Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s CDMA  (Přečteno 3177 krát)

Nomak

• Návštěvník
Problém s CDMA
« kdy: 31 Srpna 2007, 15:10:11 »
Dobrý den, potřebocval bych poradit se sprovozněním CDMA pod Kubuntu 7,0,4. Používám modem AnyData ADU-E100H(USB) a když provedu konfiguraci přes KPPP a dám připojit tak se modem normálně připojí do sítě, když se ale snažím zobrazit nějakou stránku tak akorát skočí chyba ale po chvilce se v adresním řádku objeví ikonka té stránky. Zkoušel jsem to udělat i podle návodu na wiki a opět jsem se připojil ale zase to zobrazovalo jen ty ikonky. Přes konzoli jsem zkoušel pinq a to fungovalo a zobrazovalo to normální hodnoty. Netuším v čem může být problém, nemůže někdo pomoct? Děkuji

David MS

• Návštěvník
    • EliteChoice.cz
Problém s CDMA
« Odpověď #1 kdy: 05 Září 2007, 12:31:58 »
Také jsem nedávno přišel na Ubuntu. Any Data používám už víc než 2 roky. Teď jsem vyzkušel i AnyData 300.
Funguje to bez problémů....v KDE pomocí KPPP
                                       v GNOME pomocí GNOME-PPP
Malinká změna proti jiným distribucím je, že v Ubuntu je notnost nastavit také --> --> --> po zadání hesla je nutné nastavit tel. modem.
Pak spustit gnome-ppp a ručně nastavit ....Gnome-ppp je potřeba nechat Detekovat modem, protože prvotní nabídce po instalaci není nabídnut příslušný prot. /dev/ttyUSB0.
TAké je potřeba nastavit tel.číslo #777 a to v nastaveni i okně pro spojení.

Přeju hodně štěstí

Běhá to super
Didav
Rozum a láska rostou ve svobodě.  Ubuntu je svoboda
DiamDavid diamdavid@gmail.com www.elitechoice.cz

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
Problém s CDMA
« Odpověď #2 kdy: 05 Září 2007, 12:36:43 »
Zkuste pouzit navod.. je na wiki... http://wiki.ubuntu.cz/CDMA
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

Nomak

• Návštěvník
Problém s CDMA
« Odpověď #3 kdy: 05 Září 2007, 16:12:08 »
Omlovám se,ale jak se dívám tak jsem psal ze to chci spustit v kubuntu takze gnome asi nic a taky ze i po podle me spravnem nastaveni v kppp to dela co to dela a taky jsem psal ze na wiki jsem se dival a podle toho jsem to delal.

Volis

• Stálý člen
  • **
    • www.petrvolak.com
Problém s CDMA
« Odpověď #4 kdy: 05 Září 2007, 16:16:32 »
a jake to hlasi errory kdyz to poustite prez terminal?

Nomak

• Návštěvník
Problém s CDMA
« Odpověď #5 kdy: 05 Září 2007, 16:18:29 »
erorry zadne, normlane se to rpipoji ale nenabihaji stranky, jenom jejich ikonky.

Volis

• Stálý člen
  • **
    • www.petrvolak.com
Problém s CDMA
« Odpověď #6 kdy: 05 Září 2007, 16:22:26 »
a nemuze to byt problem s proxi?

Nomak

• Návštěvník
Problém s CDMA
« Odpověď #7 kdy: 05 Září 2007, 16:24:24 »
No tak to bohuzel netusim ale nickdy jsme proxy nepouzival a ani tady jsem nic ohledne proxy nenastavoval.

David MS

• Návštěvník
    • EliteChoice.cz
Problém s CDMA
« Odpověď #8 kdy: 07 Září 2007, 13:33:26 »
V kubuntu jsem to měl spuštěné uplně stejně akorát místo gnome-ppp samozřejmě kppp.
funguje bez problému. Je třeba nastavit síť jak popisuji výše. Používám to od začátku co jsem na linuxu.
Nastavení KPPP nebo GNOME-PPP je jednou částí věci....měl jsem stejný problém, až po nastavení sítě to fungovalo
http://didav.bloguje.cz/585686-jak-spustit-any-data-od-o2-v-ubuntu-kubuntu.php
Rozum a láska rostou ve svobodě.  Ubuntu je svoboda
DiamDavid diamdavid@gmail.com www.elitechoice.cz

Nomak

• Návštěvník
Problém s CDMA
« Odpověď #9 kdy: 07 Září 2007, 13:41:19 »
Jako sry vím, že je to vaše valstní iniciativa že se tady snažítě někomu pomoct, ale jestli mi chcete pomoct tak čtětě co mám za problém. Nastaveno to je správně a já se k interentu PŘIPOJÍM ale nenajíždějí stránky...Takže mě zajímá nějaké východisko, včem může být problém, nebo co mám vyzkoušet udělat.

xspy

• Návštěvník
Problém s CDMA
« Odpověď #10 kdy: 09 Září 2007, 00:52:18 »
Jasně ping mu chodí  , safra  ( Nechtějte potvrdit rozšířený názor že  Linux guru = ignorant  :(((( ) .  JEN NAJÍŽDĚJÍ IKONKY STRÁNEK  , PING ok  ALE STRÁNKY NIKDE !!!    
(já bych to viděl na problém s prohlížečem nebo PROXY , FWLEM  , ale jsem zatím linux lama , takže nechám mluvit zkušenější ... Možná by to chtělo víc informací o tom co se děje , možná nějaké hlášení :/ .....)
Jinak to co píše  DiDav  je jen a jen svatá pravda , informace na WIKI UBUNTU  u mne  byla nápomocná , ale ke zprovoznění bohužel nevedla :( .
Myslím, že by se tam měla co nejdřív objevit informace  - "Gnome-ppp je potřeba nechat Detekovat modem, protože prvotní nabídce po instalaci není nabídnut příslušný prot. /dev/ttyUSB0. "   Tohle  byl problém s kterým jsem i já nehnul do doby než jsem v zoufalství  ručně přepsal konfigurák  PPP z běžného modemu  na dev/ttyUSB0  . Jsem začátečník ( za to se nestydím) a  bohužel nikdo mne na tenhle fakt  neupozornil  , takže nakonec zabrala až metoda všechno na všechno :((((( .
Linux je jako puzzle . Zajímavá skládačka , ale skládačky nejsou pro každého .....

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.