, takze je treba zjistit na netu, zda zarizeni(klasicke reprobedny ne, ale jiny HW urcite) pod linuxem funguje a pote koupit...

Konqueror

• Návštěvník
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #22 kdy: 30 Srpna 2007, 12:37:42 »
cdrom nejde ani mne otvorit iba automaticky prehrat

gargy2002

• Host
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #23 kdy: 30 Srpna 2007, 12:58:56 »
Citace: Konqueror
cdrom nejde ani mne otvorit iba automaticky prehrat
Co to znamena nejde otevrit, ale jde prehrat. Pokud jde prehravat, tak snad je uz otevrene, ne....:)

člověk

• Aktivní člen
  • *
Jak na USB reproduktory?
« Odpověď #24 kdy: 30 Srpna 2007, 15:30:06 »
Přemýšlel jsem že repro budu asi muset koupit nové, no je to škoda.
Co se týče cdrom, tak ta byla úplně nepoužitelná, dokud jsem si nenainstaloval K3B. Přes něho mohu vypalovat a po nainstalování jednoho z programů v balíčku lze i přehrávat/vypalovat mp3, ale pouze přes tento program. Tak jak jsem byl zvyklý u windows že na ploše poklepu na ikonu cdrom a přehrávám co chci tady není možné. Tady po poklepání na mě vyskáčou výše uvedené cedulky a hotovo. Z cdrom WAV (cda) mi zatím nejde přehrávat ani v K3B. Jestli je potřeba něco ještě doinstalovat...?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.