Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: x264, IPv6, speedstep atd. [vyřešeno]  (Přečteno 2373 krát)

Lenoch

• Návštěvník
x264, IPv6, speedstep atd. [vyřešeno]
« kdy: 25 Srpna 2007, 23:12:06 »
Zdravim, chcel by som Vas poprosit o pomoc.
1, Ked pisem napr. vo FF url adresu, alebo do formulara tak ma dost casto prepne z tohto textoveho pola niekde uplne inde. Nieje v tom ziadne pravidlo, niekedy napisem dve pismena a niekedy jedno a som prec z toho pola. Vsimol som si ze ma to asi prehodi na miesto kde je nastavena mys. Preco?

2, Rychlost systemu?! Zda sa mi, ze pri zakazani siete bezi system rychlejsie. Nasiel som nieco o zakazani IPv6 a uprave suboru aliases v /etc/modprobes.d/ ale mne to nefunguje. Neskusal niekto? Graficka karta je ATI Mobility X600. Najskor som si ju skusal nastavovat sam cez xorg, alebo tak nejako, a teraz som pouzil Envy. Vysledok je ten isty. 3D test som skusal, mam asi +-2000 frames.

3, Pri prehravani filmov sa mi tieto filmy sekaju a niekedy vypadava zvuk. Nepozeratelne. Filmy pouzivaju x264 video codec. Nieco som hladal ale odpoved pre spravne fungovanie som nenasiel. Inac mam uz vsetky mozne kodeky aj prehravace a robi mi to v kazdom.

4, Po restarte mi nejde mys pripojena cez USB. Tento problem som este neriesil, ale vsimol som si ho. Ak by niekto vedel z vlastnej skusenosti povedat ako to odstranit budem rad.

5, Podpora taktovania cpu. Mam P-M, v BIOS-e povolena zmena freq, skusal som vsetky mozne utility ale vzdy mi ide procak len na 1,33 alebo 1,73GHz.

6, Ako sa davaju na svk klavesnici  obycajne zatvorky? Viem dat takuto -> ( ale opacnu nie. Fakt som presiel celu klavesnicu ale ta zatvorka tu nie je :(

7, Neovplyvnuje mnozstvo nahratych aplikacii rychlost systemu ako je to napr. vo WIN? Alebo nie je tu nieco ako "hromadny register" ktory ked sa zas... tak je cely system na nic? Tu ma kazdy program svoj vlastny conf subor ktory neovplyvnuje chod ci uz systemu alebo ostatnych aplikacii?

Ubuntu pouzivam asi 5.den a som s nim dost spokojny. Rad by som ostal pri nom a particiu s WIN co najskor vymazal, ale pokial sa mi maju sekat filmy, hriat cpu.......
Za kazdu radu vdaka
« Poslední změna: 22 Prosince 2007, 17:28:25 od Anna Taliánová »

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
x264, IPv6, speedstep,...
« Odpověď #1 kdy: 25 Srpna 2007, 23:30:59 »
1 Máte-li notebook,pozor na touchpad.

3 Co máte za HW

6 se Shiftem

7 ne

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Lenoch

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Srpna 2007, 23:49:58 »
1, Tak ten touchpad ma ani nenapadol, nakolko ho vobec nepouzivam. Najskor to bude nim. Skusim ho nejako vypnut.

3, cpu P-M 1,73GHz, 1,5GB RAM, ATI Mobility X600, 120GB HDD, je to nb ASUS M6xx

6, Skusal som aj so shiftom, aj s alt pisat znaky ale ani jedno ani druhe mi nefunguje. Vo WIN som napisal jednu zatvorku bez shiftu a druhu s. Tu vsak napisem bez shiftu toto -> ä a so shiftom toto -> ( . Inac pouzivam "slovakia extend backslash" rozlozenie. Pri US rozlozeni tie zatvorky funguju :(

7, ok

Vdaka

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 26 Srpna 2007, 09:15:01 »
3. S grafikami ATI jsou jisté potíže. Nainstalujte ovladače dle návodu http://wiki.ubuntu.cz/Grafick%C3%A9_karty_ATI?highlight=%28ati%29 a při problémech vyhledejte zde témata s grafikou X600. Zda je výkon dostatečný na přehrání nevím. Ale snad by měl

6. Nainstaloval jsem si slovenskou klávesnici a závorky jsou nad sebou po zmačknutí SHIFT a klávesy vedle enteru a <--. Zkoušejte!

7. Jsem si vzpoměl, že Gnome má něco jako registry. Používám KDE, tak neporadím. Ale řešilo se to tu, hledejte.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Lenoch

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 26 Srpna 2007, 12:23:48 »
1, Nastavene podla wiki

2, IPv6 zakazane, uvidime ako to bude fungovat.

3, Nastavenie spravene podla wiki, testy na 3D prebehli v pohode. Filmy sa aj tak stale sekaju a zvuk je oneskoreny alebo vypadava.

6, Co sa tyka tej zatvorky, problemom je ze tam mam namiesto nej opacne lomitko -> \, so shiftom |

7, Staci mi odpoved typu nie. Inac mam KDE, 7.04 verziu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.