Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prechod z Thunderbirdu na Evolution  (Přečteno 2940 krát)

TomBASK

• Návštěvník
Prechod z Thunderbirdu na Evolution
« kdy: 26 Srpna 2007, 14:39:07 »
Zdravim.
Premýšľam nad tým, že prejdem na notebooku (kde mám Ubuntu) z Thunderbirdu (som s ním spokojný, lebo beží bez problémov v práci (xp) i doma s IMAP účtami a gmailom) na Evolution.

Dovody:
1) Ak som to spravne pochopil, tak nie je možné odinštalovať z Ubuntu Evolution. Je vyžadované niektorými ďaľšími balíkmi. A načo inštalovať ďaľšiu aplikáciu, keď tam už jedna je??
2) Lepšia integrácia s Gnome (adresár s Openoffice)  a možno aj iné veci.
3) PIM. V súčasnosti skúšam Sunbird (tiež od mozilly). Ale synchronizácia s mojou novou nokiou je problem...
4) Nejasná budúcnosť Thunderbirdu (a asi aj Sunbirdu), viacnásobne spúšťanie gecka...
5) Hľadám riešenie pre MailMerge v e-maily. Predstava by bola asi taká, že napíšem HTML správu do ktorej vložím polia typu (oslovenie, faktúra, suma, dní po splatnosti, ....). Viem si predstaviť ako by to v kombinácii s OpenOffice malo fungovať.

Problémy:
1) Pri praci s Thunderbirdom (imap) si viem nastaviť ktoré priečinky má používať na Odoslanú poštu, Kôš i Návrhy. V Evolution som našiel len možnosť nastaviť Odoslanú poštu a Návrhy. Kôš si z mne neznámeho dôvodu vytvoril inde (dokonca dva krát) a nedovolí nastaviť používanie priečinku Trash v imap.
2) Ako sa zbaviť lokálnych priečinkov? Nepoužívam ich a keďže mám na notebooku 1024x768, zavadzajú mi... To isté platí aj pre virtuálne priečinky. Zatiaľ som neprišiel na to, ako ich využívať, resp. ich prínos....
3) V Thunderbirde si viem nastaviť, "životnosť" správ v jednotlivých priečinkoch. Keďže mi chodia desiatky mailov (crontab z rôznych serverov), triedim ich do jednotlivých podpriečinkov. Nechce sa mi starať o jednotlivé priečinky, tak si len nastavím koľko dní sa majú správy uchovávať (pre jeden stroj 14, pre iný 21) a Thunderbird sa o to stará sám. To isté napríklad aj pre priečinok Spam alebo Kôš (90 dni). Ako v Evolution? Voľajaký plugin?
4) Ako si pridám stĺpec s veľkosťou príloh? Plugin??

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
Prechod z Thunderbirdu na Evolution
« Odpověď #1 kdy: 27 Srpna 2007, 06:33:06 »
Zkusil bych pro zacatek pouzivat oba dva klienty, zkusite si je a muzete si je poravnavat, evolution je dost integrovan s gnome ale chvilkama se mi zda i v nekterych vecech neprehledny, thunderburt je jednoduchy a presny ale evolution na v sobe integrovano dalsich par vecicek.. Fungoval jsem na Thundebirdu dlouho a tedka zkousim evolution a osobne jsete sam nevim ktery mi prijde lepsi pro me osobne. chceto chvilku si hrat a zkouset..
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

pascall

• Návštěvník
Re: Prechod z Thunderbirdu na Evolution
« Odpověď #2 kdy: 29 Listopadu 2007, 17:52:07 »
Mám dotaz zdali někdo nepřeváděl kompletní nastaveni Thunderbirdu (včetně e-mailu) do Evolution ?

Jestli neexistuje nějaký program (utilita), která tohle provede.

Předem děkuji

« Poslední změna: 20 Dubna 2008, 14:20:28 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.