Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Kubuntu  (Přečteno 4293 krát)

Melendor

• Návštěvník
Instalace Kubuntu
« kdy: 06 Května 2006, 16:14:05 »
Stáhnul jsem si CD s Kubununtu (kubuntu-6.06-beta-live-i386.iso) a teď sem ho chtěl nainstalovat. Live CD se nabootovalo v pohodě, ale potom sem spustil instalaci a začaly problémy.

konfigurace PC1: AMD Athlon XP 2400+, 512 MB RAM, ATI Radeon 9200
                   PC2: AMD 64 Sempron 2500+, 512 MB RAM, ATI Radeon 9250

Nejdřív se vůbec neobjevil obrázek u nastavování času a hodiny byly posunutý o 2 hodiny dopředu. Tak jsem je seřídil a rozhodilo mi to čas v celym systému (to by až zas tak nevadilo). Pak to ale začalo bejt horší. Nejdřív mě vůbec nechtěl pustit dál po pátym kroku instalace (registrace). Nelíbila se mu interpunkce ve jméně (nemyslim přihlašovací). No a potom to skočilo na šestej krok (rozdělování disků) a po chvilce to skončilo. Žádná hláška, nic. Jen konec a pak už instalace nešla pustit.

Zkoušel sem nechat CD zkontrolovat, jestli není vadný (není). Tak sem ho ještě zkusil vypálit znovu. Ani to nešlo. Další pokus byl ne jinym počítači(PC2), kde to skončilo stejně.

Poradíte mi s co s tim? Abych řek pravdu vůbec se mi nechce znova stahovat další CD.

P.S. Sem v Linuxu nováček...

Edo

• Návštěvník
Instalace Kubuntu
« Odpověď #1 kdy: 07 Května 2006, 15:13:04 »
Ahoj v kubuntu live beta 1 tento problem naozaj je aj ja som sa s nim stretol ale pokial viem tak v bete 2 je to uz vyriesene. Takze ak to chces instalovat tak si budes musiet stiahnut betu 2
http://se.releases.ubuntu.com/6.06/

Marian Bouček

• Návštěvník
    • http://ptakopysk.cz/algi
Instalace Kubuntu
« Odpověď #2 kdy: 07 Května 2006, 17:31:27 »
Pokud jsi (jak píšeš) v Linuxu začátečník, tak si betu nestahuj. Stáhni si stabilní verzi Kubuntu (5.10). Beta verze jsou určené pro vývojáře a testery. Tedy ne pro začátečníky. Až vyjde verze 6.06 jako stabilní, udělej si upgrade. Návod nalezneš zde na fóru.
Stahujte tuto distribuci a podpořte lidi, protože ubuntu je tu taky pro lidi :)
Re: A SUSE je snad pro chameleóny ???
>> výtažek z diskuze na téma Ubuntu -- Linuxsoft.cz

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
Instalace Kubuntu
« Odpověď #3 kdy: 07 Května 2006, 20:42:36 »
algi: Zkousel jsi ji? Jo, je primarne urcena testerum, ale to neznamena, ze neni stabilni...a kdo se ma koukat na stary FF, jen si ji stahni...;-) Takhle - objektivne si myslim, ze s ni problemy proste moc nejsou. J
Jabber: mistnost ubuntu na serveru chat.linjab.net Návod na připojení
Česká ubuwiki: wiki.ubuntu.cz/
Nejhorší IM  Nejlepší IM Vim rulez ;-) Návod

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
Instalace Kubuntu
« Odpověď #4 kdy: 07 Května 2006, 20:48:55 »
Hodiny: prirozene, je treba dat local ci UTC podle toho na co je mas...kdyz sly dopredu, tak je mas na local a nastavil jsi je na UTC. Ale ntp to jisti...;-)
Interpunkce: Ja ji vzdal...Jestli na ni trvas, tak
Kód: [Vybrat]
sudo gedit /etc/passwd, tam se najdi na napis s interpunkci.
Disky: no asi mas blbej instalator...BTW zkousel jsi md5sum? Kazdopadne myslim si, ze to bude treba stahnout znova. J
Jabber: mistnost ubuntu na serveru chat.linjab.net Návod na připojení
Česká ubuwiki: wiki.ubuntu.cz/
Nejhorší IM  Nejlepší IM Vim rulez ;-) Návod

