Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: wpa_supplicant - nahrazeni novou verzi?  (Přečteno 1300 krát)

Archimedes

• Host
wpa_supplicant - nahrazeni novou verzi?
« kdy: 26 Srpna 2007, 12:44:21 »
Ahoj, rozhodl jsem se na notebook nainstalovat linux, po dobrych zkusenostech kolegy jsem zvolil Ubuntu (Feisty). Nikdy predtim jsem s linuxem nedelal nic moc vic, nez cteni posty v pine = totalni lama.

Muj problem je v pripojeni k netu. Na kolejni siti je potreba autentifikace a "standardni" navod nefunguje (http://www.kolej.mff.cuni.cz/faq/connect_linux.html), ani zbehlejsi kamarad nepochodil. Dostanu s k nezdarenemu handshake a dal ne. Po dvou dnech hledani na netu a zkouseni jsem usoudil, ze problem je nejspis v tom, ze wpa_supplicant ve standardni instalaci Feisty je ve verzi 0.5.5, ktera je vyvojova a podle nekterych obsahuje chyby. Protoze se k netu nedostanu, musel jsem offline stahnout .deb balicek pro wpa_supplicant 0.5.7. Ten jsem nainstaloval pres dpkg (i s predchozimi dependencemi, ktere stejne byly az na jednu stejne jako uz jsem mel). Ve vypisu nainstalovanych balicku je v poradku vypsany jen wpa_supplicant ve verzi 0.5.7. Kdyz ale spustim wpa_supplicant, spusti se zas verze 0.5.5. Zkousel jsem tuhle starou verzi i pres locate a find najit, jestli neni nekde schovana, ale nevidim ji, ani v seznamu nainstalovanych balicku neni.

Kde delam chybu?

Archimedes

• Host
wpa_supplicant - nahrazeni novou verzi?
« Odpověď #1 kdy: 26 Srpna 2007, 14:29:16 »
Postupoval jsem podle navodu pro praci s dpkg (ruzne zdroje se kupodivu shodovaly ;) a po ceste nevznikly zadne chybove hlasky, tak predpokladam, ze musi jit o nejakou trivialitu, ktera se ani do navodu nepise...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.