Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: spusteni, cestina ?? kubuntu 7.04  (Přečteno 2318 krát)

mikofirst

• Návštěvník
spusteni, cestina ?? kubuntu 7.04
« kdy: 28 Srpna 2007, 19:16:51 »
tak jsem tu znovu, nejakym zazrakem se mi povedlo naistalovat kubuntu 7.04, ale kdyz me nabehne grub a spusti se mi kubuntu bum, probelm ktery uz jsem tu 1inzeroval cerna obrazovka s kurzorem a 2 nesmyslnymi radky dole, tak jsem postupoval jak je uvedeno v jednom prispevku kdyz nabehne grub dam e  najedu na radek s kernel zas e smazu  quit splash a pripisu acpi=off noapic nolapis pak enter a b a spusti se, jenomze to musim psat pokazde coz je dost neobratne a jeste v pripade kdy pri startu odejdu od pc, takze co stim ?

dalsi problem je ze neni v cestine i kdyz jsem ji pri instalaci zadal, a kdyz dam k - nastaveni - jazyk tak tam cj ani k vyberu nemam coz nechapu ???

internet mi samozrejme nejde (mam wifi antena na panelaku pripojeno pres kabel vice lidi s baraku) kdyz dam na pripojeni tak tam vidim eth1 (coz je doufam ma integrovana sitovka) ale vsechno je sedive takze nemuzu ani nic zvolit - no ten net ?? no zkusim jeste poradne precist wiki rady, zatim me tizi 2predesle problemy

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #1 kdy: 28 Srpna 2007, 19:29:46 »
1) editovat /boot/grub/menu.lst
http://wiki.ubuntu.cz/GRUB
2)Je to zvýrazněné téma v Konverzaci pro začátečníky
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=13167
3) O jakou síťovku jde? Jako výrobce a typ
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 28 Srpna 2007, 19:32:16 »
ad 1) /boot/grub/menu.lst a upravte si požadovaný řádek ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

mikofirst

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 28 Srpna 2007, 20:31:10 »
mozna jsem zustal nepochopen nebo nechapu ja, ale ja nemuzu dat systém - správa - synaptic, i kdyz jsem dal pri  instalaci ceština nemam prelozeny vubec nic, takze kdyz kliknu na K pak system tak je tam dale:
adept manager
hplip toolbox
kcton
keep
kinfocenter
konzole
ksysguard
ksystelog
kubuntu device database
coz mi slovicko sprava nak nezapada

edit: prepsani menu.1st pomohl ale pak jsem take narazil na vetu ze synaptic neni soucasti kubuntu a musi se doinstalovat

mikofirst

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 29 Srpna 2007, 18:01:43 »
takze vse beha jak ma i net (kamos mi pomohl pres icq) ale stale nemam cestinu ta jaksi chybi, synaptic nemam a rekl bych ze mi toho tam chybi o hodne vice softwaru, je nejaky balik ktery stahnu do winu pak prekopiruju a to toho disky a spustim, pak bylo napsano v chipu ze mam mit nejaky vykricnik vedle hodin ten se tam take nenachazi? takze jak aktualizovat a tahat napr. cj a firefox ???

Poborskiii

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 29 Srpna 2007, 23:12:25 »
mikofirst: to je tím, že v Kubuntu a v Ubuntu to vypadá docela jinak graficky (KDE x GNOME) a jsou i jiné výchozí programy, aplikace, nastavovací utility atd. Takže v návodech pro Ubuntu je nutné pro Kubuntu zaměnit příslušné aplikace, nebo používat terminál. Např. místo Synapticu je Adept manager.
Jazykové balíčky pro češtinu na instalačním CD nejsou, je nutné je doinstalovat z repozitářů na internetu. To jde buď přímo instalací konkrétních lokalizačních balíčků pomocí Adept manageru, nebo si otevři KMenu - System settings - General - Local settings and language - Region and Language - Localization (nebo tak nějak), tam nastavíš češtinu, pokud není v nabídce, tak dole je tlačítko něco jako Add či Intall new language, pomocí toho češtinu doinstaluješ.
OS: Kubuntu 15.10 64bit, KDE 5, Qt 4.8.6/5.4.2, Nvidia 352.30
PC: ASUS M5A99X EVO, AMD FX-4300, RAM Kingston 2x4 GB DDR3 1600 MHz,
SSD Kingston V300 120 GB, HDD Seagate NAS 3TB (ST3000VN000), VGA ASUS Nvidia GeForce GT 440 Silent, Monitor Dell U2412M, skříň Coolermaster Sileo 500

mikofirst

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 30 Srpna 2007, 20:21:42 »
Citace: Poborskiii
mikofirst: to je tím, že v Kubuntu a v Ubuntu to vypadá docela jinak graficky (KDE x GNOME) a jsou i jiné výchozí programy, aplikace, nastavovací utility atd. Takže v návodech pro Ubuntu je nutné pro Kubuntu zaměnit příslušné aplikace, nebo používat terminál. Např. místo Synapticu je Adept manager.
Jazykové balíčky pro češtinu na instalačním CD nejsou, je nutné je doinstalovat z repozitářů na internetu. To jde buď přímo instalací konkrétních lokalizačních balíčků pomocí Adept manageru, nebo si otevři KMenu - System settings - General - Local settings and language - Region and Language - Localization (nebo tak nějak), tam nastavíš češtinu, pokud není v nabídce, tak dole je tlačítko něco jako Add či Intall new language, pomocí toho češtinu doinstaluješ.
diky moc adept manager hodne pomohl, uz mam i cestinu :D
ale ted mam problem ze kdyz dat vypnout se pocitac nevypne je se jako by vypne linux a napise hald ci co

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.