Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Sdílení do systému windows XP  (Přečteno 1963 krát)

DeBon

• Návštěvník
Sdílení do systému windows XP
« kdy: 24 Srpna 2007, 14:52:56 »
Zdravim.. Mám jeden problém:

Mám síť, na který jsou počítače s windowsema XP a s Ubuntu.. Každej počítač sdílí nějakej disk.. Protože tam windows byly první a Ubuntu neni na všech, tak to všechno sdílíme do windows.
Situace vypadá takhle:

Z počítače, na kterym mám Ubuntu, se na počítač, kterej sdílí pod Ubuntu, dostanu.
Z počítače, na kterym mám Ubuntu, se na počítač, kterej sdílí pod Windows, dostanu.
Z počítače, na kterym mám Windows, se na počítač, kterej sdílí pod Windows, dostanu.
Z počítače, na kterym mám Windows, se na počítač, kterej sdílí pod Ubuntu, NEdostanu..

Resp. Najde to počítač, a když chci do něj vztoupit v prohlížeči, vyskočí mi okno s nápisem, že na to nemám právo a ať zadám uživatelský jméno a heslo.. Já jsem ale nikde nic s heslem nenastavoval a tak nevim co tam mám zadat.. (moje  jmeno a heslo do linuxu jsem zkoušel.. ale nebylo to to pravý ořechový..).

Nevíte někdo, co tam zadat nebo jak ten dotaz zrušit?

Děkuju za každou radu..
Time you enjoy wasting wasn't wasted

reaper

• Aktivní člen
  • *
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
« Odpověď #1 kdy: 24 Srpna 2007, 14:55:42 »
precist a nastavit toto
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

DeBon

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Srpna 2007, 17:03:36 »
Aha.. takže jestli jsem to dobře pochopil, když uživatel ve windows nebude mít nastavený heslo, tak se do mejch adresářů nedostane?

reaper

• Aktivní člen
  • *
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
« Odpověď #3 kdy: 26 Srpna 2007, 18:26:16 »
pokud to tak chcete tak ano.. pokud tam nastavite public tak nemusi mit heslo
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

DeBon

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 26 Srpna 2007, 18:43:10 »
Aha... A já tam mám nastaveno public, ale z Windowsů se mi tam stejně nejde dostat.. a ne, že by to bylo jenom do toho sdílenýho prostoru.. Nejde se dostat celkově do toho počítače..
Zobrazí se ve skupině, ale nejde se do něj dostat ani tak, aby jsem viděl, který soubory vlastně sdílí..

Pavelp

• Host
« Odpověď #5 kdy: 26 Srpna 2007, 19:49:32 »
Musi mit nastavene jmeno a heslo, mel by mit stejne jmeno a heslo na Ubuntu a nejlepe i stejne jmeno a heslo v smbpasswd na Ubuntu. Pak to pojede po sdileni CIFS a melo by byt po problemech.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.