Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: GThumb při bezztrátové rotaci fotky změní datum souboru  (Přečteno 2170 krát)

filo

• Aktivní člen
  • *
Netuším, jestli něco dělám blbě já nebo GThumb.
Pokud otočím fotku (jpeg) dle  menu "Nástroje-Otočit obrázky", mělo by jít o bezztrátovou rotaci a tudíž by nemělo vůbec  dojít ke změně datumu/času souboru. Bohužel dojde a nenašel jsem volbu, kterou bych tomu zabránil. Můžete to prosím někdo zkusit u sebe, jestli je chyba mezi židlí a klávesnicí nebo opravdu v GThumbu ?
MSI KT3 Ultra, Athl XP 2000+, GF4MX440, SBLive Value, LG 4167B - Prosím NEVYKAT

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
GThumb při bezztrátové rotaci fotky změní datum souboru
« Odpověď #1 kdy: 28 Srpna 2007, 23:11:56 »
Je to skutečně tak, po otočení se změní čas/datum souboru. Což je nepříjemné. :(
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

filo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 29 Srpna 2007, 06:25:37 »
Díky za zprávu, i když ne moc potěšující :(
Kdyby nebyl Irfan pod wine tak pomalý, tak bych to neřešil a zůstal u něj, takhle mě čeká další kolečko hledání té "pravé" alternativy :-(

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #3 kdy: 29 Srpna 2007, 08:21:33 »
Není zač, rádo se stalo. :) Mě to taky příliš netěší. Jsem stejný případ: Na Windows jsem používal IrfanView, skvělý program. Zkoušel jsem ho spustit ve wine, ale je tam o dost pomalejší, vzhled není hezký, když se dají náhledy obrázků (Thumbnails) tak je jejich zobrazení hrozné.

Proto jsem v Linuxu hledal jeho alternativu, z nichž nejlepší a s podobnými funkcemi jsem shledal gThumb. Sice to neumí vše, co umí IrfanView, ale celkem to stačí (a něco má ještě navíc). Škoda, že IrfanView není ve verzi přímo určené pro Linux, ale že se musí používat nějaký "emulátor", např. wine - a tam to stejně funguje bídně. :(
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

filo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 29 Srpna 2007, 08:49:12 »
Jsem rád, že mám tady spřízněnou duši ;)
Já od toho linux nativního prohlížeče zas nechci tak moc, jen aby byl rychlej a uměl tu bezztrátovou rotaci na klávesové zkratky bez změny datumu souboru. Jako základ by mi tohle stačilo, práce s náhledy by byla pěknou třešničkou na dortu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.