Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Automaticky -vo sdl -forcexv v MPlayeru  (Přečteno 3659 krát)

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
Automaticky -vo sdl -forcexv v MPlayeru
« kdy: 30 Srpna 2007, 05:11:28 »
Vzhledem k tomu, ze na starsim laptopu se mi do dnesniho dne nepodarilo rozchodit ovladace GK (mam unichromackou kartou, vsechny navody, co sem zkousel, skoncily zatuhnutim), spoustim na nem videa tak, ze sem si v .basrc udelal alias play, co mi spousti mplayer s prikazem -vo sdl -forcexv (a dalsima - pro diakritiku a tak). Problem je v tom, ze laptop ted dam pritelkyni, ktera by uvitala spousteni videi normalne kliknutim. Hrabal sem se v configu pro mplayer, ale nejak mi to neslo :) Poradi nekdo?

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #1 kdy: 30 Srpna 2007, 09:25:29 »
-vo sdl se zapisuje do parametru vo_driver v konfigu ~/.mplayer/gui.conf
Nastavení titulků je tam taky...

ale jak/kam zapsat forcexv, to fakt nevím
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 30 Srpna 2007, 12:25:32 »
Ja myslel, ze forcexv forcne, tj. vynuti xv, protoze standardne mi xv nejde v mplayeru zvolit, pise to chybu video outputu.... Proto ho vynutim a pak hezky funguje :)

Jinak do configu sem se koukal, ale at sem tam napsal cokoliv, nezkouslo to :) ... Myslel sem, ze resenim by bylo nejak zparametrizovat ten mplayer, aby se automaticky spoustel se zadanyma parametrama, to nijak nejde?

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 30 Srpna 2007, 15:23:08 »
To vyjde nastejno, jako kdyz xv nastavim v gui mplayeru, to nepomaha a vypisuje to klasickou chybu (Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device) , potrebuju ho vynutit pres forcexv, pak mi to jde, proto spoustim mplayer v terminalu, kde ten parametr muzu nastavit, jak to ale udelat, abych se mohl terminalu vyhnout?

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 30 Srpna 2007, 15:26:57 »
Pozor na chyták. Jde taky o to, jestli požíváte mplayer s GUI nebo bez. Jestli bez, nastavení se načte z ~/.mplayer/config, jestli s GUI, ~/.mplayer/gui.cof jej přebije. Navíc oba soubory mají rozdílnou syntax, aby to nebylo tak úplně jednoduchý, 'chjo.

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 30 Srpna 2007, 20:15:14 »
Ted sem jeste zjistil, ze to neni -vo sdl -forcexv, ale -vo sdl:forcexv, uz sem taky trochu mimo, ja sem ten alias psal docela davno a uz ani nevim, co tam k cemu mam, ted sem si to nasel (moc na ten notebook uz nelezu) a koukam na to jak puk :)

alias play = 'mplayer -font /home/executor/System/Fonts/arial.ttf -ao sdl -subcp cp1250 -nolirc -nortc -subfont-text-scale 4 -subfont-outline 4 -vo sdl:forcexv -vm'

Kazdopadne to neni nejaka jednoducha cesta, jak automaticky spoustet videa pres tenhle alias? To bych se divil :)

tobr

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 30 Srpna 2007, 21:13:39 »
Nepochopil jsem přesně, jestli ještě dotaz trvá. Pokud ano, tak parametry pro mplayer jsou skutečně v ~/.mplayer/config. Příklad configu je:

vo=xv
ao=alsa
subcp=cp1250
font=/usr/share/fonts/truetype/msttcorefonts/Arial.ttf
fs=0
vf=eq2=1:1:0.0:0.7
subfont-text-scale=3
#panscan=1
monitoraspect=4:3
speed=1.00
nojoystick=1
cache=8192

kde každý parametr z příkazové řádky lze napsat do config souboru. Pokud tam je volba bez parametru (-nojoystick), pak do config se zapíše jako hodnota 1 (nojoystick=1).
Když v krusaderu kliknu na film, spustí se mi mplayer s těmito parametry.
If you can't learn to do something well, learn to enjoy doing it poorly.
Ubuntu 10.04 32bit, Athlon II X4 635, M3N78-VM (nVidia 8200), 2x2GB, SATA WD640AAKS, TV Genius Video Wonder III

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 30 Srpna 2007, 21:52:22 »
Moje vymazanost nezna mezi. Kamenem urazu byla skutecnost, ze sem od zacatku figuroval s necim, co bylo "sdl -forcexv" namisto spravnyho "sdl:forcexv". Tim padem moje pokusy zkrachovaly hned na zacatku...

Takze abych to uzavrel, funguje mi to po nastaveni vo_driver="sdl:forcexv" do souboru ~/.mplayer/gui.conf ... stejnyho vysledku bych se asi dopracoval editaci souboru ~/.mplayer/config a zmenou hodnoty vo ... (tady se mimochodem dostavame k poznamce dratenika, tj. ze je tam skutecne jina syntaxe, jednou vo, jindy zase vo_driver) :)

Kazdopadne vsem diky :) Asi bych si to vyresil sam, ale jak mam new laptop, tak moje priority jsou nekde jinde :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.