přešel jsem na Ubuntu (Feisty) před půl rokem a nechal si dual boot na WinXP kvůli StrongDC++ a hraní - StrongDC++ jsem rozjel i pod Wine a během svého uživatelského počínání na Linuxu jsem zkoušel rozjíždět spoustu her, kterýma bych mohl (přes svůj starý hardware) osvěžit svou práci v Linuxu - napíšu tedy seznam her, které na svém prastarém 800Mhz stroji běžně pod wine provozuji bez zásadnějších problémů a byl bych rád, kdyby jste připojili i své zkušenosti, protože zprvu (pod dojmem že Wine je emulátor Windows, i když ve skutečnosti je to vlastně interpreter windows aplikací) jsem spoustu her ani nezkoušel rozjíždět - z toho důvodu, že jsem si říkal - to je blbost, mám pomalý komp a ještě něco emulovat, to by bylo naprosto nehratelné... Takže pro inspiraci - na mé sestavě (viz níže) se dá v pohodě hrát:
- Football Manager 2007 (pro mě největší překvapení, zbrusu nová hra a jede jak ďas, jen je třeba přepnout v zápase na poloviční zobrazení, pak je zápas dostatečně rychlý)
- NHL Eastside Hockey Manager 2007 (bez problémů)
- Counterstrike 1.6 No-Steam (nezkoušel jsem multiplayer ale myslím že by fungoval, 640x480 rozlišení, ve winecfg nutno nastavit zvukový ovladač OSS, pod ALSOU to bylo moc pomalé - fps kolem 20-30)
- Fallout 2 (mírně pomalejší animace, ale v pohodě hratelné)
- Heroes of Might and Magic III (trhaný zvuk, bez zvuku bez problémů)
- Deep Fritz 8 (jen 2D zobrazení - dle mého názoru kvalitní náhrada Chessmastera 10, který mi pod wine jede taky, ale má problémy se zobrazováním)
Tím pádem přepínám do WinXP už jen kvůli Pro Evolution Socceru 6 a taky by se šikl Morrowind, ten jsem ani nezkoušel z toho důvodu že se mi tak tak vleče už na XP... Máte nějakou osvědčenou starší (nebo i novější) gamesu, kterou paříte ve wine na ne moc rychlém počítači?