Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zmizel panel v Xubuntu  (Přečteno 4429 krát)

luisah

• Závislák
zmizel panel v Xubuntu
« kdy: 24 Srpna 2007, 19:58:36 »
Dobrý den, mám drobný problém, po výpadku elektřiny a znovuspuštění Xubuntu mi zmizely veškeré panely.
Nevíte jak je dostat zpátky na plochu, našel jsem návod z gconf, ale ten nefungoval (asi rozdílnost ubuntu a xubuntu).

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
zmizel panel v Xubuntu
« Odpověď #1 kdy: 24 Srpna 2007, 20:05:34 »
Zkuste v terminálu napsat "xfce4-panel".
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

luisah

• Závislák
zmizel panel v Xubuntu
« Odpověď #2 kdy: 24 Srpna 2007, 20:45:34 »
Už jsem zkusil a skoro to funguje, jediný problém co ještě je, že na místě tlačítka pro vypnutí, restart apod. je stejné tlačítko, které však vypne panel. Ještě se mě nepodařilo najít kde v xubuntu přidam tlačítko na vypnutí. Zkoušel jsem najet na panel, dát přidat, vyjede nabídka, ale v této nabídce nic pro vypnutí počítače není.

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
zmizel panel v Xubuntu
« Odpověď #3 kdy: 24 Srpna 2007, 21:01:27 »
Klepnete pravým myšítkem na panel, z kontextového menu vyberete "Přidat novou položku", zvolíte "Akční tlačítka" a dáte "Přidat". A tamto špatně funkční můžete smazat. :)
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

luisah

• Závislák
zmizel panel v Xubuntu
« Odpověď #4 kdy: 24 Srpna 2007, 21:16:07 »
Díky albi vyzkouším.

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
zmizel panel v Xubuntu
« Odpověď #5 kdy: 24 Srpna 2007, 21:18:53 »
Nemáte zač, hlavně když Vám to pomůže. :)

luisah

• Závislák
zmizel panel v Xubuntu
« Odpověď #6 kdy: 25 Srpna 2007, 10:46:26 »
Albi tak, mám takový zajímavý poznatek. Když jsem chtěl přidat to akční tlačítko, tak to bylo to samé co jsem tam již měl, tedy pouze na vypnutí panelu, ale ne na vypnutí počítače.
Pak jsem omylem restartoval počítač v terminálu, ale panel sám o sobě se nespustil, takže jsem byl opět na začátku.
Tak jsem vyzkoušel přidat příkaz xfce4-panel do automaticky spouštěných aplikací. Po restartu se panel tedy spustil, a nečekaně tlačítko na vypnutí, najednou nebylo na vypnutí panelu, ale vypnutí počítače.
Takže teď to funguje, s jedním rozdílem, že panel spouštím automaticky jako aplickaci.
Nevíte proč to tak, je. A proč se nespouští aniž bych ho musel spouštět přidáním do aplikací spouštěných automaticky. Někde přeci musí být nějaké nastavení XFCE?

qUAKER

• Host
zmizel panel v Xubuntu
« Odpověď #7 kdy: 27 Srpna 2007, 09:07:44 »
nastavení xfce je v home/uzivatel/.config/xfce4

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
zmizel panel v Xubuntu
« Odpověď #8 kdy: 27 Srpna 2007, 09:12:52 »
Díky, aspoň taky budu vědět, kam vlézt, když to nepůjde. :)

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
zmizel panel v Xubuntu
« Odpověď #9 kdy: 27 Srpna 2007, 15:53:34 »
Citace: luisah
Albi tak, mám takový zajímavý poznatek. Když jsem chtěl přidat to akční tlačítko, tak to bylo to samé co jsem tam již měl, tedy pouze na vypnutí panelu, ale ne na vypnutí počítače.
Pak jsem omylem restartoval počítač v terminálu, ale panel sám o sobě se nespustil, takže jsem byl opět na začátku.
Tak jsem vyzkoušel přidat příkaz xfce4-panel do automaticky spouštěných aplikací. Po restartu se panel tedy spustil, a nečekaně tlačítko na vypnutí, najednou nebylo na vypnutí panelu, ale vypnutí počítače.
Takže teď to funguje, s jedním rozdílem, že panel spouštím automaticky jako aplickaci.
Nevíte proč to tak, je. A proč se nespouští aniž bych ho musel spouštět přidáním do aplikací spouštěných automaticky. Někde přeci musí být nějaké nastavení XFCE?
To máte pravdu, mělo by to jít i bez přidání do automaticky spouštěných aplikací.
Spusťte si Správce nastavení a v něm Panel. Podívejte se, jestli ho tam máte vytvořený. Případně si vytvořte nový a zkuste si tam přidat různá tlačítka. A uvidíte, jestli vám to bude fungovat. ;)

luisah

• Závislák
zmizel panel v Xubuntu
« Odpověď #10 kdy: 27 Srpna 2007, 19:13:59 »
Tak vyzkouším smazat ten konfigurační soubor xfce4 a uvidíme, myslím si že by to mělo jít, něco podobného tu bylo s ubuntu a konfiguračním souborem gnome. Taku uvidíme.

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
zmizel panel v Xubuntu
« Odpověď #11 kdy: 27 Srpna 2007, 19:20:01 »
Tak držím palce, ať se to podaří. :) Pak prosím dejte vědět, jak jste dopadl.

luisah

• Závislák
zmizel panel v Xubuntu
« Odpověď #12 kdy: 29 Srpna 2007, 15:07:38 »
Takže, nevím co se stalo, ale podařilo se to tedy sprovoznit takto:
1) alt + f2 - zadal jsem xfce4-panel
2) přidal jsem panel do automaticky spouštěných aplikaci
3) restartoval pomocí terminálu (chybělo tlačítko pro vypnutí počítače)
4) chvíli jsem to takto používal, až po asi třech vypnutích (během několika dnů) jsem jen tak pro zajímavost odškrtnul aplikaci (panel) v automaticky spouštěných po startu a hle, vše najednou fungovalo, panel se spustil, tlačítko pro vypnutí funguje tak jak má.
5) tak jsem tedy odstranil xfce4-panel z automaticky spouštěných aplikací po startu.

S tím konfiguračním souborem xfce4 jsem to nezkoušel, ale myslím že by to nakonec také mohlo jít.

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
zmizel panel v Xubuntu
« Odpověď #13 kdy: 29 Srpna 2007, 15:10:39 »
Super, mám radost, že se Vám to povedlo. :) Tak díky za info - aspoň budu vědět, co s tím, kdyby se to objevilo u mě. ;)

luisah

• Závislák
zmizel panel v Xubuntu
« Odpověď #14 kdy: 29 Srpna 2007, 15:14:03 »
Já děkuji za nasměrování co s tím dělat. ;)

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
zmizel panel v Xubuntu
« Odpověď #15 kdy: 29 Srpna 2007, 15:21:48 »
Není za co, rádo se stalo. :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.