Marian Bouček

• Návštěvník
    • http://ptakopysk.cz/algi
Instalace Kubuntu
« Odpověď #5 kdy: 07 Května 2006, 21:08:45 »
Citace: botanicus
algi: Zkousel jsi ji? Jo, je primarne urcena testerum, ale to neznamena, ze neni stabilni...a kdo se ma koukat na stary FF, jen si ji stahni...;-) Takhle - objektivne si myslim, ze s ni problemy proste moc nejsou. J
musim se priznat, ze ne. ale uz se mi stahuje update. neodolal jsem. kazdopadne si myslim, ze je lepsi pro zacatecnika pouzivat stabilni distribuci. prece jenom, chybka se tam muze vyskytnout. porad to jeste neni oficialni. (jenom doufam, ze kdyz ted udelam update, ze mi to neklekne:)).
Stahujte tuto distribuci a podpořte lidi, protože ubuntu je tu taky pro lidi :)
Re: A SUSE je snad pro chameleóny ???
>> výtažek z diskuze na téma Ubuntu -- Linuxsoft.cz

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
Instalace Kubuntu
« Odpověď #6 kdy: 08 Května 2006, 08:19:34 »
Citace: Melendor
Stáhnul jsem si CD s Kubununtu (kubuntu-6.06-beta-live-i386.iso) a teď sem ho chtěl nainstalovat. Live CD se nabootovalo v pohodě, ale potom sem spustil instalaci a začaly problémy.

Nejdřív se vůbec neobjevil obrázek u nastavování času a hodiny byly posunutý o 2 hodiny dopředu. Tak jsem je seřídil a rozhodilo mi to čas v celym systému (to by až zas tak nevadilo). Pak to ale začalo bejt horší. Nejdřív mě vůbec nechtěl pustit dál po pátym kroku instalace (registrace). Nelíbila se mu interpunkce ve jméně (nemyslim přihlašovací). No a potom to skočilo na šestej krok (rozdělování disků) a po chvilce to skončilo. Žádná hláška, nic. Jen konec a pak už instalace nešla pustit.

Zkoušel sem nechat CD zkontrolovat, jestli není vadný (není). Tak sem ho ještě zkusil vypálit znovu. Ani to nešlo. Další pokus byl ne jinym počítači(PC2), kde to skončilo stejně.

Poradíte mi s co s tim? Abych řek pravdu vůbec se mi nechce znova stahovat další CD.

To nastavení času je opravdu nějaké divné. Pro střední evropu je tam nastaveno GMT+2 což je blbost, zjevně chyba v instalátoru a také nejde vypnout, že nemám v biosu nastavený GMT čas.

Interpunkce ve jménu uživatele je zvěrstvo a ještě jsem se nesetkal s intalátorem Linuxu, který by ji korektně sežral, takže to za problém nepovažuji.

Při rozdělení disku mi to taky spadlo na držku a dál jsem neměl čas se tím zabývat, takže nevím.

Celkově to vypadá, že u instalátoru mají chlapci ještě co dohánět.

