Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Wine - spouštění nativních aplikací pro Linux  (Přečteno 3417 krát)

Banhof

• Návštěvník
    • Banhofův debilníček
Wine - spouštění nativních aplikací pro Linux
« kdy: 28 Srpna 2007, 17:53:23 »
Chci používat MIDPascal pod Wine. Ta aplikace nemá verzi pro Linux a je dost unikátní. Naštěstí běží výborně pod Wine.  Spouští ovšem spouští při určité příležitosti emulátor java ME, kterému předává na příkazové řádce jako parametr název souboru, který předtím vygeneruje. Emulátor JME pro Linux existuje, zajímalo by mě, jestli je nějaký způsob, jak by ho mohla aplikace běžící pd Wine spustit s nějakým parametrem (v nastavení je možné změnit cestu k výchozímu emulátoru, nicméně ani když to přesměruju na symlink k verzi emulátoru pro Linux tak to nefachá... Neměl by někdo návrh jak to udělat?
Kód: [Vybrat]
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.1 GED/CS D- s: !a E---- W++ N+ ?o K- w--- O-- M- V- PS+++ PE+ Y PGP+ t? 5? x? R-- !tv b++ DI+ D+ G e !h r-- y-- ------END GEEK CODE BLOCK------

Od@r

• Návštěvník
    • Od@r Elektro
« Odpověď #1 kdy: 29 Srpna 2007, 16:52:20 »
pre tento účel sa priamo v balíčkoch linuxu nachádza štandardná verzia WINE /emulátor win32/
nainštalovať to možeš dvomi sposobmi:

1_najdi si správcu balíčkov synaptic a do hladania si vlož názov WINE,po najdení si pravím tlačídlom myši označ ako inštalovať a v hornej lište použiť

2_otvor si terminal a vlož riadok:
sudo apt-get install wine
pasword: /tuto vlož svoje root heslo a potvrd heslom/

:)

Od@r

• Návštěvník
    • Od@r Elektro
« Odpověď #2 kdy: 29 Srpna 2007, 16:54:51 »
ked ti inštalácia prebehne stačí potom dať cez terminál príkaz:
wine program
alebo pravým tlačidlom si klikni na inštalátor a nechaj spustiť ako wine

Banhof

• Návštěvník
    • Banhofův debilníček
« Odpověď #3 kdy: 29 Srpna 2007, 16:56:51 »
Nojo, tak blbej nejsem :-) Jenže já potřebuju, aby aplikace běžící POD WINE mohla spustit aplikaci POD LINUXEM. Třeba jako aby nějakej program ve wine mohl spustit třeba gedit a ne emulovanej notepad.exe
Version: 3.1 GED/CS D- s: !a E---- W++ N+ ?o K- w--- O-- M- V- PS+++ PE+ Y PGP+ t? 5? x? R-- !tv b++ DI+ D+ G e !h r-- y-- ------END GEEK CODE BLOCK------

Banhof

• Návštěvník
    • Banhofův debilníček
« Odpověď #4 kdy: 29 Srpna 2007, 17:00:26 »
Jinak dik za snahu, už jsem to vyřešil přes client-server architekturu používající jako socket textový soubor. Mám dva páry programů ve Freepascalu, jeden pro windows, ten aplikace běžící pod wine zavolá a jako parametr mu předá co chce spustit mimo emulaci a server běžící neemulovaně pod Linuxem si to přebere a spustí. Kdyby měl někdo zájem tak mu pošlu zdrojáky a/nebo kompilát...

Od@r

• Návštěvník
    • Od@r Elektro
« Odpověď #5 kdy: 29 Srpna 2007, 17:21:47 »
ok v pohode inak súčasťou wine je aj wine regedit kde sa dá import aj export regov...tak vela zdaru :)

filo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 29 Srpna 2007, 23:10:54 »
Citace: Banhof
Nojo, tak blbej nejsem :-) Jenže já potřebuju, aby aplikace běžící POD WINE mohla spustit aplikaci POD LINUXEM. Třeba jako aby nějakej program ve wine mohl spustit třeba gedit a ne emulovanej notepad.exe
Joj, to by mě taky zajímalo, jde to vůbec ?
MSI KT3 Ultra, Athl XP 2000+, GF4MX440, SBLive Value, LG 4167B - Prosím NEVYKAT

reaper

• Aktivní člen
  • *
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
« Odpověď #7 kdy: 30 Srpna 2007, 01:39:23 »
tipoval bych ze ne :)
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

Pavelp

• Host
« Odpověď #8 kdy: 30 Srpna 2007, 07:08:49 »
Citace: Banhof
Neprehanejte to .....

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.