Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zvuky v Pidginu?  (Přečteno 2951 krát)

Tomáš Jančík

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 1179
    • TomášJančík.net
zvuky v Pidginu?
« kdy: 02 Září 2007, 16:20:32 »
vcera se mi podarilo ze zdrojaku zkompilovat a nainstalovat Pidgin a jede, ale nevim jak v nem rozbehat zvuky. to pipani speakeru je fakt otravne, ale moje vlastni zvuky co jsem si stahnul to neprehrava.
zkousel jsem v nastaveni dat mathod: command a jako command:  artsplay %s, ale porad nic.
kdyz zkusim v konzoli zadat artsplay nejakyZvuk tak mi to vyhodi error
Kód: [Vybrat]
Creating link /home/runn3rcze/.kde/socket-runn3rcze.
can't create mcop directory
muze mi nedko poradit?
« Poslední změna: 23 Listopadu 2007, 00:26:58 od Anna Taliánová »

Tomáš Jančík

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 1179
    • TomášJančík.net
zvuky v pidginu?
« Odpověď #1 kdy: 03 Září 2007, 22:46:43 »
lidi pls, fakt nikdo nevi jak rozchodit zvuky v pidginu??? tohle mi vazne dost vadi

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2456
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
zvuky v pidginu?
« Odpověď #2 kdy: 03 Září 2007, 23:19:37 »
Nastavení > Zvuky... Co je na tom těžkého??? Spousta aplikací má nastavení!
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

drat

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 394
zvuky v pidginu?
« Odpověď #3 kdy: 04 Září 2007, 04:46:26 »
Tezkeho nic. Autor sam pise ze v tom nastaveni byl. Me to napriklad take nefungovalo. Zkuste jako prikaz dat
Kód: [Vybrat]
aplay %s

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2456
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
zvuky v pidginu?
« Odpověď #4 kdy: 04 Září 2007, 11:01:25 »
Sorry, nějak mi uniklo, že si kolega kompiloval pidgin a chtěl si tam dát vlastní zvuky. Já jsem si pidgin nainstaloval normálně z balíčku, ale vlastní zvuky jsem neřešil. Ale teď jsem letmo zkusil dát vlastní zvuk a funguje to:
http://www.jkd.estranky.cz/fotoalbum/linux/ubuntu-7_04-feisty-fawn/original/145
Vybrat událost > a vpravo dole Vybrat
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Tomáš Jančík

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 1179
    • TomášJančík.net
zvuky v pidginu?
« Odpověď #5 kdy: 04 Září 2007, 13:58:39 »
Citace: marp
Nastavení > Zvuky... Co je na tom těžkého??? Spousta aplikací má nastavení!
zase tak blbej nejsem :D
jinak s tim
Kód: [Vybrat]
aplay %suz mi to funguje, ale aby to nebylo tak jednoduche, tak je to strasne potichu, takze kdyz si pustim hudbu, tak to vubec neni slyset... a kdybych chtel zesilit repraky, tak mi zas tak hudba bude strasne rvat, coz taky neni idealni
« Poslední změna: 23 Listopadu 2007, 00:25:06 od Anna Taliánová »

Krehy

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 39
zvuky v pidginu?
« Odpověď #6 kdy: 22 Září 2007, 22:01:19 »
Stejný problém mám u PSI. Ví někdo jak to vyřešit?

donny

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 1861
zvuky v pidginu?
« Odpověď #7 kdy: 23 Září 2007, 15:14:42 »
Citace: Runn3r.cZe
uz mi to funguje, ale aby to nebylo tak jednoduche, tak je to strasne potichu, takze kdyz si pustim hudbu, tak to vubec neni slyset... a kdybych chtel zesilit repraky, tak mi zas tak hudba bude strasne rvatm coz taky neni idealni
Hlasitost si muzete regulovat na reproduktorech, v GNOME (ikonka reporduktoru v oznamovaci oblasti) a v prehravaci hudby. Doporucuju vytahnout treba vys reprobedny a zvuk v Ovladani hlasitosti a snizit hlasitost v prehravaci.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Krehy

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 39
zvuky v pidginu?
« Odpověď #8 kdy: 23 Září 2007, 17:31:19 »
Myslím, že tohle nám nepomůže. Jde o to, že zvuky v Pidginu (popř. v PSI) jsou tišší než zvuky systému. Změna nastavení prostřednictvím ikony zvuku nebo alsamixeru nemá na toto žádný efekt. Spíš mě napadá...v pidginu se zadává u zvuků příkaz "aplay %s", neexistuje k tomuto příkazu nějaký parametr, který by vnutil přehrávači zvuk na max.?
« Poslední změna: 23 Listopadu 2007, 00:26:19 od Anna Taliánová »

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.