Citace: Edo
Ahoj v kubuntu live beta 1 tento problem naozaj je aj ja som sa s nim stretol ale pokial viem tak v bete 2 je to uz vyriesene. Takze ak to chces instalovat tak si budes musiet stiahnut betu 2
Tyto problémy jsou i u beta 2, zkoušel jsem ji včera.
Kubuntu forever :-)

Edo

• Návštěvník
Instalace Kubuntu
« Odpověď #7 kdy: 08 Května 2006, 11:47:14 »
Co takto skusit kubuntu 5.10
Ja som skusal iba ubuntu beta2 6.06 a tam instalator ide v pohode

Ak su aj v kubuntu Beta 2 problemy z instalatorom tak mas jedinu maoznost ako to nainstalovat. ak mas doma instalacne CD napriklad od xubuntu 6.06 tak daj instalovat iba server. po instalacii sa prihlas a odkomentuj repozitare tu /etc/apt/sources.list ulozto a zadaj prikaz
sudo apt-get install kubuntu-desktop

Alebo pockaj na oficialnu verziu 6.06

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
Instalace Kubuntu
« Odpověď #8 kdy: 08 Května 2006, 13:51:47 »
Citace: algi
Citace: botanicus
musim se priznat, ze ne. ale uz se mi stahuje update. neodolal jsem. kazdopadne si myslim, ze je lepsi pro zacatecnika pouzivat stabilni distribuci. prece jenom, chybka se tam muze vyskytnout. porad to jeste neni oficialni. (jenom doufam, ze kdyz ted udelam update, ze mi to neklekne:)).
Chyba se může vyskytnout kdekoliv, nicméně již teď jsou *Ubuntu obecně mnohem lépe odladěné než oficiální stabilní verze 5.10.

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
Instalace Kubuntu
« Odpověď #9 kdy: 08 Května 2006, 13:54:16 »
Citace: corwin78
Citace: Melendor

To nastavení času je opravdu nějaké divné. Pro střední evropu je tam nastaveno GMT+2 což je blbost, zjevně chyba v instalátoru a také nejde vypnout, že nemám v biosu nastavený GMT čas.

Interpunkce ve jménu uživatele je zvěrstvo a ještě jsem se nesetkal s intalátorem Linuxu, který by ji korektně sežral, takže to za problém nepovažuji.

Při rozdělení disku mi to taky spadlo na držku a dál jsem neměl čas se tím zabývat, takže nevím.

Celkově to vypadá, že u instalátoru mají chlapci ještě co dohánět.

Citace: Edo
Tyto problémy jsou i u beta 2, zkoušel jsem ji včera.
Ale nezkoušel jste aktuální Flight 7, kde je většina známých závažných problémů již opravena:
https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-announce/2006-May/000080.html

Tazateli výrazně doporučuji stahovat toto vydání Kubuntu (Fligh 7), protože je již obecně na lepší úrovni než Kubuntu 5.10.

Racek

• Návštěvník
Instalace Kubuntu
« Odpověď #10 kdy: 08 Května 2006, 21:20:34 »
Já zažil něco podobného při instalaci Ubuntu Beta 2. komp se mi sekl. Pak jsem restartoval, upravil MBR a znova nainstaloval Ubuntu. Ale neměnil jsem čas v nastavení a všechno mi naběhlo v pořádku.

Roger

• Návštěvník
Instalace Kubuntu
« Odpověď #11 kdy: 09 Května 2006, 12:34:08 »
Citace: corwin78
To nastavení času je opravdu nějaké divné. Pro střední evropu je tam nastaveno GMT+2 což je blbost, zjevně chyba v instalátoru
Instalaci jsem nevidel, ale ted je opravdu spravne +2 (uplne spravne je to +1 za polohu a +1 za DST).

cvp

• Aktivní člen
  • *
Instalace Kubuntu
« Odpověď #12 kdy: 28 Září 2006, 11:22:45 »
Ahoj, kde mohu stahnout Kubuntu? Please o odkaz.

Linuxfan

• Aktivní člen
  • *
Instalace Kubuntu
« Odpověď #13 kdy: 28 Září 2006, 12:21:40 »
Citace: cvp
Ahoj, kde mohu stahnout Kubuntu? Please o odkaz.
http://www.kubuntu.org/
http://www.kubuntu.org/download.php
Intel 2x2,8GHz; 1GB RAM; ATI Radeon X1300; 2xSATA Seagate; Kubuntu 9.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.